Пародонтоза - тема 2

• 40 175
  • 497
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте,
Може ли да помоля за координати на др. Маслинков.
При търсене не можах да намеря сайт на клиника, а някакъв кабинет, в който работи др Маслинков стоматолог, но без детайли дали е същия, за който говорите.
Благодаря много!

Съжалявам,че отговарям толкова късно🫣
Д-р Маслинков работи в момента в Spadent,не зная дали е удачно да публикувам личният му номер тук🤔

Благодаря много,
Това е напълно достатъчно!

# 466
Някой поставял ли е въпроса на зъболекарите защо ако кариесите и бактериите на пародонтита виреят в кисела среда, повечето пасти и води за уста са именно кисели? Имам 4-5 пасти и им измерих киселиността, водите, включително специалиьиранитр, пък са дори към 5..
След това изследване  съм е шок , тогава какво да се ползва ?! Това е така за бактериите, все повече си мисля че не е важна пастата а техниката и режима на хранене (избягване на сложни захари ,глутен и т.н)

# 467
Здравейте.
Може ли който е правил шиниране на разклатени зъби да сподели правиха ли канал в здравите зъби или направо лепиха влакното?

# 468
Прави се канал , правиха ми 2 пъти тази процедура.

# 469
Прави се канал , правиха ми 2 пъти тази процедура.
И доволна ли сте?

# 470
По принцип от самата процедура да. Много добре укрепнаха зъбите около 2 г бяха камък. Но аз съм с доста тежка пародонтоза и горните 3( които бяха шинирани) започнаха в комплект да се клатят. И в крайна сметка се наложи да ги махна ( след 2 г от шинирането).
Сега долните 3 пак от 2 г са шинирани, но поради моста горе, който повече натоварва веднъж се отлепи шината, наново я сложихме засега са добре.
Сега като , се замисля и двата пъти 1 зъб се клатеше , но се шинира за съседните 2 т.е жертвам общо 3 зъба. Горе може би ако бяхме махнали клатещия зъб и директно бяхме направили мост  на 3 зъба, щеше да е по добре , защото сега имам махнати 3 и изпилени 2 т.е жертвам 5 зъба . При мен просто се беше отложило моста  с 2 г
Но зъболекарката казваше , че има пациент с шина, която пази вече 10 г

# 471
  • София-в сърцата на моите деца
Здравейте.
Може ли който е правил шиниране на разклатени зъби да сподели правиха ли канал в здравите зъби или направо лепиха влакното?
Да с канал съм на долни предни зъби вече пета /5/ година, а и с тежка пародонтоза! Засега удържат!

# 472
При кой зъболекар  си правихте  шината?

# 473
По принцип от самата процедура да. Много добре укрепнаха зъбите около 2 г бяха камък. Но аз съм с доста тежка пародонтоза и горните 3( които бяха шинирани) започнаха в комплект да се клатят. И в крайна сметка се наложи да ги махна ( след 2 г от шинирането).
Сега долните 3 пак от 2 г са шинирани, но поради моста горе, който повече натоварва веднъж се отлепи шината, наново я сложихме засега са добре.
Сега като , се замисля и двата пъти 1 зъб се клатеше , но се шинира за съседните 2 т.е жертвам общо 3 зъба. Горе може би ако бяхме махнали клатещия зъб и директно бяхме направили мост  на 3 зъба, щеше да е по добре , защото сега имам махнати 3 и изпилени 2 т.е жертвам 5 зъба . При мен просто се беше отложило моста  с 2 г
Но зъболекарката казваше , че има пациент с шина, която пази вече 10 г
При мен се клати 1,а шинираха 5.
Точно от това се опасявам,заради един да не заминат 5.
Отделно от това тя доста си е наддигната шината и втори ден ми е и ме дразни,особено като се храня,сякаш има нещо там.Кога се свиква?

# 474
Д-р Цв.Тодорова в МЦ Слатина! Доволна съм-нито е надигната , нито се усеща , даже съм забравила,че я имам! Държи 6 предни долни зъба!

# 475
Д-р Цв.Тодорова в МЦ Слатина! Доволна съм-нито е надигната , нито се усеща , даже съм забравила,че я имам! Държи 6 предни долни зъба!
Фибровлакно ли е?
При мен в горния край е добре,но долу  посока венеца не е загладено а сякаш свършва с ръб и е по-дебела там сякаш.
Все едно е с клиновидна форма .
Сякаш към върха на зъба е тънка,надолу се удебелява и свършва сякаш рязко.Като плъзгам езика от върха надолу няма ръб,а ако движа от венеца нагоре е здрав ръб.При вас как е?

# 476
Фибровлакно с доста дебело покритие на зъбите се получава. Без ръб , но е дунда сигурно 2-3 мм доста дебело в горния край на зъбите и към венеца се изтънява, Ако има ръб и реже езика според мен бива да идете да заобли. Свиква се до 1 седмица според мен . Ако издържи над 5 г според мен е сполучливо, но зависи много от конкретните  венци.

# 477
Фибровлакно ли е?
При мен в горния край е добре,но долу  посока венеца не е загладено а сякаш свършва с ръб и е по-дебела там сякаш.
Сякаш към върха на зъба е тънка,надолу се удебелява и свършва сякаш рязко.Като плъзгам езика от върха надолу няма ръб,а ако движа от венеца нагоре е здрав ръб.При вас как е?
Фибровлакно е ! Няма ръбове. Не го усещам! Даже не мога да го видя  и усетя с език!

# 478
Фибровлакно ли е?
Фибровлакно е ! Няма ръбове. Не го усещам! Даже не мога да го видя  и усетя с език!
Ясно.
Ще ходя за корекции.
Да не би да е по-дебело моето,заради леко кривите зъби.

# 479
Здравейте, някой да е правил лечение с лазер при пародонтоза? Търся добър специалист в София за консултация и евентуално прилагане на лазер. Имам някаква степен на пародонтоза (отдръпнали се венци от едната страна, на която дъвча по-рядко) . Много податлива съм на натрупване на зъбен камък, вероятно защото зъбите ми не са много прави. Предстои ми посещение при ортодонт за консултация и поставяне на брекети, но искам преди това да пооправя венците. Изчистих зъбния камък и се поуспокоиха, но на едно място все още усещам как след хранене се подува и явно все още тлее някакво възпаление. Иска ми се да пробвам такова лечение. Ще съм благодарна на препоръка. Hug

Общи условия

Активация на акаунт