Любители на кучета - 132

• 29 832
  • 729
  •   1
Отговори
# 465
Душач се казва, не удушвач и абсолютно не трябва да се изпозлва от хора, които не знаят как трябва да се ползва. Нито пък е решение в дългосрочен план, защото и с душача свикват и се теглят. Като цяло душачът е за корекция, а не за разходки в парка.
Най-добре е човек ,който се занимава с обучаване на кучета.
Аз за разходките не успях да се справя също.
Или зависи от породата куче или просто ние сме ги изтървали ,когато са били малки.
Когато кучето е малко не ти прави впечатление ,когато дърпа.
Като порасне нещата вече стават други и по-трудно се свиква да го накараш да върви до теб.

Преди малко играхме с бебка ,смях се с нея ,защото и купих едно въже ,което е колкото нея ,но тя съвсем стоически го тътреше с нея.
Че и го ръмжи госпожицата.
Явно скимти ,когато и се суче или иска някой да я гушне.
Три поредни пъти се изпуска на памперсното чаршафче ,явно ще купувам чаршафчета.
Сега аз не очаквам ,че 100% там ще чурка ,но едва вчера я взехме няма дори 24 часа в къщи и взе да използва чаршафчето в повечето случаи.
Днес я заведох да и изрежат ноктите ,че мен много ме достраша да не клъцна живеца.
Ноктенцата и са чисто бели и се вижда до къде трябва да се реже.
Ще свикна.

Как почиствате ушенцата на кученцата си и на какво време?

# 466
Кайра е на 7м, с къс повод, с наградки в джоба.
Команди седни, легни, дай лапа, стани, до мен, Не, давай, не пипаш на Чера е или мое😁 имаме определен сигнал с уста като й свирна се връща,  знае всичко товА. Но ината си е инат, дърпа , не чува, навън е мега разсеяна с командите и повтарям по няколко пъти , все бърза скача😵💫 20кг е , аз 50кг. Вкъщи а съм закъсняла с излизането (сутрин) , а е отишла на килима . Иначе цяла нощ стиска и спи като пън! През деня ходи пак само в банята, ако й се доходи.
 Пръскам с репеленти където пишка, гризе, но не помагат срещу дивака.
Искам някакви съвети, че мм й е набрал много

# 467
Абе и душача не е вариант, когато кучето е шантаво 😂
Тайра например е с такъв.Уж да ѝ дойде акъла, че когато ме дърпа ще се души?! Да ама не..Дърпа се, кашля, дави се..Абе ще умре, ама не спира 🤦😂
Но това се случва само когато е на повод, и примерно види племенницата или някой познат, и просто иска по-бързо да стигне 😁

# 468
  • София
Ох, не съм сигурна, че искам да пиша.
Много вече сме написали по темата. Поведенческите проблеми се срещат при всякакви размери и породи.
Приучаването към клетка води до много ползи и за кученцата. Чувстват се сигурни.
Разходките в началото е хубаво да са кратки и на често, както и да има период без дразнения.
Кучетата и децата обичат реда и правилата. Не, значи, не. Маха се дразнителят или се премества кученцето, най добре в легълцето или в клетката. Без викане и наказания, за да не го приеме за неприятно изживяване.
Поощряване на добро поведение с лакомства също трябва да се практикува. Обучението е процес. Отделяйте време за него, но съобразено с възрастта на кученцето. Бебетата не могат да се концентрират за дълго. Видът на нашийника няма значение при ученето на ходене на повод, освен ако не искате да нараните кученцето.
Нито един повод не може да удържи 50 кила куче в ръцете на 50 кила жена.
Придърпването на повода е само сигнал, че поведението трябва да се коригира.
Има много материали и не много добри треньори. Треньор не може да изгради напълно връзката между вас и кученцето.

# 469
  • тук-там
Ре, пак написа всичко, което щях и аз да пиша Simple Smile
Съвет към новите стопани - четете и слушайте! Взимайте акъл и прилагайте! Няма нужда от теоретизация и коментари. Аз съм си взела толкова много от тази тема и благодарение на това имам 2 послушни, любвеобилни и много възпитани същества. Хайде да се похвалим със сняг при нас:

# 470
mtz ,много сладки кучовци! 🥰
Прави сте ,че има и не дотам добри треньори.
Но за първи път когато взех куче и никога не бях се грижила за куче преди това.
Пак ще се повторя ,много ми помогна човекът и то само с една единствена ,но много подробна информация.
Каза ми какво да наблегна за самата порода и как да действам.
Лакомства ,поощрение и Лора стана изключително послушно куче.
Най-голямата грешка ,която ние допуснахме е ,че подценихме това,че ще стане голяма.
Тя 25 кг. аз 55 кг.
Само като ме дръпнеше и едва не забивах нос в асфалта.
Сега ще имам едно наум ,че кучето ще порасне и още от малко трябва да се научи да върви до мен.
А не да му се радвам ,че бяга напред.
И може би това пак ще ми е най-трудното за постигане ,но дойде ли време за извеждане ,ще давате съвети.
Приготвям една торба с лакомства и навън. ☺️
И пак да попитам ушичките как ги чистите и на колко време?

