Да се оплачем... 2023

• 1 931 023
  • 26 783
  •   1
Отговори
# 135
Щеше да е много хубаво, ако в тези празнични дни почиват всички (ресторанти, кафета, магазини, ГТ), ама уви.
Щеше да бъде отвратително. Точно почивните дни са времето когато мога да изляза със семейството си и с приятели.

# 136
За кого отвратително? Те по-малко хора ли са?

# 137
За кого отвратително? Те по-малко хора ли са?

И кой точно ще изпусне печалбите генерирани на празници?

# 138
Говоря за служителите, не за собственици. Служителите едва ли ги е еня за печалбата на шефа им на Бъдни вечер примерно.

# 139
На Коледа излязохме да се разходим. Нямаше от къде едно кафе да си купиш. Всичко беше затворено. Първите години беше изключително депресиращо, но сега просто ме принуждава да почивам. На мен лично ми е много приятно да се разхождам по улиците и да няма жива душа. Същото се отнася за всяка неделя.

Оплаквам се, че не спах добре и сега едвам живея. Май май ще си направя едно кафе и ще дремя на компютъра.

# 140
  • София
Аз също смятам, че трябва да почиват на Бъдни вечер, Коледа, Нова година. Е, не чак градския транспорт. Те са като полицаите и лекарите. Баща ми работеше в ГТ дълги години (монтьор, не шофьор) и винаги работеше или на НГ или на Коледа. Редуваха се с колегите.

# 141
  • Great Britain
В празнични работни дни се плаща двойно. Така хората имат мотивация да работят.За Uk говоря.Днес е точно такъв ден. Първия за годината bank holiday. Едни почиват, други ги обслужват.

# 142
И аз предпочитах да работя на празниците, сама се бутах. Обаче вече не съм на такава длъжност и се правят икономии. Хората си знаят, не всички мислим еднакво.

# 143
В България специално на много места не плащат двойно за празниците. Още я карат на комунистическия лозунг "Дайте да дадем".

# 144
В наше село даже и на 25.12 и 01.01 работеха магазините. Само че не бяха на работа продавачките,а самите собственици. Поне това е добре,защото на всеки му се почива на такива празници.

# 145
  • SF
Много хора предпочитат да работят на празници - и семейни, и тези, които са с приятели.
Преди години работех в една фирма, която плащаше двойно на празниците и щяхме да се избием кой да вземе дните. Ако някой не е планувал да ходи на връх Шипка на Трети март, лежи вкъщи, а колегата му ще финишира месеца със 100 лева отгоре на заплатата. Днес поради същата причина мой роднина ще работи - плащат двойно и го компенсират с ден. Ще си пусне някой петък и ще отиде в Гърция или в Рим. Но в тяхната фирма им плащат и допълнителните часове, които работят. В моята не. Не че не работим допълнителни часове... Оплаквам се.

Последна редакция: пн, 02 яну 2023, 10:56 от Esmee

# 146
Да, законът е троен надник, или двоен плюс ден компенсация. Моите впечатления са, че дори колеги в моята фирма, 80% от хората не са прочели КТ, сещат се за него едва ако ги уволнят или съкратят. Аз още като студентка го изчетох на първата ми работа, защото се интересувах от допълнителен отпуск за изпити, освен че така или иначе работих на смени, уикенди и празници.
Но най-вече, беше много романтично Коледа в офиса - камерен състав без шефове, далече от семейните драми, таен дядо Коледа, шоколад, пица...

# 147
Вите, честит да е рожденика.
На мен ми дойде добре десет почивни дни. Да има повече такива прозорци. Е, в следващите десет ще ми дойде нагорно, но се преживява.

# 148
Извинявам се, че връщам темата за ГТ, но само да кажа на Спринг, че току-що си купих дневна карта за 4лв през MPass. Тоест тези карти си стоят.

# 149
Оо много благодаря! А ще може ли след март талони за 10 пътувания? Трябва да седна да наваксам с новостите по тази тема.

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 10:37 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт