Какво би ви накарало да сключите брак?

• 29 895
  • 1 246
  •   1
Отговори
# 1 230
  • София
Е къде съм писала, че е без любов?

# 1 231
  • София
Сватбата е последното нещо, което ме блазни в брака. Даже ако мога да я пропусна, повече бих била навита Joy
А защо да не може да я пропуснеш?

Не зависи само от мен, все пак половинката също ще има някаква визия и желание за нещата. После следват най-близките. Да, ще се съобразят с каквото кажа, ама някак ще ми е леко гузно да не им дам този момент. Подобно е и с приятелите, не че ще ми се сърдят, но са ми важни и ще ми е тъпо да го направя без тях. Но както казах, не ми е на дневен ред, иначе приемлив среден вариант сигурно може да се измисли.

# 1 232
Ти пък, Лъвица
Мен точно лъвското винаги ме е бутало да има сватба, рокля, тиара - цялата бутафория да си център на вниманието

# 1 233
  • Швейцария
Ние сме се подписвали сами със свидетелите. После се почерпихме в ресторант и това беше. Сватба не е имало, няма и да има. Не съм била в рокля, а в костюм със сако и панталон, с който ходех на работа.

# 1 234
Ако сключа брак,  не искам да е инкогнито.
Малка стилна бутикова сватбичка.

# 1 235
  • София
Ти пък, Лъвица
Мен точно лъвското винаги ме е бутало да има сватба, рокля, тиара - цялата бутафория да си център на вниманието

Ми то аз съм овен, явно нямам необходимост да съм център на внимание Joy Освен това съм интроверт, и такива масови събития, при които трябва да се грижа всеки гост да се чувства добре, да не е пренебрегнат, да не е изолиран, ме изморяват неимоверно. Обичам тесни приятелски кръгове, даже за рождения ден приятелите ги каня на части Joy

# 1 236
Ние сме се подписвали сами със свидетелите. После се почерпихме в ресторант и това беше. Сватба не е имало, няма и да има. Не съм била в рокля, а в костюм със сако и панталон, с който ходех на работа.
Това ми идва в повече. Защо не рокля, токчета, любими обеци, лек грим и малко по-различна коса от ежедневната? Щипка празничност е като щипка подправки, придава друг вкус.

# 1 237
  • София
Аз поне се бях нагласила с рокля до коленете и всичко останало.
Между другото, миналото лято си купих един бял костюм. Това лято го дадох на химическо и сега седи и чака нещо...

# 1 238
Два пъти съм сключвала брак, само ние младоженците и свидетелите, наши приятели, младоженецът и свидетелите различни, разбира се.Stuck Out Tongue Winking Eye Нооо добре се бях облякла, прическа, всичко както трябва. Това да отида със всекидневни дрешки на подписването означава, че не уважавам себе си.

# 1 239
В "Моята булчинска рокля" (бг истории за сватби) има много интересни истории кой, защо и какво е облякъл на сватбата.
Най-интересната беше на момиче, което изровило в секънд хенд в Холандия копринаж, който се оказал стара рокля от известна модна къща.
Повечето жени с първи брак бяха имали класически сватбени рокли - за втория обаче - не.
Но без рокля въобще, е малко тъжно, защо да не си доставиш кеф на церемонията, поне веднъж

# 1 240
Това ми идва в повече. Защо не рокля, токчета, любими обеци, лек грим и малко по-различна коса от ежедневната? Щипка празничност е като щипка подправки, придава друг вкус.

Всеки е различен и кой, както го усеща. След 22 години съжителство подписахме брак. Няколко години преди това отказах да подпишем, защото служителката ми заяви, че няма как да подпишем в общината, трябвало в ритуалната зала, да бъдело "тържествено". А аз исках просто да сложа подпис, без много шум, да не ме занимават с нищо. Благодарение на ковид, подписахме в малка зала в общината, само със свидетелите, като охраната пусна и няколко колежки, с които сме си близки и ме изненадаха като дойдоха. Бях с панталон и риза, прическа ми направи племенницата и специално ходих на маникюр по настояване на сестра ми. Blush Иначе имах желание да бъда по дънки. Joy Толкова години отлагах подписа, заради ей такива неща, които мен лично ме натоварват. Та на някои може и да им е "в повече", да го считат за неуважение към себе си, но приемете, че хората са различни и това, което вас ви кефи, други ги натоварва психически неимоверно много. За 50-годишнината на ММ се бях барнала, ходих и на фризьор, бяхме поканили над 70 човека. Но подписа е просто административна процедура за мен, на която не отдадох никакво значение. Сега, ако е сватба, това е друго нещо. Бих положила нужното старание, но аз пък не съм почитател и на сватбите, та ако трябваше такова нещо да правим, нямаше да подпишем.

# 1 241
Без роклята и купона буквално не виждам нищо привлекателно в брака. Хубавата рокля може да ме изкуши за това. Костюми с панталони мразя. То и костюми с поли не обичам. Гледам старателно да ги избягвам в ежедневието, нищо, че са типичният дрескод за професията ми (или пък точно заради това Grinning) камо ли пък за празник.

# 1 242
  • По света и у нас
Е къде съм писала, че е без любов?

Разбрала съм те неправилно.

Лорелада - съгласна съм. Ще се обличам аз с някакви ежедневни дрехи, моля?!? За събитие дето е веднъж в живота или два…и да нямам парти… ми тогава за какво да подписвам въобще? За сватбата трябва да се говори, снимки да се правят, да показваш на децата, да се радват хората. Всички сватби са красиви и са символ на това което хората искат да съградят. Не са просто тийм билдинг.

# 1 243
Кой както го разбира. Сключването на брак и сватбеното тържество според мен са различни неща и може да направиш едното без другото.

# 1 244
И аз така мисля. Сключването на брак е административна процедура, пред упълномощено лице и само със свидетели, предполага и по-обрано облекло, а не рокля с финтифлюшки и воал, даже не отива. Доколкото знам, булката обикновено е в костюм, сега дали си го носи и в ежедневието не мога да кажа, но ако става и за носене още по-добре.

Иначе за тържество, на мен ми харесват тия странните сватби, на брега, боси, провесени от балон, или някаква друга щуротия. Идеята за младоженци в ресторант, минаващи по натруфени маси за наздравица с гостите, еклектични ритуали с петел и жартиера... не са за нас  тия работи.

Общи условия

Активация на акаунт