Любители на кучета - 132

• 29 817
  • 729
  •   1
Отговори
# 495
На каква възраст е нормално да се вземат кученца от развъдник?
За теб ли?
Пфу най-после се изплезихме и ние. Голям зор със качването на снимка последните седмица, две.

Моят двуметров мъж е от най, най заетите. Не спирам да се смея като ги гледам двамата.

# 496
  • София
Искам само да вмъкна нещо - относно нашийниците, за повечето кучета не са ок! Купете си подходящ нагръдник - много по-добре е и за кучето, и за вас.
Поради каква причина не са ок нашийниците? Нагръдникът е най-неудобното нещо особено при обучение ,с нашийника има най-добър контрол.

# 497
  • Somewhere far away
1-во кучето ако е по -буйно може да се изтръгне от нашийника и 2-ро има опасност да се задуши.

# 498
  • Бургас
За обучение е по-добре да се използва широк мек нашийник, поне според мен.
В ежедневието, след като кучето вече е научено, нагръдникът е предпочитан, но правилният такъв.
Да не прави пришки, да не опъва под мишниците, да не души на врата.
Ето най-масовите например не са добър вариант, защото при дърпане отново се травмира вратът.

Този тип е по-удачен:

# 499
  • Варна
Аз кучетата съм си ги взела да им се наслаждавам, не да ги правя войници.

# 500
Не е нужно да правим кучетата войници/роботи/нинджи. На мен социално приемливо куче без поведенчески проблеми, от което хора и кучета не бягат панически, а аз не се чудя откъде да заобикалям кучета/бегачи/колоездачи, също ми стига.

Но и с куче, различно от малка порода, отговорността е много по-голяма.

За обучение нагръдник не става.

# 501
  • София
1-во кучето ако е по -буйно може да се изтръгне от нашийника и 2-ро има опасност да се задуши.
Aко нашийника е поставен неправилно ,прекалено хлабаво примерно да може да  се изтръгне кучето,в противен случай не. Може да се задуши ако е стегнат прекалено много,освен ако нямате предвид  нашийник душач,който изобщо не е добре да се използва от хора,които не знаят как се борави с него.

Стели,никой в темата не говори за кучета войници,а за нормално приемливи неща в обучението,за да се наслаждаваме взаимно на разходки и общуване. Като излизах с двете кучета и  количката наистина ми беше приятно да се разхождаме,те заставаха от двете страни на количката и ако някой се приближи само ме поглеждаха ,за да знаят как да реагират,ходеха си дори съвсем спокойно и без повод. Сега с Фея ,кака и бебе ми е по-сложно,но не заради кучето .

# 502
  • София
Просто всички искаме да се радваме на кученцата си и когато има такива, които са неконтролируеми, е трудно.
Изобщо при възпитанието на деца и кучета и в нашето поведение трябва да има мисъл и за околните, което при някои хора липсва.

# 503
  • Euskal Herria

Извинявам се за спама Simple Smile.

Признавам си, че много рядко пускам нашия кокер свободно, винаги е на повод. Понякога го оставям да ме дърпа,  но винаги, когато се налага, може и да върви до мен. Което за кокер е малко необичайно. Simple Smile Аз си мислех, че само нашето куче е така хаотично движещо се -  нула внимание на коли и пешеходци, има си негов маршрут. Но пък заобикаля децата.

# 504
  • Пловдив
Tintina, миналата година не ви/ти събирах снимките и писмения матрЯл , за което малко съжалявам. Ама и ти по- рядко се явяваш с Елза, а ми липсвате! А така ми е готино като те/ви чета Sweat Smile
mavina1380, честито бебе! Не съм чувала за булдог със сини очи.
Морена е много сладка - като ксрамелче е!
Има,
Предразположени към ранна слепота.за съжаление.
А с тази бяла козина,ще са абонирани при вета всяка седмица ....
Особено ако не внимават с какво я хранят и не бягат от сега с 200 от РК.