# 471
  • София
Кучето ми е в момента 47 кила, аз съм 60. Бях 50, когато то беше бебе и беше скромните 25 кила.
Самият факт, че заради размерът, който не би трябвало да е изненада, е заточено на село, говори много.
Не отричам треньорите, те са полезни, ако са добри и то по-скоро за собствениците.

# 472
  • тук-там
Едно време това знание беше заключено в треньорите. Сега има статии, видеа, онлайн уроци, групи, форуми. Абе само да искаш да създадеш добра връзка с животното, варианти безброй!

# 473
  • София
Така е. Не бива и да забравяме, че понякога има и кучета с ментални проблеми. Говорили сме и с теб за ползите от селекцията.
Но по принцип, когато имаме нормално здраво кученце е като при децата. Много внимание, любов и време, докато станат относително поносими 🤣.

# 474
Стига ги цитирахте тези килограми. Тук не сме се събрали дебели дами с джобни кучета. Някои сме с по-големи породи, други - с по две кучета или с по-слаба физика. Моето куче ме събори от пластмасов стол, когато беше на 5м. А към днешна дата мога да го спра, да не подгони котка, без да се налага да използвам сила. Миналата година през пролетта лаеше по коне в несвяст, миналата седмица - седна в команда, изпъчи се, наостри ушите и като видя, че пак е по-малък от коня, си продължи Joy Сега, почти всяко куче, дори и завършилите университет за кучета, имат антисоциални изцепки от време на време, особено като са млади. Въпросът е да се работи с тях, докато както казва Реюниън, не станат поносими. Някой път примерно не ми се занимава на разходка и го оставям да разпъва 10 метровия повод и да ме подръпва. Като ме издразни, го насмитам и го вкарвам 1-2км в команда, да върви залепен до крака ми и така.

Има ситуации, в които моето куче все още не е готово да попада (а може и да не стане никога) - например пренаселени пешеходни зони, където децата ще вървят кое по-напред, кое по-назад. Тогава няма шанс да не се дърпа и да не снове напред-назад притеснен. Ясно е, че не му е там мястото и токова.

# 475
  • София
Стига ги цитирахте тези килограми. Тук не сме се събрали дебели дами с джобни кучета. Някои сме с по-големи породи, други - с по две кучета или с по-слаба физика. Моето куче ме събори от пластмасов стол, когато беше на 5м. А към днешна дата мога да го спра, да не подгони котка, без да се налага да използвам сила. Миналата година през пролетта лаеше по коне в несвяст, миналата седмица - седна в команда, изпъчи се, наостри ушите и като видя, че пак е по-малък от коня, си продължи Joy Сега, почти всяко куче, дори и завършилите университет за кучета, имат антисоциални изцепки от време на време, особено като са млади. Въпросът е да се работи с тях, докато както казва Реюниън, не станат поносими. Някой път примерно не ми се занимава на разходка и го оставям да разпъва 10 метровия повод и да ме подръпва. Като ме издразни, го насмитам и го вкарвам 1-2км в команда, да върви залепен до крака ми и така.

Има ситуации, в които моето куче все още не е готово да попада (а може и да не стане никога) - например пренаселени пешеходни зони, където децата ще вървят кое по-напред, кое по-назад. Тогава няма шанс да не се дърпа и да не снове напред-назад притеснен. Ясно е, че не му е там мястото и токова.

И такива има Joy

И за да не е съвсем спам, показвам спомен от днешния ден преди 8 години

Така се спи, когато си преял.

# 476
И аз ще замълча, относно килограмите ни- моите и на Гинчето....Че, то и дребно куче, може да не слуша и да си прави каквото си иска( даже съм забелязала, че повечето са така). И ще покажа и нейното мнение по въпроса( че с тая кал навън, днес разходките са кратки):

# 477
Хубу де, Змия, да се чете, че всякакви има сред нас, имАх предвид.  Joy Не е от кой знае какво значение всъщност, нито е определящо как ще си укротяваме любимците.

# 478
  • София
Змийо, ти къде се буташ в А групата на дебелите, хм? Виж, Холи е малко бижу, за това си права.

# 479
Аз няма да казвам нищо за възпитанието на кучетата. Наш Роко е решил,че главно ще слуша мъжа ми. Изпълнява команди като му кажа, обаче на вън на разходка изобщо не ме слуша. Много ме дърпа, скача отгоре ми, и общо взето се разправяме през повечето време. Надявам се, като порасне да се кротне ❤️Иначе много обича да се гушка, за там не подбира 😁

Общи условия

Активация на акаунт