Новата година ще ми донесе дълго чакано дете ! ~бебеправене 410~

• 31 052
  • 747
  •   1
Отговори
# 285
Момичета здравейте отново от мен. Аз съм с - резус фактор. Това пречи ли по някакъв начин на забременяването или по време на бременност вече се обръща внимание?

Забременяването няма да е проблем. Проблем е износването, но само ако ТМ е с положителен резус фактор. И мисля, че първата бременност не е проблем, а само от втората нататък трябва терапия.

# 286
С положителен е. А в кой момент се прави изследване на резус фактора? Гинекологът ще даде ли знак или пак трябва сами да инициираме (както винаги:) )

# 287
Аз съм с отрицателен, мъжът ми с положителен резус фактор. Точно днес пусках някакви изследвания заради несъответсвието, нещо за еритроцитни антитела беше. Иначе до 72 часа след раждане на майката се бие някаква инжекция и животът продължава. Резус факторите нямат отношение към забременяване.

# 288
С положителен е. А в кой момент се прави изследване на резус фактора? Гинекологът ще даде ли знак или пак трябва сами да инициираме (както винаги:) )
Здравей,
и двете ми деца са с положителен, а аз с отрицателен резус фактор.
Изследванията, които правих започваха от 5тия месец, доколкото помня. Правех ги три пъти по време на бременноста.
Нямах никакъв проблем. Децата са живи и здрави, благодаря на Бог.
До 72 часа след раждане, задължително се поставя инжекция, която е за да обезопаси следваща бременност.

# 289
Момичета прекрасни, доста сте изписали напоследък. Първо да кажа, че много се радвам, че всичко е наред при бременните ни момичета, да продължават все така хубавите новини при вас.

Inferiya прекрасна новина, да ти е жива и здава дъщеричката и да те радва много, спомням си, че беше написала инзключително затрогващо орисване в една от предните теми.

Shantall, стискам палци усилията тази седмица да се възнаградят подобаващо с един ярък +тест след две седмици.

Също така да са живи и здрави рожденичките, а на gaggi и всички останали искам да изпратя много положителна енергия и да знаят, че преди изгрев винаги е най-тъмно.

И на бързо да разкажа какво се случва при нас, за съжаление съпругът ми трябваше да премине операция, но за щастие сега е добре и изписан вече. Лошото е, че са го минали на рентген и не знам дали това няма да наложи да почакаме няколко месеца преди каквито и да е опити. От друга страна на мен ми закъсня с една седмица (явно заради стимулацията декември) и трансфера се измества за след около две седмици, но пък имам час за преглед другия четвъртък и се надявам всичко да е наред.

# 290
Здравейте. По колко капки вигантол ще ми препоръчате да взимам на ден на база резултата?

# 291
Инферия, честита да е Елена! Да расте здрава и щастлива! Heartbeat

# 292
Момичета, тъкмо се готвехме да посрещнем овулацията подобаващо, и днес ни сюрпризираха, че в групата на малката в детската градина има случай на скарлатина и децата са карантинирани... Нито аз съм го карала това, нито ММ, а съм чувала, че може да протече тежко и с температура... Чудя се сега какво да правим, да се откажем ли от опитите този месец... Rolling Eyes

# 293
  • София
скарлатина повтаря, няма значение дали сте я карали или не. И не е гаранция, че ще се разболеете, дребния всяка година в детската имаха скарлатина и никога не се разболяваха всички деца. Според мен не си пропускайте шанса.

# 294
Bellflower, аз не бих пропуснала момента заради хипотетична възможност от разболяване. То си върлуват Ковид, всякакви вируси и грип в момента, не е само скарлатината. Правете опити и се пази.

# 295
Момичета тези от вас които приемате Инофолик комби намирате ли го лесно, аз напоследък го откривам по 1 2 бр в аптеките и ми дават по 1 опаковка а пия по 2 за месеца.. 🙄

# 296
Момичета тези от вас които приемате Инофолик комби намирате ли го лесно, аз напоследък го откривам по 1 2 бр в аптеките и ми дават по 1 опаковка а пия по 2 за месеца.. 🙄
Миналата седмица в аптеката до нас ми казаха, че в момента го няма по складовете. Надявам се скоро да почнат пак да го зареждат. Майка ми работеше като фармацевт до преди няколко месеца и ми е казвала, че често се случва нещо да изчезне, я заради реекспорт, я заради административни проблеми, или просто по незнайни причини. Кактусчето може да каже дали и нейните наблюдения като фармацевт са такива.

# 297
Rayy благодаря. Точно тази книга чета в момента. Изключително полезна информация! Доста от нещата ги правя и приемам. Иначе мъж ми няма проблеми, изследва се вече няколко пъти. При мен са се закучили нещата.

HappyHeartbeat масло от вечерна иглика пиех няколко месеца, но го спрях. Започнах разни чайове, с идеята да пия повече течности. Иначе хляб и млечни не ям -  имам непоносимост, а и до колкото разбирам заради ендометриозата не било добре, та гледам да спазвам противовъзпалителен хранителен режим. Ям много зеленчуци и протеини, движа се.
Витамин Д ми е нисък и приемам допълнително (+Б12). И фолат пия, че имам C677T мутация на MTHFR.

Rocket, да ходя редовно, особено откакто ми откриха ендометриозата. За момента нямам проблеми с щитовидната или поне докторите това казват.
При мен откакто от 01.2022 започнах да пия прогестини нямам нормален цикъл. В смисъл - не ми идва вече дори на 40-1 ден, може да не ми дойде въобще сигурно. Знам само, че се чувствам зле от тези изкуствени хормони и не искам да ги пия повече.

Имам чувтвото, че колкото по-стресирана съм от новини покрай положението ми, толкова повече ми скача FSH. Дали има връзка?

# 298
2402 Благодаря много 🤗, аз трябва да го пия до настъпване на бременност, тъкмо го вкарахме в норма.. 😰Някакъв ад е с тези лекарства... 😢

# 299
  • София
Минзухар, провери в Марешки аптеки, напоследък доста от изчезналите в другите мрежи лекарства се намират там.

Общи условия

Активация на акаунт