Паническо разстройство - 56

• 36 556
  • 763
  •   1
Отговори
# 315
Предстои ми заминаване за работа в Германия (по мое желание 3г. общо), целта е да изкарам много пари за да си отворя собствен бизнес. Ако в тази група има хора които живеят в Германия, имам въпроси:

- Има ли български аптеки и магазини от където мога да се сдобивам с нужните за мен неща?
- За някое лекарство изисква ли се рецепта (ако да), от къде трябва да се взима?
- През граница, колко лекарства (грамаж) мога да си пренеса със себе си? - Главните лекарства които ми са нужни са ''Церукал'' в случай че ми стане лошо, защото съм със страхова невроза от повръщане, а моята симптоматика е именно в тази сфера (Гадене и позиви за повръщане), и другото лекарство което ми е нужно и без което не мога е ''Клонарекс'', има ли ги в Германия.?

Малко странни въпроси, но съм в адско напрежение и страх..., поздрави и успешна седмица на всички. Simple Smile

И да знаеш, че се правят там тестове за наркотици, които включват и бензо. И е доста често срещано, особено в по-сериозните фирми. Лично съм виждал в Сименс заводи, Шнайдер и т.н. как се правят. Бензото излиза също.
Явно ще трябва здравата да стисна зъбите! Добре че поне си знам народни рецепти, против повръщане, единственият проблем ще ми е, ако получа ПА, тогава вече не знам... Воля, сила, и божията помощ, на това ще разчитам.

# 316
Скрит текст:
"Отделно ще започна малко терапия и ще се опитам да престана да се стремя към идеалното. Прекалените перфекционисти искат да държат всичко под контрол и обикновено стигат до тази тема, и това ми го каза доки. Ако гледаш на живота малко по-отгоре, ще се чувстваш малко по-добре, може би. Ама на думи е лесно."
Пускането на кантрола е едно от главните решения,но за жалост едно от най-трудните...
Факт.

В Германия бензо и АД без рецепта абсурд. През границата можеш да пренесеш до около 5 кутии, понякога може да искат копие от зелена рецепта, която остава в аптеката иначе. Аптеките там в неделя не работят, но във всеки район си има дежурна, която работи, въртят се на ротационен принцип. Ако хидиш по лекари е хубаво да имаш мед. застраховка, защото иначе е сложно и скъпо.
Не се навивай за изкарване на много пари, а за достатъчно, да не се разочароваш. Не е лесно навън да се изкарват пачки с пари. Успех!

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 21:00 от Анонимен

# 317
Колко тъжно звучи
Хапче, без което не мога да живея - клонарекс…
Да не дава Господ! 😬

# 318
Там лекарите преценяват без какво можеш да живееш и дават рецепти. То и тук е така, ама може и по втория начин да си го набавиш, макар че мен ме е страх заради качество и състав. Досега съм нямала проблем с изписването на бензо.
В Америка напр. АД са почти като бонбони, там яко се употребяват и за дълго време, но там се ходи много често на психолог, психотерапевт, психиатър. Не е срамно, хората просто са си свикнали, докато тук все още те сочат с пръст, макар че малко се подобриха нещата. Малко сме още на приципа "не се излагай", "стегни се", помогни си сам", "мисли позитивно", "пий една ракия и ще ти мине".

# 319
Напълнява ли се от Стимулотон?

# 320
  • София
Напълнява ли се от Стимулотон?
Не съм напълняла от него, дори напротив, но когато го започнах бях с доста наднормено тегло, тогава приемах и метформин заради инсулинова резистентност. Когато го започнах 2017 год бях 100 кг, сега съм 75

# 321
Колко тъжно звучи
Да не дава Господ! 😬
Повярвайте ми ако изпитвате това което аз изпитвам, вече нямаше да сте на този свят. Simple Smile

# 322
  • София
Георги, дали може да се съчетае ГАБА с АД?

# 323
Колко тъжно звучи
Да не дава Господ! 😬
Повярвайте ми ако изпитвате това което аз изпитвам, вече нямаше да сте на този свят. Simple Smile

Повярвайте ми вие, че ако вие бяхте изпитвали нещата, които аз съм изпитала… всъщност не знам, може би пък щеше да ви помогне. 🙂

