Рак на белия дроб - тема 11

• 114 187
  • 1 323
  •   2
Отговори
# 420
ItsAnabelle, май си трябва сериозно да се зарадваш! Simple Smile

Все така да е занапред!!!

# 421
Това е голям успех! Браво и само напред!

# 422
  • Пловдив
Някой има ли информация за контакт (телефон) с д-р Диана Димитрова от Св. Георги в Пловдив (препоръчаха ни я за второ мнение за разчитане на ЯМР на гръбнак).

Също моля за препоръки за София къде може да стане това, ако имате опит с конкретен лекар.
Aз трябва да и имам телефон.
Със сигурност мога да ти дам телефони в ЯМР-то ,но е в подземието и няма хубав обхват.
Утре ще ги проверя и ще ги напиша тук в темата,за да полезни инякой друг.

# 423
Ехааааа Аnabelle
Как знучи само!!

"Пълно обратно развитие на първичната туморна формация около ляв белодробен хилус..."

Дай Боже всекиму! И все да е така! Браво

# 424
  • Пловдив
д-р Диана Димитрова - Поповска(за втората фамилия не съм сигурен,че е точно така) - 0898 740 942

ЯМР Св.Георги - 032 602695 - този мисля беше с "жица" и няма проблем в подземието.

# 425
Мисля това да е последния ми пост в темата, но преди това искам да благодаря на всички за съпричастността и полезните съвети. Моят татко все още е жив, но губи битката с всеки ден, все по-малко време е адекватен, трудно става, няма вече сили. Но се бори като истински лъв!!! Мили хора, успех и много здраве ви желая. Моля се мъките да свършат и душата да се омиротвори. Благодаря от сърце!

# 426
  • София
Много тъжно, Lilybet… Дано все пак има надежда Hands Pray

# 427
Мисля това да е последния ми пост в темата, но преди това искам да благодаря на всички за съпричастността и полезните съвети. Моят татко все още е жив, но губи битката с всеки ден, все по-малко време е адекватен, трудно става, няма вече сили. Но се бори като истински лъв!!! Мили хора, успех и много здраве ви желая. Моля се мъките да свършат и душата да се омиротвори. Благодаря от сърце!
Чета и сърцето ми се къса. Съжалявам Sad Дано да е нещо моментно. Трябва да сме реалисти,но все пак сме живи същества и надеждата ни крепи. Сили и кураж желая ! Ти си прекрасна дъщеря!

# 428
  • Пловдив
A какво се случи с операцията?

# 429
Lilybet, съжалявам за развитието. Ако все пак можем да помогнем с нещо, а темата е твърде болезнена, може да пишете и на ЛС. Гледайте да е обезболен и успокоен. На вас - сила и кураж.

# 430
  • София
Аз пак ще моля за вашето мнение-  на баща ми днес се появи кръвоизлив в окото! Ей, така - от нищото! Подозирам ксарелтото, което пие по 20 мг на ден (от началото на август м.г.). Няколко пъти е изследвал протромбиново време, но едва наскоро разбрах, че има друго изследване, специално за ксарелто. Ще го направим, като идва в София. Но се притесних сега с този кръвоизлив. Оплаква се, че където се удари, веднага получава кръвонасядане на кожата. А последният път, когато му взеха кръв преди третата ХТ, лаборантката каза, че кръвта му е много гъста. Сега на своя глава е решил да си намали дозата наполовина. Кръвното също му е по-ниско от обичайно, а той е хипертоник и сутрин взима Валтензин. Дали е свързано всичко с ксарелтото или има връзка и с ХТ? Оплаква се и от парене при уриниране. Така беше и седмица след втората химия и после отмина.

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 18:08 от magia

# 431
Напълно е възможно и трябва да идете възможно най-скоро на лекар! Мой близък имаше същия проблем. Не е на химиотерапия, но взима ежедневно антикуаголанти и му бяха объркали дозата. Наложи се сериозно лечение, за да се спаси зрението на това око.
Дано при вас да не е толкова сериозно! Hug

# 432
Здравейте! До сега не съм писала, но ви чета непрекъснато.За съжаление пиша с молба за насоки, защото 06.04 ми съобщиха, че провежданото до тук лечениена баща ми не дава резултат и че трябва да се премине на втора линия химиотерапия, от която общо взето нищо не очакват , направо си го отписаха. Преди 1 година  баща ми беше диагностициран с умерено диференциран плоскоклетъчен карцином G 2 на белия дроб, уж първи стадий, без разсейки.Беше му направена сегментна резекция , като лекарите казаха,че са премахнали всички ( около 2 см бе ту формацията).Премихаме през 5 скенер с идеален резултат. Лекува се в Бургас ( не желание да се лекува другаде, въпреки,че настоявах). Започнаха да го проследяват на 2 месеца, по преценка на онколога и така до октомври, когато се показа прогресия -овална мекотъканна зона в областта на мускул пекторалис, точно на мястото от където е ваден тумора ( VATS).Онколога смята, че се е получила посявка ( може би се е раздробил тумора при вадене и се захванал там, не знам дали е възможно ). Започна терапия химия+ имуно ( PD-L1 > 1-49 % )4 курса keytruda,pacliraxel и carboplatin. Януари беше контролния скенер, отново според лекуващия лекар с добри резултати.Заболяването уж беше под контрол, дори снамаляващи размери на находката ( 62мм/45мм ).След, което премина само на имунотерапия.Първата на 27.01, след това на 10.02. Но след нея не се чувстваше добре и онколога и пулмолога отхвърлиха да е в резултат на терапията и съответно предписаха антибиотик.Той се повлия, но седмицата преди датата за следващата вливка състоянието му се влоши. Приеха го в белодробна болница  с обострен Хобб ( има енфизем и хроничен бронхит , според лекарите в болницата в резултат на изследванията, които са му правили). Повлия се от лечението и го изписаха, като напълно здрав човек ( така изглежда и в момента).Изписаха му и инхалатор и в момента той не се задъхва и поддържа сатурация 96 % . На 31.03 му бе направена , както се оказва последната имунотерапия и както писах на 06.04 казаха,че не работи.Правили са му контролен скенер и резултата бил, че мекотъканната мета е нарастнала на 100 мм . Наистина има нарастване, защото има подутина на това място и при натиск го боли. Моля за вашите насоки към кой да се обърна за второ мнение. Попадала съм, че за образната диагностика проф. Кирова е отличен специалист и проф.Тимчева като онколог . Просто се опитвам да се захвана за нещо, не мога да приема, че това ще е края и ако е така имали смисъл да се мъчи с втора химия. Пиша и плача, просто съм в безизходица.

# 433
Здравейте, faith, има още път за твоя татко😃. От началото на годината има одобрена втора линия имунотерапия, стига да е приложима във Вашия случай. Лекарството е LUMAKRAS. Изследването за мутации е безплатно и се прави в Националната генетична лаборатория към Майчин дом. Търсете Стоян Бичев, но ще трябва да Ви насочи онколог. Необходимо е да занесете блокчетата от хистологията и кръв, която трябва да е взета до преди 2-3 часа. Телефоните на Националната генетична лаборатория ги има в Интернет, аз така се свързах със Стоян Бичев и той ми обясни какво трябва да направя. При моят татко резултатът е отрицателен, за съжаление. Стискам палци да има положителен отговор и успешно лечение.

# 434
Lilybet,много ти благодаря за инфото, още утре ще се опитам да се свържа с него.

Общи условия

Активация на акаунт