Много сте изписали за 2 дни липса...

Mtz,
Честита на е "Кафеената дама" ,Мока,на патерици . Все така възпитана ,като истинска дама да ви радва ,а и вие нея с дълги разходки на прекрасни места.

Reunion,
Моя "Мунчо" беше същия със скачането да се радва на приятели и поснати,и въобще на всеки с ,който се спра
да говоря с тон в който усеща добронамереност. Неговия си начин да каже "здравей".Затова го научих на "долу",
и ляга и лази и само им души обувките/краката. Само на на който му се радва на играта и му угажда на акъла го
оставях , и сега е "културно" куче и то.
Апропо някой беше писал ,че "уличните породи" ,не били умни. Нищо ,че му викам "Мунчо"-иронично ,е далеч по-умен от болшинството породисти , с неглежирано обучение,възпитание,социализация с хора и животни.

Нагръдник ,не е подходящ за обучение. Аз съм твърдо против използването на "душач" ,не работи при едри кучета,както е дала пример Мери Христова,кара ги да дърпат още повече и е травмиращ.
Моя "Мунчо" има по-специфичен врат и глава и отгоре на всичкото е "Маймун" и знае как да се изниже от нашииника ,стига да има цел .Затова си го разхождам с нагръдници.

Тинитина показания нагръдник на Julius K9  има подобрена версия - IDC Power Harnes ,който е под наклон предния ремък/лента ,която минава не пред врата а пред гърдите. Аз имам такъв, и му е много удобен (новия му IDC-Y Harnes Long Walk, като че ли му е по-малко удобен дори). На мен също ,за овладяване на кучо в определени ситуации ,или при вета да го държа за манипулации (като куфар с дръжката отгоре),или да вдигна/сваля на/от масата.
Втория модел,показан като удачен - обикновено няма размери за кучета с гръдна обилка над 45-50,демек за дребни ,не дори и за средни породи.
Мисля само един Hunter , намерих който може най-големя размер и с доста зор да го навра моя с 85см обиколка ,нещо от сорта на до 82-83 беше. 

T3di709007,
Няма да се "кротне",като порасне без дисциплина. Като за начало ,няма място на човешките легла и другите мебели,поне не и докато стане "възпитано куче" И ще стане далеч по-голям от Кинг Чарлз шпаньол(така като го гледам) , и пак няма да е подходяш за "компаньон" в леглото.А вас определено не ви приема като втори лидер(първи е мъжа ви). 

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 06:48 от whitefang

# 505
  • София
На каква възраст е нормално да се вземат кученца от развъдник?
За теб ли?

Не за мен. Аз принцеса си имам. Просто да се информирам.

# 506
  • под тепетата
Над 2,5месеца, че може и повече.

# 507
Не за мен. Аз принцеса си имам. Просто да се информирам.
Точно затова попитах, леко се разтревожих. Целувки на принцесата. Heart

# 508
  • София
Ограничава ми сърфирането. Simple Smile

# 509
  • в голямото село
Здравейте на всички стопани и кучовци, малки и големи. Позагубихме се ние с "проклетника" , но годината ни тръгна малко гадничко. Отново пипна някакъв вирус, носа течеше яко. Не вярвах, че може някога да бърша и кучешки нос.Grinning  Направи и някакъв спазъм и оттам затруднено дишане и задух. Абе инжекции 1 седмица. На се оправи де, малко стрес за разкош. Сега непрекъснато се ослушвам на запушен нос ли диша.
А и идвам да се консултирам с вас - сега ново двайсе, решил е, че ще напада и бие всички мъжки кучета. Сби се с една немска овчарка, питбул, не го интересува, че са три пъти по- големи от него. И лошото е че напада пръв. Карам се, даже и го понатупах, но не помага особено. Дайте съвет как да процедирам.

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 15:00 от vivinka

Общи условия

Активация на акаунт