# 324
Колко тъжно звучи
Да не дава Господ! 😬

Повярвайте ми вие, че ако вие бяхте изпитвали нещата, които аз съм изпитала… всъщност не знам, може би пък щеше да ви помогне. 🙂
Всеки изпитва различни неща и ги възприема различно, не знам защо тук повечето потребители сте садисти, критици и не знам още какво... Имам чувството че повечето потребители в тази тема са тук за да се радват на нещастието на другите. Simple Smile

# 325
По-скоро типично по български всеки си мисли, че е по-зле от другите и е малко като на състезание кой ще се изкара най-болен.Не говоря специално за темата.Случи ми се на скоро да споделя със свекърва ми, защото уж се правеше на много загрижена и в момент на слабост от моя страна, резултата беше ооо мен това ме боли, мен онова, на теб нищо ти няма,всичко ти е в главата, виж ме мен. Та така, скоро няма да я посетя. 🤣

# 326
Колко тъжно звучи
Да не дава Господ! 😬

Всеки изпитва различни неща и ги възприема различно, не знам защо тук повечето потребители сте садисти, критици и не знам още какво... Имам чувството че повечето потребители в тази тема са тук за да се радват на нещастието на другите. Simple Smile

Изобщо не те съдя, още повече пък да мисля на някого злото.
Казвам, че е тъжно и жалко да казваш, че не можеш да живееш без бензодиазепини… 🥲

# 327
Приятели, някога замисляли сте, че има хора по света които в момента преживяват това което ние сме преживели в началото и сега, хора на които животът им ще бъде преобърнат, много ми е мъчно за тези страдащи хора по света, не говоря само за психически разтройства и а като цяло всякакви болести и неприятни неща, има хора които грам нямам подкрепа от семейство, роднини и са за присмех, единствено моята баба лека и пръст ме разбираше, сигурен съм че тя почина заради мен, от притеснение, тя беше доста болна жена с много болести, а аз се притеснявах за нея, декември 2018 загубих дядо си, февруари 2022 загубих и баба си, много ми е тежко и останах само с баща ми, и донякъде се радвам че се разболях за да прекарам последните си дни с баба ми, (разболях се в края на 2020), то беше ужас в началото, само като си спомня какво беше, ръцете ми треперят докато пиша тези редове, баща ми не обръщаше много внимание и той беше от типа хора ''всичко е в главата ти'' ще ти мине'' ''удри една ракия'' но сега и на него му се отвориха очите! Най-трудно е когато близките ви хора не ви разбират, и гледат с присмех на състоянието ви, това е гадно много, затова съм благодарен че тук има тема в която можеш спокойно да напишеш какво ти е, как ти е минал деня и т.н., много неща преживях, и много научих, и доколкото мога ще помагам, и така да си помагаме и да си вдъхваме кураж, хора сме, не трябва да се критикуваме и пресмиваме, както правят повечето потребители тук. От сърце пожелавам на всички ви да се оправите и да живеете! А това за Германия го махнах като опция, намерих си работа, другия понеделник започвам, ще си изкарвам пари колкото да оцелявам, има хора които са тотално бедни, нямат пари за хляб, бездомни хора и се замислих, АЗ имам дом, имам храна, имам вода, имам дрехи, благодарен съм, но ние гледаме ''звездите'' как живеят и оттам и ние искаме така, но не на всеки човек му е писано такъв живот, затова радвайте се колкото можете, има хора които са инвалиди, слепи хора, хора без крайници, хора с тежки увреждания, това е страшно, искам да кажа, да бъдем благодарни за това което имаме! Поздрави.

