Пародонтоза - тема 2

• 43 340
  • 515
  •   1
Отговори
# 195
За Абриз прочетох един два отрицателни коментара в Супердок, но ако е читава може да се консултира с нея, тъй като има допълнително здравно осигуряване и тя е една от тези, с които работи неговия фонд.

# 196
  • София
И аз четох няколко негативни отзива. Имай предвид, че допълнителното ще стигне за около половин зъб. Не те бърка особено, разликата ще е минимална във времето.
Важно е да се справи с проблема.

# 197
За АБ...каквото и да пръскаш в джоба, е безмислено.
На мен док така ми каза- ето, в момента ти почиством джоба / оня на 26 зъб, 9 мм който беше станал/, вече е почистен, но сега, когато си говорим, той вече отново се пълни с бактерии.

За пиенето пък съвсем...не може нон стоп да си на АБ заради джоб.

Нищо не закрепва АБ. От личния ми опит -джобът на  26 зъб ми се възпаляваше накрая всеки месец. Всеки. Да пия АБ през 2 седмици..няма как.

# 198
  • София
Не през 2 седмици, аз лично бих искала да си продължа схемата - всяка пролет да правя един курс. Независимо, че ще се подложа на "правилния" метод.

Имам лични впечатления около себе си за известно стабилизиране. И разбрах, че във факултета ги учат на кюретаж и в зависимост от вида пародонтит - към коя група АБ да се насочват.

В устата постоянно има бактерии, въпросът е, че при насищане с патогенни, се засилва.

# 199
Ти си знаеш...

# 200
  • София
Catcher, ти намери някой хирург в София, който вгражда кост на налични зъби, но със постопена кост. Като на Усмивка във Варна, доколкото разбрах. Няма да е толкова скъпо като имплант като стане вече дебела работата и ще е и превантивно решение. Аз също ще търся, но като ми минат сегашните процедури.

# 201
  • София
Споменатите пародонтолози не го ли правят? Една позната при Коцилков я шиха. Но май беше дамо гингивектомия, трябва да  я питам дали и кост са й пълнили.

Иначе, това е най- адекватният вариант, ама се опъват май. Чакат да стане време за имплант, че да ти турят кост. След като изчетох темите, май случаят нс Усмивка не е такъв, както бях го разбрала. Тя ще има допълнителни зъби. Ако се включи, да разясни, ще е чудесно.
Ако намеря, ще пиша. Но нека мина час все пак.

Оказа се, че самоумъртвилият ми се зъб май не е пулпит (нямах болки), а инфекцията стига до корена по "външния път". Много е комплексно всичко и навързано.

Да ви разсмея малко
Скрит текст:
сънувах съученичката ми, която носи много дълго време брекети и имаше рецесия на венците. Засякохме се на някакво събиране и я питах - и какво, задълбочи ли ти се, имаш ли пародонтоза. И после дойде една друга от началното и каза, че е имала на 2 зъба стопяване и майка ѝ ѝ е оставила наследство, тя дала 16000лв за двата да ѝ сложат кост и венец. Трябваше да ставам за работа, нямах време да ѝ кажа в съня, че имплантите са по- евтини.
Joy Joy

# 202
Catcher, ти намери някой хирург в София, който вгражда кост на налични зъби, но със постопена кост. Като на Усмивка във Варна, доколкото разбрах. Няма да е толкова скъпо като имплант като стане вече дебела работата и ще е и превантивно решение. Аз също ще търся, но като ми минат сегашните процедури.

Не знам защо си мислите , че регенеративната терапия е по-евтина от поставяне на имплант.
Не е.
Колко мислиш че струва регенеративна терапия с поставяне на костозаместващо? Интересно ми е...

Освен това няма много изследвания, че ще стане чудото ..

Виж за имплантите има достатъчно изследвания.

Но всеки си решава.

# 203
  • София
Сигурна съм, че не е толкова надеждно, просто още не съм стигнала до инфомиране за това.
Никой не иска да загуби зъб и на 40, и на 50, и на 60, камо ли на 30. И всеки извървява своя път до узряването за определени процедури, както знаеш Simple Smile

Пожелавам на всички да успеят да закрепят положението дълги години като ЧС.

# 204
Чакай малко, аз не говоря за узряването, а за чисто финансовата страна изразяваща се в конкретни левчета.
Моля да се чете и да не ми се слагат думи в устата...

Просто обръщам внимание, че като не си запознат с цените, и може да си направиш грешен извод че едното било евтинЖос, а другото милиони..само това казвам. И съвсем конкретно питам колко е според дамата "евтиното" костозаместване на всички зъби, щото аз мога да й кажа на един колко ми взеха....и ми падна шапката...

# 205
  • София
600-700 лв е на един, на няколко излиза по- евтино на зъб, защото е наведнъж

Нищо не е евтино, всичко е адски скъпо. Но при имплант и пародонтален проблем така или иначе има костозаместване. Само че плюс имплант и коронка. Аз ли пропускам нещо?

Иначе визирах частта от поста ти колко е надеждно на собствени зъби. Всеки иска на собствен Sad

# 206
Кое за собствени зъби...това не го разбрах изобщо.
Къде вземат 600 лв за костозаместване?

# 207
  • София
Аз гледах цени около 600-700 за 3 зъба, и малко по-малко за 1 зъб. Както и да го мисля няма как да не е по-евтино само костозаместване отколкото костозаместване + имплант. Защото в нашия случай обикновено има костозаместване. Въпросът е да си стоят нашите зъби, а не импланти. И най-важният въпрос кой го предлага и прави добре.

# 208
  • София
Да ти сложат кост на собствен зъб, Тета. Нали го коментирахме преди няколко страници и ти каза, че като си питала, ти е рекъл, че не са големи шансовете и не е хич сигурно.
Аз ще питам същото, ще ви кажа какво са ми казали.

Цитат
"Защото зависи от вида на костният дефект.
Защото няма много изследвания да е сполучливо. Няма гаранция че ще сработи.
Защото е скъпо. Като за имплант...
Това съм запомнила от дискусията с док.
Питала съм точно за това и аз.

# 209
Здравейте , на мен ми направиха костозаместване на 7 зъба ( по спомен 1200/1500 лв ) зъбите си останаха в устата ми и са стабилни , приех Коста много добре . На снимките се вижда разликата , зъбите са умъртвени и съм с цял мост от 14 зъба на горната челюст ( това се наложи тъй като след удар ми се натрошиха предните четири зъба ) . Коста е на дъвкателни горни зъби !
За сега положението с пародонтита е стопирано и ходя само на подръжка .
Толкова се гордея с усмивката си , че съм усмихната постоянно !
Не пия антибиотици , но съм стриктна в четкането ( 6 различни четки за зъби + паста+ вода за уста , на всеки три месеца почистване на любимия стол при Док ) . Декември ми предстои и поредната снимка да видим как са нещата (прави ми на всяко ходене ) . Имплантите за мен не бяха вариант а и не е като да са си твои зъбите .
Надявам се да съм отговорила на въпросите , ако имате още пишете .
Не смея да качвам снимки тук , че ме е срам от това което бях , но пък се гордея със сегашното си Аз .

Общи условия

Активация на акаунт