Барселона - Тема 12

• 68 109
  • 894
  •   1
Отговори
# 570
MondoCane, градът изобщо не е компактен за ходене пеша, може би за друг град сте го чели това.
В момента сме тук, и ако не ползваме метрото, а се движим само пеша, бихме видели около 30% от набелязаните неща.

# 571
Благодаря. ) Да не се филмирам.

# 572
  • Mediterraneo
Аз без да съм била в Барселона, само от проучванията, които правя за посещение, далеч не го намирам за компактен Simple Smile Или понеже познавам Мадрид, той ми се струва по- компактен, но със сигурност не и без нуждата от метро.

# 573
Възможно е, дадох любителско мнение. Blush Слушах клипче на този човек с картите, той каза, че била по-компактна от Мадрид.
Предполагам, че зависи какви цели има човек.
Но с хоп-он, хоп-оф, би трябвало да няма проблем да се разгледа основното за 2 дена, както планира skk007.
Аз искам да заведа майка като подарък за рожден ден, затова ще сме с Ола Барселона и ходенето ще е сведено до минимум. :р

Essentiall, ти намери ли офлайн карта?

# 574
Не съм и търсила офлайн карта. Гугъл работи и офлайн. Ако ти трябва за транспорта, просто пускаш мобилните, колкото да видиш с кое метро или автобус ще пътуваш и къде ще се прекачваш.

Хоп он не бих взела. Същата работа върши и
обикновен градски  автобус.
Направете си един план какво искате да видите и действайте.

Ние утре се прибираме и имам колебания за деня, но ще го мислим сутринта.

# 575
За мен градът също е много подходящ за пешеходно обхождане. Като тук визирам основните туристически локации. Иначе сам по себе си градът не е хич малък.
Скрит текст:
И с уговорката, че ние с ММ сме скитници и обичаме да обикаляме мнооого пеша. Което на мнозина не им допада. За мен обаче е важно освен туристически обекти да се потапя в атмосферата на града, в който съм. Да наблюдавам хората, сградите...Ползвахме транспорт само от и до летището и картата остана пълна. Апартаментът ни беше близо до Саграда, което не е най-удачното за начална точка от гледна точка разстояния. Но се оказа страхотно място за отсядане. Тихо, спокойно. Радвам се, че сменихме в последния момент локацията. Голям бонус ми беше близостта на Саграда и възможността да си я наглеждаме сутрин и вечер. Престой в центъра може би нямаше да ми хареса така.
Докато в Мадрид наистина е много компактно. Отново отсядане на централна улица. Страхотен шум и недоспиване, но пък всичко ни беше на 2-2.5км разстояние. Съответно имахме опцията много пъти на ден да се прибираме за освежаване и почивка и да излизаме отново. И навъртахме по 20км дневно отново, въпреки кратките разстояния. Транспорт ползвахме единствено до летището отново.

# 576
  • В центъра на моретата
Барселона е добре уреден град по отношение на транспорт. Единствено трябва да се знае, че е необходимо да махнеш на шофьора, за да спре и на слизане да се натисне бутона. Първия път като ходихме, сме ползвали 2 или 3 пъти градски транспорт за около 10 дни престой. Даже картата, която купихме остана частично неизползвана. Ходихме основно пеша, така човек може да види повече неща, а и да се наслади и потопи в атмосферата. Така видяхме организирани квартални концерти, игри, къщи из разни улички. Втория път. - ползвахме такси 2- 3 пъти и не мисля, че разликата беше съществена. А и преди да поръчаш виждаш колко ще платиш, т.е. ако. не те устройва - не поръчваш.
Но където и да ходим, винаги за спане търсим локации в централната част на града.

