Паническо разстройство - 56

• 36 196
  • 763
  •   2
Отговори
# 675
  • София
При вас как стават тревожните мисли - с или без основание/повод?

# 676
  • София
При мен е смесено - от без нищо постоянна тревожност и като надграждане с повод става по-зле

# 677
При мен без всякакъв повод.Залива ме като вълна.Стоя и си мисля каква може да е причината и прехвърлям всякакви варианти,но не я намирам.Просто ме задушава и в един момент не издържам и ме избива на рев.След това леко ми олеква.Във групата във Фейсбук споменах,че съм се спряла на добавката True Calm  на Now Food ,а вчера като разговарях с кардиоложката си ми препоръча литиев протест.Смятам да ги пробвам и дано имам подобрение.

# 678
При мен е смесено - от без нищо постоянна тревожност и като надграждане с повод става по-зле
При мен преди изобщо да изпадна в това положение тревожността се появяваше само при повод. Сега съм като Vencho, може и от нищото, може и с дребен повод, било то положителен или отрицателен. Това ме побърква и за нещо хубаво като се вълнувам да изпитвам симптомите на тревожността.

# 679
При мен преди изобщо да изпадна в това положение тревожността се появяваше само при повод. Сега съм като Vencho, може и от нищото, може и с дребен повод, било то положителен или отрицателен. Това ме побърква и за нещо хубаво като се вълнувам да изпитвам симптомите на тревожността.
И аз съм така. Без никаква причина ставам тревожна, особено сутрин.

# 680
Здравейте,  на някой да му се спи често, пия Ципралекс и Флуанксол, възможно ли е да е от тях?  Спя след обяд, вечер си лягам на време и сутрин едвам ставам, а ако съм почивка спя до обяд. Иначе се чувствам добре
От кога сте на ципралекс? И аз го пия от месец, но нямам голямо подобрение за сега. Ще съм благодарна да споделите повече, симптоми, период на прием и т.н.
От 8 години ги пия хапчета,  лятото ги намалявам на половинка, но ме е страх да ги, за да не се върне първоначалното ми състояние
Какво беше първоначалното ви състояние? Колко зле? И сега имате ли подобни кризи предвид, че толкова време пиете АД?
Първоначално имах периодични ПА , от както пия мога смело да кажа, че почти нямам критично състояние и се чувствам ОК и точно затова ме е страх да ги спра
Флуанксола също го пия от 7-8 години,  не го деля на 2, а лятото често го пия през ден

# 681
Здравейте.днес вдигам кръвно до 140/100 …много ме е страх..на някого случвало ли му се е ? (На 28 години съм)

# 682
Аз при последната си криза преди месец вдигнах 180/109 и още не мога да се стабилизирам.

# 683
Аз при последната си криза преди месец вдигнах 180/109 и още не мога да се стабилизирам.
какво пихте? Сега съм с 150 /100 🥹много ме е страх

# 684
Пия каквото ми е изписано от кардиолог.След кризата ми смениха хапчетата със съответните указания да не стигам пак до спешното.В един момент кръвното ми започна да пада и до 90/70.Тъкмо се стабилизира за седмица и в понеделник почти целия ден беше 150/100 с лекарствата.От днес съм с нови лекарства.Дано този път да са точните.

# 685
Пия каквото ми е изписано от кардиолог.След кризата ми смениха хапчетата със съответните указания да не стигам пак до спешното.В един момент кръвното ми започна да пада и до 90/70.Тъкмо се стабилизира за седмица и в понеделник почти целия ден беше 150/100 с лекарствата.От днес съм с нови лекарства.Дано този път да са точните.
.          Ужасно е …на мен ми бучат ушите и треперя цялата от такова кръвно…а то опасно ли е ?

# 686
Естествено не е добре да се поддържа толкова високо защото се увреждат органите.Има хора не го усещат.Според мен до голяма степен усещанията са от тревожността.Поне при мен е така.

# 687
  • София
Здравейте.днес вдигам кръвно до 140/100 …много ме е страх..на някого случвало ли му се е ? (На 28 години съм)
Имате ли нещо успокоително или поне валидол? Може да пробвате и с аспирин, ако не ви е по някаква причина противопоказно.
Кисело мляко с канела също са ми казвали, че понижава кръвното, но не съм го пробвала
Опитайте се да легнете и да дишате дълбоко през корема, ако пък Ви е по-добре, движете се, за да се изразходва адреналина
Дано бързо размине!

# 688
Неврогенно кръвно, ако ще и аптеката да изпиете, няма да спадне, докато не отмине тревожния епизод. А и няма страшно с такова моментно кръвно, нужни са доста години, че да настъпят усложнения. А пък кво толкова и да стане нещо - удря те товарния влак и приключваш. Голяма работа. Все някога ще идем на белите камъни. Пустия животец много ви е ценен. Чак толкова не го пазете!

# 689
  • София
Да, Венчо, не препълнена лъжица канела на прах, добре разбъркана с половин чаша кисело мляко се препоръчва за сваляне на кръвно и
спокойствие !
Георги, животът трябва да го ценим, важен е, но при мен специално проблемът не е че ще си отида от този свят, а мъките тук и доколко съм готова за онзи свят.

Общи условия

Активация на акаунт