Да се оплачем... 2023

• 1 931 010
  • 26 783
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Честита Нова година, момичета! Да сте живи и здрави и вие и вашите семейства!
Вита, да е много щастлив и успешен синът ти!
Оплаквам се, че от три дни съм с много остра и неизчезваща  болка на гърба в дясно. Не мога да си намеря място. Не мога да спя. Не се повлиява нито от Фастум, нито от Волтарен. Не знам как ще ходя на работа във вторник.

# 121
След 20.12 много системи не работиха, особено тези свързани с БНБ. Ние, като държавна институция си работихме на всички работни дни. Ако сме в намален състав, има дежурни, които също биха свършили работа. Даже, честно казано 29ти и 30ти не бяха особено работни дни, защото повечето хора си бяха взели отпуск . В града беше много спокойно , с изключение на заведенията и центъра, където беше пълно с народ. Сега също първите 1-2 дни ще е леко тегаво в институциите, докато се настроят програмните продукти. Да няма пак сърдити. НАП вече пуснаха известие, че до края на седмицата ще се малко извън ритъм.

# 122
  • София
Честита Нова Година!
Бъдете здрави и щастливи и нека поводите за оплакване са по-малко!

# 123
  • София
вита, здраво, усмихнато, щастливо и успешно да бъде твоето момче!

# 124
Искам да ви се оплача, че откакто една лекарка ме налъга преди 2 седмици, че бебето ми е с аномалии, започнах да заеквам. На 37 години съм и никога не съм имала проблеми или дефекти в говора. Установи се, че бебо е добре и Дай Боже да е добре (бременна съм) но стреса и мъката, които тази жена ми причини съвсем умишлено за да изкара пари, не мога да го преодолея.

# 125
  • Бургас
Сивона,сигурна съм,че бебето ще е здраво !
Ти се успокой,не се тревожи.
Второ мнение потърси ли?

# 126
Сивона,сигурна съм,че бебето ще е здраво !
Ти се успокой,не се тревожи.
Второ мнение потърси ли?
да, второ и трето, вдругиден съм и на четвърто, защото след като веднъж ти кажат такива страшни неща и трудно можеш да се успокоиш. Слава Богу другите мнения изключват казаното от първата докторка. Опитвам да се успокоя но не успявам все още Heart

# 127
  • SF
Всичките ми колеги в Германия и Франция почиваха от 23.12 и ще почиват до 09.01. Традиционно сме свикнали с колегите си от Германия, Франция и Англия да не оставяме важни задачи от средата на декември до средата на януари, защото няма кой да ги свърши.
и
И да, повечето ми колеги в Германия имат над 35 дни платен отпуск и работят по 37ч на седмица, а вършим една и съща работа по проекти така че да не намесваме производителност и ефективност.

Хм.. Аз живях в една от тези държави и сега гледам умно монитора. 3 дни за Коледа и само на 1 януари се почива. Втори януари си е работен ден.
Сега съм в голяма международна компания. Двата работни дни си имаше работа, защото по време на коледните празници руснаците бяха работили и на 29 и 30.12. работих за тях. 
Но пък руснаците ще почиват 10 дни след Нова година, защото си сливат с тяхната Коледа на 7.01.

Зависи и кой какво работи. Тарталета е работила днес, а не живее в България.

Колкото до отпуските, в Нидерландия работната седмица не е 40 часа, а 36 или 38 в зависимост от сферата. Който работи в петък 8 часа получава компенсация. Те си ги добавят към отпуските.
В моята компания на всеки 5 години, хората получават 1 ден към отпуската си. Не е много насърчаващо.
Имаме и един допълнителен ден, който се води Дан на семейството, но той е фиксиран. Все пак е платен почивен ден от компанията.

# 128
Наскоро изкарах два вируса един след друг, първият с темп., вторият с прецакано гърло. Тъкмо се видях за седмица здрава и бам, кихам като за световно и съм със запушен нос. Ще се гръмна вече...

# 129
Оплаквам се от преяждане основно аз. Такава топла нова година не помня, някак странна ми беше така, на отворен прозорец

# 130
За много години и от мене!
Оплаквам се, че сина ми сервира, че напуска работа. Естествено, без да е кандидатствал още за позицията, която иска в същата фирма. Моето поколение действа на сигурно, обясних му, така в нищото не се скача, но сега времената били други, така ми каза...
Относно отпуските - и в Англия втори януари си е нормален работен ден. Само детската градина почиват до 9 януари.

# 131
И на мен нещо много ми се видяха и 27 и 28 да ги дават почивни, и 2ри... писаха от бг ръководсрвото, че на 22ри е половин ден, а 23 да пуснем отпуска. А другите държави след бъдни вечер се еърнаха на работа до НГ - Румъния, другите скандинавци - Швеция, Норвегия, Финландия, Австрия, Холандия, Белгия. Не ме се оплаквам , въпреки че така и не използвах времето по план, ами го попилях в сериали, но поне в нашта компания няма такива 36-38 часови седмици, шефа холандец даже е малко работохолик и откакто съм при него, редовно прехвърлям по 15-20 дни неизползван отпуск. Вече усещам, че утре рязко ще се завърна към реалността...

# 132
Есме, вероятно аз не се изразих правилно - да, тези дни са си работни, но цели отдели директно излизат 3 седмици отпуска и нищо не ги интересува.

Моя приятелка тук в България, на държавна работа също работеше на 29.12 и 30.12, въпреки че искаше да е отпуска и не й разрешиха.

# 133
Щеше да е много хубаво, ако в тези празнични дни почиват всички (ресторанти, кафета, магазини, ГТ), ама уви.

# 134
Изобщо не ме интересува кой, колко и кога работи. За мен е важно ня официални празници да почивам.
И без това иначе рядко го правя.
Който има зор и работа за вършене, едва и ще го оправят два дни между Коледа и Нова година.
Да си е планирал нещата както трябва.

Общи условия

Активация на акаунт