ПАРИЖ - 17

• 37 491
  • 792
  •   1
Отговори
# 405
  • Berlin
Аз мислех да я ползвам, нооо нещо не виждам смисъл специално за нашия случай. Пише, че има определени отстъпки на някои места -например 2 евро за музея на Пикасо, -25% за небостъргача Монтпарнас (пълен списък така и не намирам и само тези знам). Обаче! Като гледам да взема онлайн билети за Пикасо, няма как да купиш билет с намаление с тази карта, защото няма такава опция. Само нормален и намален билет за семейство с деца. Та си мисля, че тази карта ще може се ползва, само ако на място купуваш билети. Освен ако няма някакви кодове към нея за онлайн покупка на билети. И при този случай трябва да се прецени кое е по-добре в случая. Иначе за летището и Версай е карта за зони 1-5, т.е. по-скъпата. Аз реших да вземем Navigo за седмица. Иначе Paris Visite важи за градския, на определените атракции се показва, когато се купуват билети. Ползвала съм я преди повече от 10години + Museum Pass за два дни и обиколихме доста неща. Това беше и моят първи избор, но предпочитам Navigo сега.

# 406
Дали помня правилно, че за RER C, който ходи до Версай ми трябва друг тип билет, карнетите не ставаха, или бъркам?

# 407
  • На планетата Земя
Да, по-скъп е. Купете си отиване и връщане от машините.

# 408
tara 2, в сайта има посочен само един адрес, откъдето да го вземем, а той не ни е удобен.
Джемма, говорим за различни неща. Сайта, който гледаш не е официалният сайт на Paris Museum Pass, а е на агенция за разглеждане на забележителности от туристи в Париж. Съответно и посоченият адрес е този на агенцията.
В официалния сайт, ето тук https://www.parismuseumpass.fr/t-en/acheter-le-pass/billet-papier са посочени местата, откъдето може да се вземе физически пас. Сега виждам, че вече се предлага и електронен, което е много голямо улеснение. Ако решиш, все пак прегледай сайта и си направи калкулация на посещавани обекти, входове и цена на пас. Със сигурност преди в Лувъра, Пантеона и Триумфалната арка се влизаше с предимство, т.е. през отделен вход, който е ограден с въжета. Нямам време в момента да търся из сайта, но имаше списък както на всички обекти с обяснения, така и списък на тези, които минаваш транзит, т.е. без да чакаш. Това пести много време. По отношение на Айфеловата кула, аз съм я комбинирала с Монмартр. Сутрин Монмартр, обиколка, Сакре Кьор, Тертр, площад Пигал,  Мулен Руж и т.н., а следобед Айфеловата кула, така, че докато се стигне горе да може да се види и дневен Париж и нощен с цялата красота на светлините.
Дано не съм досадила, но за мен музеум пас е било едно от най-добрите ми попадения в Париж.

И едно питане от моя страна също за настаняване. Бихте ли ми предложили апартамент чрез буукинг, който да е в центъра и да става за двама възрастни и две малки деца. Нямам претенции за арондисман, но държа да е в центъра.

Здравейте
До каква възраст децата посещават безплатно музеите?

# 409
  • Балчик
tara 2, да за различни неща говорим. Ние гледаме Париж пас и за него писах изначално, че не ни е удобен. Но благодаря за информацията, ще видя сайта.

Ripple, преди месец е слаб сезон, ние ще сме в края на юли и затова питах за часовете. Представям си опашките.

# 410
Moonsunstar, трябва да проверите за интересуващите Ви музеи, т.к. границата е различна.

# 411
Moonsunstar, трябва да проверите за интересуващите Ви музеи, т.к. границата е различна.
За Лувър конкретно, сега проверих.До 18 г.  безпалтно

# 412
  • Варна
транспорт от/до летището, както и до Версай. Благодаря на отзовалите се.

транспорт от/до летище Бове където кацат УИЗЗ и Ryanair е само с автобуси-шатъли до Порт Мейо или с частен трансфер. До Версай , Дисниленд и двете летища има еруери и ако си купите най - изгодната карта Навигио за  1 и 2 транспортен кръг на касата доплащате разлика - примерно ако е 9 Е единичния билет до Версай от вашата станция  , давате картата си , доплащате примерно 5Е и ви издават билет. Абе по точно помолете някой живеещ там да ви го разясни - така и не разбрах всичко в детайли - давам картата и евро колкото ми поискат , без да разбера точно какво и как   Simple Smile
В огромна част от музеите делничен и непразничен ден опашките не са проблем - въпрос на няколко минути , проблем до 1/2 час примерно е Кулата

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 08:32 от peterky2002

# 413
  • Русе
За Лувър конкретно, сега проверих.До 18 г.  безпалтно
Това е за деца извън ЕС, иначе до 25г. "all visitors under the age of 18 and 18-25 year-old residents of the European Economic Area (EU, Norway, Iceland, and Liechtenstein)"

# 414
Да, по-скъп е. Купете си отиване и връщане от машините.

А как се казва билета, няма да е Т+ предполагам.

# 415
  • София
Мога да потвърдя за възрастта - дъщеря ми е на 23г - и в Лувъра, и във Версай влиза безплатно. На Монпарнас и Айфеловата - с някакво намаление.

# 416
Здравейте! Може ли някой, който е ходил до Париж (летище Beauvais), да каже какъв трансфер до центъра на Париж е използвал, тъй като четох доста лоши мнения за този официалния автобус. Благодаря! 😊

P.s. Линкът на началната страница с трансфер от/до Бове не работи.

# 417
Mariana.marinova.t,многократно е писано в темата за транспорта-шатъл до Порт Майо.Не виждам за какво биха били отрицателните мнения-редовен ,организиран за всички полети,чист,прилимна цена,няма правостоящи.

# 418
Излизайки от летището ще видите автомати на автобусната компания, купувате си билетче от тях и отивате директно на паркинга. Автобусите тръгват буквално един след друг.

# 419
  • Berlin
То вместо да се доплаща за билет до Версай по-добре е да се вземе Navigo за всички зони, разликата е 3.90евро според сайта - https://www.ratp.fr/en/titres-et-tarifs/navigo-monthly-and-weekly-travel-passes , т.е. би имало смисъл, ако доплащането е по-малко от 3.90 на човек. И това доплащане е в едната посока, нали? Съвсем се губи смисълът, по-добре всички зони и да си спокоен.

Общи условия

Активация на акаунт