Пародонтоза - тема 2

• 43 218
  • 515
  •   2
Отговори
# 495
Някой правил ли е waterlase в България и къде? Дъщеря ми, с напреднала парадонтоза си прави процедурата в чужбина и има невероятно добро повлияване. Преди нея, в продължение на 2 години прави много почиствания, но без резултат. Сега продължава с чистенето на зъбен камък на всеки три месеца.

# 496
  • Пловдив
Здравейте, може ли да попитам за препоръка за пародонтолог за шиниране в Пловдив. Сложиха ми шина която се отлепя вече много пъти за 5 месеца, шината е метална хванати са 8 предни долни зъби, но не са ми правили канали, за да я захванат.

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 16:33 от Megi_82

# 497
  • София-в сърцата на моите деца
Здравейте, може ли да попитам за препоръка за пародонтолог за шиниране в Пловдив. Сложиха ми шина която се отлепя вече много пъти за 5 месеца, шината е метална хванати са 8 предни долни зъби, но не са ми правили канали, за да я захванат.
Мога да препоръчам в София!

# 498
Моля мнение за доктор Славко Гюлев ,
Пловдив за решаване на пародонтални проблеми.
Или съвет за друг такъв в Пловдив,Стара Загора,Бургас.

# 499
Здравейте, при наличие на парадонтит и съответно предприето лечение, за пренареждане на зъбите има ли някакво друго решение освен брекети? Не биха ли могли да се ползват алайнери?
Въпросът ми е дали има смисъл да търся мнение и при друг Ортодонт или просто да ги слагам тия брекети?Disappointed

# 500
Аз с инвизалайн пренареждах.

# 501
Зависи от тежестта на случая

# 502
  • Варна
Във Варна от кой пародонтолог сте доволни?

# 503
Аз продължавам да търся зъболекар в София, който прави плазмотерапия на венци.
Доколкото знам, не е задължително да в парадонтолог, за да извърши процедурата.

Моля, ако някой я е правил и може да сподели отзиви и да препоръча лекар, ще съм благодарна.

# 504

др Ирена Георгиева

# 505
  • Варна

др Ирена Георгиева

заети са ѝ часовете до края на годината за съжаление

# 506

др Ирена Георгиева

д-р Светлана Димова

# 507

Теодора Герова

# 508
  • София/Търново
Здравейте,

Изчетох темата и ми беше полезна.
До преди година нямах никакви проблеми със зъбите. Какво стана, що, има ли или няма значение... стана страшно. Преди 20 години носих брекети и нямаше сериозно разместване. Сега е мармалад. Махнах 4 мъдреца. Никакво ходене при случайни стоматолози. Гълъбица Спахиева махна един мъдрец. Без да ме е хванала упойка. Не успя да го извади в един момент и ми съобщи, че утре ден спешно на хирург. Не е мило. Еле го извади, не ме проследи и направих алвеолит. Красота. При Полихронов, с приспиване и грижа махнах другите три. Евала на този личево-челюстен хирург. Следва кариеси и заместване на стари пломби. Оказа се, че имам киста, де сега след 2-3 седмици пак той ще я маха. И си дойдохме на думата. Парадонтит. Или каквото е там. Ходя при д-р Тянкова. Работи в кабинет с майка си, та две в едно. Невероятен млад специалист. Почнах подвенечно чистене на зъбен камък. Да, с упойка. Мен ме боли. Та, ще видя. Тепърва ще се обсъжда план за лечение и т.н. Мисля, че поддържа италианския метод момичето.
Благодаря, че ме изчетохте! Сила сме!

# 509
Здравейте, някой може ли да препоръча за Пловдив дентален лекар, който да прави хубаво почистване на зъбен камък, досега смених трима други лекари и все не оставам доволна и след няма и три месеца пак се е натрупал.
С парадонтит съм си, ясно, че читал пародонтолог в Пловдив не се открива лесно. Обиколих няколко, но поне доколкото миоза се старая да поддържам прилична хигиена и спазвам максимално препоръките.
Преди два месеца  бях при препоръчван дентален лекар, който приложи лазерна терапия на венците и преди това уж добро дълбоко почистване, но няма абсолютно никакъв ефект при мен за съжаление.
Д-р Светлин Петков-имам много добри впечатления откъм отношение към пациента и работи старателно и внимателно, но просто при мен нямаше резултат.

Общи условия

Активация на акаунт