Новите условия за градски транспорт в София

• 170 784
  • 4 030
  •   1
Отговори
# 4 020
Чакайте, нощните линии досега не се ли включваха в годишната карта?
И аз точно на това се учудих, не виждам логига да искат допълнително заплащане за ползване на нощния транспорт. Ама ако е само, за да си осигурят допълнителни приходи, то тогава логика няма защо и да търсим...

# 4 021
  • София
Става дума за годишна младежка, студентска или ученическа карта. Към тях може да се добавя и услугата за нощен транспорт. Картите за 365 лева продължават да се ползват от услугата и занапред.

# 4 022
  • София
А добре, защото аз си ползвах нощния с моята годишна

# 4 023
  • София
София празнува 125 години трамваен транспорт:
https://www.sofia.bg/w/7043252
Карта на маршрута и часовете на пътуване на безплатните ретро мотриси :

# 4 024
Ретро трамваи като онзи до Джамията?

# 4 025
  • София
Ретро трамваи като онзи до Джамията?

Да.
Часовете в които виждаш ТМ92 и ТМ35 са такъв тип.
ТМ 701 е възстановен в максимално близък до оригиналния си вид български трамвай от соца, каквито до неотдавна ползвахме.

# 4 026
Не разбирам какво им е толкова интересното на тези ретро трамваи, че специално да се возя на тях. Не знам защо ги пускат.

# 4 027
  • София
На внука ми му е интересно возенето на стари трамваи и автобуси.
Всекидневно го развозват с хубава кола насам-натам, но не е същото. Искаше да се вози в най-малкия автобус - качих го на № 805. Беше му интересно как се зареждат електрическите - возихме се до последната спирка в Гео Милев и ги гледа. На коледен трамвай се возихме също.
Детска му работа, но сигурно има и други с подобен интерес.
Не е задължително всеки да се качи на ретро трамваите, но защо да не ги покажат?

# 4 028
2 момчета имам, могат да се возят по цял ден на ГТ, много им е интересно. Те затова са атракционни тези курсове, хубава инициатива е.

# 4 029
Е може, може. Аз не съм се качвала, но то не е ли същото, само че по-старо Grinning просто седалки.. предполагам че и кабината на ватмана, ако евентуално пускат там, ще е доста по-бейсик от тази на новите. Може би трябва да се кача все пак и аз Grinning

# 4 030
  • София
moon, много хора имат интерес към транспортните средства и съвсем не само деца. Често, въпреки че страстта се е породила в детска възраст, тя остава за цял живот. Хоби на много хора, включително и критична маса такива, които плащат много пари за да се возят и любуват на хобито си.
Атракциони пътувания се организират навсякъде по света и принципно са скъпи.
Тези трамваи пътуват периодично из София, най-често между площади Възраждане и Журналист и въпреки че сме донякъде свикнали с тях, винаги предизвикват много интерес у хората когато минат покрай тях.

Ако не усещаш емоцията, няма смисъл да се насилваш да я усетиш. Достатъчно е да знаеш, че в други я има.

Общи условия

Активация на акаунт