Барселона - Тема 12

• 68 126
  • 894
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
И при NIE, и  при DNI изисква буква /букви и след въвеждане изписва, че у невалиден номера. Вие с л.к. или с паспорт сте купували?

# 481
  • ново
С лична карта онзи ден.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 11 ное 2023, 16:27 от Г&В

# 482
  • Габрово
Преди 2 седмици си купихме T-usual на летището, като трябваше да отидем до спирката на влака, защото там имаше машини. На място имаше един служител, който ни каза да въведем 5-те последни цифри от документа за самоличност - на децата въведохме цифрите от паспорта, а за нас от лична карта. Нямахме никакъв проблем.

# 483
Преди 3г бях в Барселона и беше голямо приключение и търсене на правилния влак за центъра.
В момента с какво е най удобно и бързо да се пътува от Барселона Ел Прат до града?

Отказах се от карта за някои от забележителностите, ще купувам всичко по отделно 
В Саграда Фамилия ще влезем рано сутринта в неделя и ще останем за литургията. Безплатно е всяка неделя, но трябва да сте на опашката още в 7ч.

# 484
  • ново
Преди 3г бях в Барселона и беше голямо приключение и търсене на правилния влак за центъра.
В момента с какво е най удобно и бързо да се пътува от Барселона Ел Прат до града?
Зависи до коя точка искаш да стигнеш. До пл.Каталуния може с автобус Arobus, може и с влака. Ние от летището ползваме влака. После из града се движим с всичко - метро, трамвай, автобус и влак, в зависимост къде искаме да отидем. Влакът от летището е един, няма как да се объркаш.

# 485
  • Габрово
Преди 2 седмици си купихме T-usual на летището, като трябваше да отидем до спирката на влака, защото там имаше машини. На място имаше един служител, който ни каза да въведем 5-те последни цифри от документа за самоличност - на децата въведохме цифрите от паспорта, а за нас от лична карта. Нямахме никакъв проблем.
И да допълня, че поради изискването за въвеждане на данни от документа за самоличност, картите се купуват една по една. Логично, но ние по инерция в началото се опитвахме да купим 4 наведнъж и се чудехме защо не става Laughing

# 486
  • БГ
Зависи кога пристигате и до колко сте мобилни - хора, багаж, а и къде ще отседнете Летяхме с Уиз, кацнахме в 22ч, за 5 мин минахме проверките, 5-10 мин пеша до тунела, който води до гарата, 5 мин на машините докато се ориентираме кое-как-колко и хванахме последния влак в 22,38ч. Пътуването до центъра е около 40мин.

# 487
Кацаме през деня с раници, апартамента е до Саграда.
Ще купим така или иначе карта за 72часа, въпросът е в нея кой транспорт влизаше от летището по скоро.

# 488
  • ново
Кацаме през деня с раници, апартамента е до Саграда.
Ще купим така или иначе карта за 72часа, въпросът е в нея кой транспорт влизаше от летището по скоро.
Няма карта за 72 ч. Има за 10 пътувания например. Важи за всичкият транспорт, без метрото от летището. Аеробус също не влиза.
На твое място бих се качила на влака до Ел Клот и от там с метро до Саграда.

Последна редакция: нд, 12 ное 2023, 15:10 от Г&В

# 489
Е как да няма, като има на официалният им сайт.

https://www.tmb.cat/en/barcelona-fares-metro-bus/tickets-visit-b … d-hola-bcn/3-days

Ето и друг вариант
https://www.barcelonacard.org/

# 490
  • ново
Ти говориш за Hola Barcelona Travel Card, а аз за карта само за транспорт, която се продава на автоматите на изхода за влака.

# 491
Здравейте! Предстои ми пътуване от Валенсия до Барселона ще бъда с голям куфар + ръчен багаж. Тъй като от тази тема научих за приложението "Omio", директно си го изтеглих, за да закупя билет, но не мога да разбера каква е разликата м/у видовете железопътни линии, моля някой компетентен да ми съдейства. Hug

# 492
  • БГ
Здравейте! Предстои ми пътуване от Валенсия до Барселона ще бъда с голям куфар + ръчен багаж. Тъй като от тази тема научих за приложението "Omio", директно си го изтеглих, за да закупя билет, но не мога да разбера каква е разликата м/у видовете железопътни линии, моля някой компетентен да ми съдейства. Hug

Имате 3 възможности - обикновен влак, бърз влак, самолет. Бързият влак (средното) е този, който "лети" на места с 330км/ч и за 3,45ч стигате до BCN. На 1.11. с OUIGO, взехме разстоянието BCN - Мадрид, за 2,30ч.

Последна редакция: ср, 15 ное 2023, 17:12 от stefaniika

# 493
Благодаря за отделеното време, но може би не се изказах правилно. Имах впредвид каква е разликата на железопътните линии с коя да пътувам има няколко избора на влакове, но не знам каква е разликата...

# 494
  • София
Благодаря за отделеното време, но може би не се изказах правилно. Имах впредвид каква е разликата на железопътните линии с коя да пътувам има няколко избора на влакове, но не знам каква е разликата...

https://minimalist.travel/transport/trains/ouigo-iryo-avlo-ave-compared/

Общи условия

Активация на акаунт