# 328
  • София
И аз да се запиша в темата.преди години имах разни симптоми , пиех золофт. Наложи се смяна на работата и понеже новата работа е по- отговорна и влизам в съдебни заседания и аз започнах пак золофт. Преди да започна много се притеснявах до степен д да не мога да мисля друго дали ще се справя със съдебните заседания. Като започнах се успокоих и като цяло макар и да съм се притеснявала винаги съм влизала и не съм имала кой знае какви проблеми. Началото на лятото намалих дозата на золофт на половин таблетка  , а началото на ноември го спрях след тригодишен прием. И проблемите не закъсняха- започнах да усещам разни неща, но гледах да ги пренебрегвам. Започна всичко да ми е скучно, да ми е тъпо, започнаха леки нерви, някои неща ме дразнеха до безобразие  и съмсем леки паники, но аз си викам ще се оправя. И дойде един момент в съдебно заседание се притесних много, разтреперах се и оттогава само това започнах да мисля, че само това ще ми се случи. Това от седмица. Стомахът ми на топка нов стоп, мисли, мисли, не спират. Ще мога ли да работя, как ще работя, ще се побъркам ли, ще се изложа ли, ако се разтреперя пак и как ще търпя тия симптоми. Отидох на психиатър каза - генерализирано тревожно разстройство и ми изписа отново золофт със флуанксол. Започнах да пия, засега нямам голяма промяна, но съм на 4 ден золофт и първи флуанксол. Отделно си взех три дни почивка, но психиатърката каза, че трябва да се върна на работа , за да не ми стане модел на поведение. Мисля в съдебно заседание да влизам с успокоителни . Имало ли е някай с подобна ситуация? Оправил ли се е, защото аз много се отчаях, мога да работя като цяло само това и съм самотен родител ( мъжа ми почина преди две години)., стоя и се надявам и чакам хапчето да подейства. Вие как работите, пречи ли ви? Справяте ли се със такива ситуации пред хора?
Отделно ме притеснява този флуанксол, дали не е обратното на успокоително действие,защото аз съм пренапрегната, на моменти чак потрепервам от нерви, дали флуанксол а е успокоително или ще действа обратно на това. Някой , който го е пил да сподели опит

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 16:43 от insane

# 329
И аз да се запиша в темата.преди години имах разни симптоми , пиех золофт. Наложи се смяна на работата и понеже новата работа е по- отговорна и влизам в съдебни заседания и аз започнах пак золофт. Преди да започна много се притеснявах до степен д да не мога да мисля друго дали ще се справя със съдебните заседания. Като започнах се успокоих и като цяло макар и да съм се притеснявала винаги съм влизала и не съм имала кой знае какви проблеми. Началото на лятото намалих дозата на золофт на половин таблетка  , а началото на ноември го спрях след тригодишен прием. И проблемите не закъсняха- започнах да усещам разни неща, но гледах да ги пренебрегвам. Започна всичко да ми е скучно, да ми е тъпо, започнаха леки нерви, някои неща ме дразнеха до безобразие  и съмсем леки паники, но аз си викам ще се оправя. И дойде един момент в съдебно заседание се притесних много, разтреперах се и оттогава само това започнах да мисля, че само това ще ми се случи. Това от седмица. Стомахът ми на топка нов стоп, мисли, мисли, не спират. Ще мога ли да работя, как ще работя, ще се побъркам ли, ще се изложа ли, ако се разтреперя пак и как ще търпя тия симптоми. Отидох на психиатър каза - генерализирано тревожно разстройство и ми изписа отново золофт със флуанксол. Започнах да пия, засега нямам голяма промяна, но съм на 4 ден золофт и първи флуанксол. Отделно си взех три дни почивка, но психиатърката каза, че трябва да се върна на работа , за да не ми стане модел на поведение. Мисля в съдебно заседание да влизам с успокоителни . Имало ли е някай с подобна ситуация? Оправил ли се е, защото аз много се отчаях, мога да работя като цяло само това и съм самотен родител ( мъжа ми почина преди две години)., стоя и се надявам и чакам хапчето да подейства. Вие как работите, пречи ли ви? Справяте ли се със такива ситуации пред хора?
Отделно ме притеснява този флуанксол, дали не е обратното на успокоително действие,защото аз съм пренапрегната, на моменти чак потрепервам от нерви, дали флуанксол а е успокоително или ще действа обратно на това. Някой , който го е пил да сподели опит
И аз бях на Золофт 2 години, имаше някакво подобрение но за кратко, после Золофта го спряха по аптеките фармацевтите ми препоръчаха някакво менте Сертралин - Сеталофт, пиех нищо не усещах и си казах, няма да стане и го спрях, сега вече 2 месеца се чувствам много по-добре, но имам проблем с бензо. Клонарекс приемам и без него не мога, не редовно, само когато получа ПА или Криза тогава го приемам с 2 таблетки чист Валериан. Но Сертралина действа разлчино на всеки, аз като страничен ефект имах затруднена ерекция, Флуанксол едно време приемах с Олфрекс, от тоя Флуанксол главата ме изививаше (някакъв гърч), после Ремирта, от Ремиртата качих 15кг. и станах от 55кг, на 70+кг. сега съм 64 кг.

Общи условия

Активация на акаунт