# 577
  • София
Включвам се , защото виждам, че нищо не съм писала след декемврийското ни пътуване. Бяхме за втори път в Барселона заради футбулен мач и този път беше много по- спокойно и успяхме много повече са се насладим на града.
Заради стадиона на Монтжуик избрах да нощуваме до метростанция Rocafort. Този район страшно много ми хареса. Съвзем спокойно се разходжахме с детето до късно вечерта без никакви притеснения. Много заведения, всякаква кухня и барове. Най- невероятнит бар , на който сме били https://maps.app.goo.gl/eC9FdcjHNsYdZ6reA

Давам линкове към още няколко приятни места:
ресторант с интересна  и модерна кухня: https://maps.app.goo.gl/Bq5Lzcxycosjkovg6
място за горещ шоколад до Каса Батийо : https://maps.app.goo.gl/51TAnhSjp6xfDNZeA
най- вкусните сандвичи в Барселона според Тик ток. Много ни харесаха и на много прилични цени: https://maps.app.goo.gl/nwpr3V5CvqE7wTDX8
за почитателите на Хари Потър: https://www.entradas.com/en/artist/harry-potter-the-exhibition/?affiliate=VHP

# 578
И ние бяхме в района на Метро станция Rocafort през лятото на 2023 г. Изключително приятен район сма;лки кафета, пекарни, ресторанти на почти всеки ъгъл. Ходихме във Филипинскки Simple Smile и бяхме само ние и още двама души нефилипинци.
В Барселона и на много други такива места се ходи много пеша, но без транспорт не става. Особено ако искаш да обиколиш и извън туристически места.

# 579
  • ново
Дайте места за настаняване, от които сте доволни 😀
Наши приятели ще пътуват април ме помолиха да търся. Ние по стечение на обстоятелствата си имаме къде да отсядаме и не ми се е налагало да търся.

# 580
Дайте места за настаняване, от които сте доволни 😀
Наши приятели ще пътуват април ме помолиха да търся. Ние по стечение на обстоятелствата си имаме къде да отсядаме и не ми се е налагало да търся.

Ние сме до саграда, предлагат апартаменти и стаи. Хотела се казва Hostemplo.
Има го в airbnb и букинг. Аз резервирах от airbnb.
Перфектно място, спокойно и тихо, а Саграда ти е на 50м.

# 581
Ние бяхме apartamentsindependencia. С уговорката, че беше преди няколко години и не знам в момента как са като цени и условия.
Скрит текст:
Не бяха много евтини по спомен и обикновено са резервирани за доста напред, но по някаква случайност ми изпадна оферта в букинг по-малко от месец преди пътуването. Настаниха ни даже в тристаен апартамент, явно такъв им беше свободен, спокойно още 2 човека можеше спят. Имаше си оборудвана кухня, просторен хол и симпатична тераса с изглед към Torre Glòries. Чекирането беше с машина, което
беше голямо улеснение, защото пристигнахме късно вечерта. Саграда бе на 3 или 4 пресечки. Имат апартаменти на още няколко локации като една от тях е още по-близо до там и има изглед от апартаментите към Саграда. Бях я набелязала за бъдещо отсядане

# 582
най- вкусните сандвичи в Барселона според Тик ток. Много ни харесаха и на много прилични цени: https://maps.app.goo.gl/nwpr3V5CvqE7wTDX8
Това на излизане от аквариума ще е екстра. Simple Smile  Едит: Сега видях в IG, че има някакви ненормални опашки! Open Mouth

Някой обядвал ли е в ресторант, където се предлагат дневни менюта? Изобщо предлагат ли ги ресторантите или са рядкост?

Последна редакция: ср, 24 яну 2024, 19:14 от MondoCane

# 583
Прибрахме се тази нощ от Барселона.
Невероятни 4ри дни, чудесно време. Видяхме всичко запланувано и имахме достатъчно време и за свободна разходка.
Определено има и положителна промяна, няма ги всички прасяци и продавачи на какви ли не боклуци, които те преследват да ти набират нещо в ръцете.
Видяхме Само 2-3ма такива

# 584
Има места с дневни менюта, но аз не бях впечатлена. Предпочитам свободен избор, често е на същата цена или по-евтино. Зависи от мястото.

Общи условия

Активация на акаунт