Любители на кучета - 132

• 29 831
  • 729
  •   1
Отговори
# 450
ЧРД на Мокка! Жива, здрава и много обичана да е! Много лакомства и весели игри с Нъки ѝ пожелаваме с Гинчето!
А, бебетата са същински бонбони! Чак ми се пригушка бебе куче( и си припомних, как първите дни се редувахме с мм да спим на  люлеещия се фотоьоѝл, гушнали кученце през нощта, че много скимтеше).

# 451
Лаленце, браво за името Морена! Пуделчето е кукличка!

# 452
  • София
Бебета - бонбони! Само да ги схрускаш! Живи и здрави да растат, послушни и дълги години да служат на стопаните си! ❤
А тук - да се отчитат последните със снимки, истории и каквото душа даде. Макар че, в даден момент стават скучни кучаците... т.е. остаряват. Ей го, нашият пух все си е един и същ - спящ, молещ за галкане и лигльо голям! Все някой да го гали...

# 453
Добре.дошли на новите бебета. Радвайте им се сега, че много бързо растат и бебешката фаза минава бързо.
Жива и здрава да е и Мокка. Весело куче да бъде.
Да се оплача вчера по време на разходка на Кайра и се появи чери ай. Сега се е прибрало. Но по групите казаха, че може да се появи и на другото око и варианта е операция.
Сблъсквали ли сте се с такъв проблем?

# 454
Добро утро на всички!
Бебка скимтя вечерта и моят мъж беше при нея.
Сутринта като станах си я гушнах в мен и спа доволно.
Моят мъж каза ,че скимти за 2-3 минути и спира.
Свикнала е да играе вечер с другите кученца ,защото са били 6 игриви бебока.
Но ще свикне.
Моят мъж е 30 дни в болнични и ще се гледат. Вчера беше голяма радост и голямо притеснение ,защото хем бебка трябваше да си вземем ,хем пък мот мъж му правиха операция за глаукомата.
Но всичко ще се нареди.
Бебка е много гушлива и игрива.
За сега не мърда от хола и не ходи никъде другаде освен там.
Но предполагам ,че скоро ще се престраши да обикаля.
Прясна снимка от сутринта на бебка.

# 455
  • София
Много е сладка. Не я правете зависима от вас. Мъжът ти ще се върне на работа.
По-важно е да сте в къщи, когато започне да излиза.
От опит говоря, заради режимът и изолацията имаме едно много зависимо 45 килограмово бебе. Не е хубаво.
Нека я оставя за кратки периоди сама.

# 456
  • София
Честита да е Мокка!
Бебетата са разкошни.

# 457
  • Стара Загора
Честита да е Мокка!
Добре дошли на новите бебешоци!
Лорчето се възстановява. Започна да става, да се движи, дори започна да лае. Все още е стресирана и иска да има някой до нея. Снощи искаше постоянно да й сменям водата. Идваше до мен, поглеждаше към нея и ми хвърляше по един поглед. Grinning
Клиниката е "Вита Вери" в Стара Загора. Прочетох отзивите в Google, както и тези във фейсбук. Не знам каква дума трябва да използвам. Искрено съжалявам, че съм им имала доверие и причиних това на кучето си! Във фб има подобни ситуации - казват, че има тумори, но не дават рентгеновата снимка. Между другото останалите изследвания също не ги дават ако не ги поискаш. Сумите винаги са около 65-80лв, независимо от изследванията и манипулациите, които се извършват. Нито веднъж не сме получавали касова бележка, но за мен това не е било проблем. Имахме им доверие и очаквахме да положат адекватни грижи. Радвам се, че разбрах що за "лекари " са особено по време на последното посещение там, показаха грубото си и арогантно отношение.

