Любители на кучета - 132

• 29 820
  • 729
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Няма да се промени без твое участие. Започни само ти да го храниш и извеждаш.
Гушкането да става само, когато го повикате и поканите. Не е жестоко отношение, просто учене на дисциплина. Играй с него, нека ти носи играчки.

# 481
Бебка има поне още два месеца докато започне да излиза.
Утре ще и купя повече чаршафчета ,защото ги използва за чуркане.
Акането вече е друг въпрос.
Не е от най-лакомите.
Храни се бавно ,което е добре.
По-нататък ще и купя играчка Конг за да се забавлява.
Днес поиграх е доста и е много смешна като почне да ръмжи по бебешки 😆
Но и доста спа през деня ,вечерта пак ще има да скимти.
Слагам мъжо дежурен ,защото утре съм 12 часова дневна смяна.
Почивам неделя и понеделник ,така че тогава аз ще съм на пост ако се наложи.

# 482
Да уточня за възрастта - да, тя е фактор, но поне в моя случай основно от гледна точка на емоционалност. Моето куче беше и все още е много, много емоционално. Или, хайде, преди беше много, много, сега вече е само много. Joy При него възрастта оказва положително влияние и толерансът му да види някой от семейството да се отдалечава, се вдигна…малко. Но възрастта няма да реши поведенчески проблеми като агресия, скачане по хора, дърпане на повод (е, като остарее много, може и да ги реши).

# 483
Да уточня за възрастта - да, тя е фактор, но поне в моя случай основно от гледна точка на емоционалност. Моето куче беше и все още е много, много емоционално. Или, хайде, преди беше много, много, сега вече е само много. Joy При него възрастта оказва положително влияние и толерансът му да види някой от семейството да се отдалечава, се вдигна…малко. Но възрастта няма да реши поведенчески проблеми като агресия, скачане по хора, дърпане на повод (е, като остарее много, може и да ги реши).
А Лора е абсолютна тимирутка. 😆😆😆 Никаква любвеобилност.
Емоцията не и е от силните страни.
Нито обичаше да се гушка ,нито да е покрай нас.
Тя самата си е самодостатъчна. 😆😆😆
Характер какво да се прави.

# 484
  • София
Аз със скачането в къщи така и не се справям, но у нас идват само близки, които са решили да ми пречат на възпитанието и съм вдигнала ръце. Влизат, той отива и се започва галене, близане, въргаляне.
На вън нямам този проблем и оставих "коня у реката" в къщи. Иначе трябва да възпитавам 10 двукраки. Сега поне знае, че това е ок само в къщи и само с идиотите от семейството.

# 485
  • Бургас
Дърпането навън се решава със стоене. Може да е досадно, обаче дръпне ли се, спираш. Тръгваш пак, когато е спокойно и върви без да се дърпа. Даваш лакомство, поощряваш, маркираш дума - например "бавно". И така 30 пъти. Или 100. Докато не схване. Или дърпаш рязко и обръщаш посоката. Или дърпаш рязко и спираш, казваш "не", да види какво е. При всички случаи след горните процедури, бавното ходене на отпусната каишка се поощрява.
Работи се с повод и широк нашийник. "Който контролира врата, контролира кучето".

Ушите ги бърша с влажна кърпа, когато я къпя. Или когато видя кал, но без много да пипам навътре. Като цяло, не ги безпокойте много тези уши, само проверявайте отвреме-навреме.

Последна редакция: пт, 27 яну 2023, 17:35 от Tintina

# 486
Tintina, благодаря за съветите! ☺️
Това с излизането навън задължително ще го имам предвид.
А за кученца ,които тепърва им предстои за излизат и да възпитаваме пак ще искам съвет. ☺️
За да може още в самото начало да се научи.

# 487
  • sofia
Хах, аз така да се каже съм от дамите с дребните кученца. Joy
Поздрави от Леон, който е най-послушен под одеалото:

# 488
Кришка,много е сладък. 🥰
Много красиви кучовци в темата.
Ама те с конкурс подбирани. ☺️

# 489
  • Бургас
mavina, докато сте вкъщи имате много време за първите команди. Дай една седмица да привиква с обстановката и после можеш да почваш с обучение - да свиква с нашийник, повод, елементарни команди..

# 490
mavina, докато сте вкъщи имате много време за първите команди. Дай една седмица да привиква с обстановката и после можеш да почваш с обучение - да свиква с нашийник, повод, елементарни команди..
Благодаря за съветите!
Мислех по-нататък да и купя нашийник с повод.
Но си права. Като свикне от къщи ,ще и е по-лесно навън. 🥰
А какви лакомства да използвам за бебка?
Като се има предвид ,че не е от лакомите.

# 491
  • Somewhere far away
Искам само да вмъкна нещо - относно нашийниците, за повечето кучета не са ок! Купете си подходящ нагръдник - много по-добре е и за кучето, и за вас.

# 492
  • София
На каква възраст е нормално да се вземат кученца от развъдник?

# 493
  • sofia
На каква възраст е нормално да се вземат кученца от развъдник?
Принципно, най-добре е след третият месец, но не по-малко от втория.

# 494
  • sf
По повод дребните кученца, има едно меме.
"Като видя мъж с дребно кученце, въобще не се хабя да го свалям. То е ясно, че вече е зает."

Общи условия

Активация на акаунт