За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 406
  • 774
  •   1
Отговори
# 675
Пилешкото на ситни късчета, запържваш и задушаваш с мъничко лук и чесън, прибавяш си малко бяло вино , после сметаната и сосът ти е готов
Може лъжица песто, а отгоре пармезан

# 676
у нас например макаронени със сметанов сос никога не се ядат и съотв. не ги правя. По-скоро горната комвинация само ала олио , но сметана не . Затова и казах да не се ръководи от рецепти, а от това какво харесват у тях. Ако слагат сметака на макароните е ок. Simple Smile

# 677
  • Русе
Скрит текст:
Тези се варят и после?

С какво да ги направя при ниво на умения 1/5?
Имам готварска Сметана, риба, пилешко.... Накрая пак щр отиде вечерята за храна на животните, но поне да опитам. Вече съм сигурна, че мога да готвя, точно толкова колкото да не умрем от глад!!!

# 678
  • софия
Skk е написала какво има.

# 679
  • Sofia
Тези се варят и после?
Скрит текст:
С какво да ги направя при ниво на умения 1/5?
Имам готварска Сметана, риба, пилешко.... ..
Варят се и после както си знаеш. Simple Smile  Това е най простото.

Аз съм за сметаната и пилешкото (но и с риба е все тая), още грах, малко спанак и сушени домати.
Запържваш пилешкото на хапки за 2мин. изваждаш.  В същия тиган запържваш малко лук за 7мин. на слаб огън посолен, след това граха, п-р (черен),чесън, сушените домати, сметаната, месото и спанака - това ти е сосът и сипваш готовата паста, разбъркваш добре и готово.  За поръсване - в загрят тиган - малко мазнина и слагаш смачкана необелена скил. чесън за 30 сек. да овкуси мазнината, махаш го и слагаш галета - разбъркваш за1-2 мин. и готово - хрупкави ароматни трохички.

# 680
Skk е написала какво има.
само да не слага сметаната при рибата. Също така много зависи каква е рибата за да се знае дали да се сложи на парченца в приготвените нудели или да се приготви рибата и да се сложат по-пестеливо приготвените нудели за гарнитура. Т.е може много неща да се направят. Зависи как се хранят у тях. Обичат нещата на едно ил иразделени и пр. Да си реши сама.
Същото и с пилето. И то може да се запържи на парченца с лимон и сусам и нуделите да са за гарнитура. Тя си знае.

# 681
  • Sofia
То е вид (един от мнооогото) паста (по италиански), не нудли (по азиатски).
И риба и сметана може, ако е за моженето... останалото са предпочитания и няма полза от тях.

# 682
И риба и сметана може, ако е за моженето... останалото са предпочитания и няма полза от тях.
е, не ... а по български макаронени Simple Smile
в същност според мен именно предпочитанията в случая имат значение, но както и да е. Именно защото много работи може. Все пак ще го готви за домочадието, не за 5 * ...  Но май се въртим в кръг вече. И не виждам смисъл .
Да бъде както ти казваш.

# 683
  • София
само да не слага сметаната при рибата.
[/quote]
Защо да не се слага сметана при риба, имам две рецепти със сметана и сьомга и са фантастични на вкус, перфектни, направо са си гурме рецепти.

# 684
Марчева, хич не ме притеснява играчката, щом всяка година правя 2-3 дози сладко от белени цели кайсии със сърцевина от  белена кайсиева ядка .....едни мандарини не могат ми се опрат 😁.
Пейч, не ми се рискува с кори, но ще видя как е захарта при теб 👌
Рецептата на Мики ми пасна от раз, малко захар, без кори - идеално 👌

# 685
  • In transit
Сметана и риба може, риба и пармезан не може, според италианците.

# 686
  • Sofia
е, не ... а по български макаронени Simple Smile
в същност според мен именно предпочитанията в случая имат значение, но както и да е. Именно защото много работи може.
Аха - макарони и спагети. По бг е обаче погрешно и от едно време, ама при толкова информация вече...
Цитат
Macaroni
В България често имаме навика да наричаме „макарони“ всички видове паста. Но macaroni е само един вид – малки тръбички. В тях влизат и се задържат кремообразни сосове (например от сирена), които придават вкус на всяка хапка. Използват се и за макаронени салати.
Та италианската паста (предимно от твърда пшеница) е мноооого форми и всяка си има име, пък и предназначение.
Азиатските нудли са предимно дълги форми и съвсем не чак толкова много видове и основно не от твърда пшеница и не само от пшеница.

# 687
................

само да не слага сметаната при рибата.
Защо да не се слага сметана при риба, имам две рецепти със сметана и сьомга и са фантастични на вкус, перфектни, направо са си гурме рецепти.
ами както написах вече защото не е ясно каква е рибата, защото не всяка риба е сьомга, защото не е ясно как иска да приготви нещата като едно ядене или като нещо с гарнитура друго нещо и т.н. отгоре на това на мен би ми било много тежко. В крайна сметка както написах да си погледне домочадието какво яде. Но голям подскок за няколко мои думи. Направо не мога да повярвам на очите си. Yum
Морена честно да ти кажа въпреки прекрасните ти обяснения май ще остана на нашето макарони. Най ми е лесно.

# 688
С пресен спанак...
Скрит текст:
измивам го, изтръсквам и пускам в сух тиган (с голямо дъно)на среден огън и обръщам непрекъснато колкото да омекне (става бързо), след това нарязвам.  
Спанак с ориз  си е класика. Simple Smile  Гъбите бих нарязала на шайби и запържила в масло и олио.
Запържваш лук,  сол - около 7мин. на слаб огън, после п-р (черен), ориза за 2-4 мин да стане стъклен, добавяш спанака и гъбите и наливаш горещ бульон/ вода - 3 пъти колкото ориза - печеш.
То си е постно ястие, ама ако държиш месо да вмъкнеш - телешки джолан. Него сваряваш (тенджера под налягане ако имаш ползвай непремено) - първо подправяш със сол и п-р -запечатваш и тогава вариш, като може да добавиш главичка лук и морков... да се разпада и го добавяш когато и спанака и гъбите.  Тогава ползваш неговия бульон.
[/spoiler]
Много благодаря за тези детайлни насоки.
Направих си ориза днес, доволна съм от резултата.
А ММ изпече суджуци "за гарнитура към ориза" (цитирам).
Скрит текст:

# 689
  • Велико Търново
И аз да докладвам Simple Smile зелената паста е още в пакета си Simple Smile
Ще й дойде времето някога, но тази вечер рибата в еърфрайъра я победи!

Общи условия

Активация на акаунт