# 458
Оооо..Точно пък в Гугъл отзивите за Вита вери са само лоши 😁
Те там са под всякаква критика.
Аз ти писах къде да я заведеш.От там оплаквания нямам, а и не съм чувала от никой поне аз.
Важното е, че Лори е добре сега ❤️

# 459
Ох, какви са малки и сладки❤
Браво, че и другите оздравяват.

Хора, помагайте . Не мога да се справя с тва диване! Не можем да излезнем нормално! То се дърпа като магаре, без да слуша никакви команди, ако я пусна пък , има хора, на които  иска да скача, ако не викна по нея, хората се стряскат разбира се. А види ли колело не мога пък грам да я удържам, то лаене скачане, дърпане и не е за игра. Ръцете и гърба са ми леш от “разхождането “.
Също продължава (само сутирн понякога ) да пишка върху килима. А скоро слагаме новия (бял) и не ми се мисли какво ще стане.
Изяде ми стената на входната врата, докато се оправя да я изведа и…
Вчера пък при шивачката , докато обясня нещо и тя вече беше наяла дървения плот на машината й.
Има всички зъби, уж излезнаха не би трябвало да я чеши нещо.
Ако остане пък сама е ужас! Няма такова виене, лаене, скачане, драскане , ядене на всичко!
Повтарям, показвам (и аз правя командите, като на дете показвам), награждавам, гушкам, карам се при бели, шамари по гъзето е яла , но не! Нищо не действа, То си знае нейното…

Хелп!

# 460
Sparkling, на първо място трябва да работите много за общо послушание - вкъщи и навън; за пишкането на килима сутрин - не трябва да има достъп до него (спане в клетка/заградено пространство), докато свикне да стиска през нощта; за дърпането - това си е отделно умение, върху което целенасочено се работи; скачането по колоездачи е вид агресия, върху която също трябва да работите целенасочено; яденето вкъщи - също си трябва ограничаване на достъпа.

Общо взето описала си 5-6 поведенчески проблема, за които няма общовалидно решение. Ако искаш да си ги решиш, трябва да ги адресираш един по един. В нета има страшно много информация, която аз поне не бих се наела да синтезирам в един пост - търсиш инфо и прилагаш, с търпение и постоянство. Можеш да влезеш в групата на мама Еми и да изчетеш материалите там. Аз доста неща прилагах от един влогър в ютюб - Zak George, ходили сме и на кучешко училище.

Общо взето решението на проблемите ти навън е много работа и тренировки с кучето.

# 461
Добре дошли на малките кученца!
Честит рожден ден на Мокка! Да бъде здрава и все така обичана,а Сара се почерпи снощи с пиле на грил по този повод

# 462
sparkling eyes ,на колко е куч?
Когато си взехме първото куче /което сега е на село/ си извикахме треньор на кучета.
Тя е пак момиче ,смесена порода между шарпей и питбул.
Казва се Лорейн.
Беше на 1 месец ,когато я взехме от майката. Тогава треньорът обясни много неща.
Да бъркаме в храната ,докато се храни.
Да казваме кратно и ясно НЕ.
Да я обучаваме на команди "седни" ,"ела" ,както и разрешение за ядене.
С всичко в къщи се справихме ,обаче навън с дърпането не успяхме.
И тъй като е към 25 кг. мускули ,беше огромен проблем излизането с нея.
Нямахме проблеми с гонене на колелета или нещо подобно ,но много бързаше и дърпаше.
От 4 години е на село.
Има два варианта да се справите с проблема.
Или си наемате треньор или ако си вземете каишка удушвач.
Нашата не съм и купувала удушвач ,но много хора с големи породи казват ,че е задължителен ако породата е малко по-ината.
Бебка я взехме ,защото ще остане малка и ще си имам другарче в къщи. 🥰 Спи си в нейното легълце.
Пожелавам ти проблемът да го решите. ☺️🥰
Ние тепърва ,ще се учим на абсолютно всичко и съм се заредила с търпение а по-нататък и с много лакомства за да я обучаваме. Макар ,че направи ли три месеца започвам да уча малко по - малко.☺️

# 463
Душач се казва, не удушвач и абсолютно не трябва да се изпозлва от хора, които не знаят как трябва да се ползва. Нито пък е решение в дългосрочен план, защото и с душача свикват и се теглят. Като цяло душачът е за корекция, а не за разходки в парка.

# 464
Може да ползвате положителен подход - къс повод и много наградки и така би трябвало да свикне да ходи до вас без да се дърпа. Поне на теория Grinning с Мейпъл всекидневно го тренираме това, но често се дърпа.

Общи условия

Активация на акаунт