Новата година ще ми донесе дълго чакано дете ! ~бебеправене 410~

• 31 055
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
Инферия , да ви е жива и здрава Елена!

# 271
Инферия Честито! Да ти е много здрава и да ти носи само радости! 🥰

Шанталче И аз имам болки при О понякога, без никаква стимулация, нормално е. Дори преди години, като работех  нощни смени, при менструация не усещах нищо, но при О имах 2 3 дни болки всяка вечер по едно и също време.. Някакви аномалии се случваха, не знам.

От мен май няма нищо ново за сега. ММ си пуска спермограма в АГ, излезе с 6% морфология и е много горд от себе си 😂 Очакваше по-лоши резултати явно.
Репродуктивния каза, да изчакаме още няколко месеца за ЦС, да не прявя тестове за О, а секс през ден (с цел да не го мисля).

И ви черпя с виртуална торта за рождения ми ден, който беше вчера😁🎂🎂🎂
Надявам се тази година да моята, а също и вашата! ❤

# 272
  • София
Viki_gs, честита да си на патерица! Пожелавам ти да сбъднеш най-голямата си мечта!

Аз по принцип не съм някаква кифла и търпя на болка, но това онзи ден и до вчера следобед беше ужасно - имах чувството, че ще ми се пръсне яйчника. Важното е,че до вечерта отмина и сме свършили работата Grinning Много ми стана тъпо, защото ММ нищо, че става всеки ден в 6 и по цл ден е в университета, вечер пак гледа да е в кондиция, а аз като тотална лигла умрях от болка...

# 273
Вики, честит рожден ден на патерици! Бъди много здрава и много щастлива! Скоро да се похвалиш, както и всички тук да сме в това число! ❤️
Аз след фенестрацията на яйчниците, преди 2 години, имам болка при овулация. Винаги познавам от коя страна е овулацията. Болките започват от самото назряване до пукането. Аз си имам желание и не обръщам внимание на болките 🤣

# 274
Кактус И аз съм на твоя принцип с желанието 😄

Шантал Няма смисъл да се обвиняваш, че не се чувстваш добре. Всеки е имал такива дни/месеци. Важното е че сте “свършили работата”😁  и стискам палци този цикъл да завърши с две черти 😊

# 275
Шанталче, не искам да ти давам празни надежди и затова вчера си замълчах, но за да си по-спокойна ще ти кажа, че миналата година забременях точно когато се ядосвах, че сме изтървали овулацията. В една седмица бях два пъти на лекар, през два дена. Знаех точно кога е била, а ние вечерта изтървахме момента, защото свекървата беше на гости. Правихме секс на следващата вечер, а накрая се оказах бременна.
Бъди спокойна. Ако е писано да стане, ще стане. То докато си измине пътя яйчицето, имате време да го хванете. Може то да пресрещне войниците, а не те да го чакат. Успех Hug

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 10:50 от m-angel

# 276
  • София
Благодаря ти М, аз също си повтарям, че ако е писано ще стане.

# 277
Инферия, честито за малката Елена! Да ви расте много здрава, щастлива и засмяна! People Baby Balloon Sparkling Heart

Mimi9999, честит рожден ден и на твоята девойка и нека след няколко дена ни се похвалиш, че ще я правите кака! Birthday People Baby

Вики, честит рожден ден и на теб! Страхотни резултати има ТМ, така че последвайте съвета на репрото и се наслаждавайте на процеса! Cake Revolving Hearts

Шантал, хващай го довечера твоя и ти пожелавам след 2 седмици да ни се похвалиш с положителен тест! Flowers Four Leaf Clover

# 278
Момичета, не знам какво да правя вече...
От началото на 2022 ми откриха 2 см ЕМ киста. Започнах да пия Примолут или Дуфастон. Не знам от стреса ли от какво, от нормални стойности FSH ми се качи до 64 (последно мерен 08.2022).
Накрая реших да  отида при д-р Калчев (само той беше на мнение, че е безсмислено да се прави лапароскопия на тази малка киста) - направих корекция на матката при него и се разбрахме да спра приема на хормони и като ми дойде да пусна пак FSH и Estradiol. Да, обаче 90+ дни никакви признаци за цикъл! Ходих на физиотерапия, иглотерапия, правих масажи на корема и кръста. Започнах да пия и билки, обаче цикъл нямаше.

Миналата седмица бях на преглед при него - нямаше лигавица, но поне кръвопотока ми се е поправил и ми изписа Примолут, за да мога да направя изследането.

Това са ми резултатите от вчера, 2-ри ден от М.

Скрит текст:

На 34 години съм. В менопауза ли съм? Може ли нещо да се направи? Някой успявал ли е да забременее с толкова високо FSH? Че и толкова нисък естрадиол? Мога ли нещо да направя, за да си нормализирам хормоните?

Всичките ми приятелки над 38 години, че и над 42 забременяха естествено, някои родиха вече. Всички ми казват, че ще станат нещата. Като гледам тези резултати и се чудя изобщо възможно ли е да ми се случи чудото някога?
Мъжът ми ми казва да спра да се филмирам с резултати и изследвания, и да си гледам живота. Обаче тази мисъл, че никога няма да имаме наше детенце... ме боли, много. Роднините все по-често ни закачат за това, че чакат внуци, но те не знаят, че аз имам проблем.

Баба ми (майката на майка ми) не е можела да има деца, и е осиновила майка ми. Майка ми е имала трудности да забременее, заради отрицателната кръвната група дълго време и за малко да умре докато съм се раждала аз. Сега аз имам перипетии с репродуктивните органи и толкова силно искам да си говоря с майка ми (почина от рак, когато бях на 17) обаче не мога. Като някакво пролятие...
Мъжът ми не е съгласен да осиновяваме, аз от друга страна си мисля, че ако изобщо е възможно с донорска яйцеклетка, ще мога ли да приема изцяло това дете. Знам, че хората растем и се усъвтршенстваме чрез преживяванията си, но защо трябва да има толкова болка?
Гинеколога, който ми откри ЕМ киста януари 2022 ме наплаши, в никакъв случай бременност, докато не се махне кистата! Тогава FSH ми беше 7. За 8 месеца стана 64. Толкова ми е болно за това...като изпуснат шанс...
Калчев последно ни каза, че ако FSH е висок никой репродуктивен лекар не би се наел да прави инвитро.

# 279
gaggi, съжалявам и ти съчувствам за това, което ти се случва в момента. Калчев ни прати на инвитро с далеч по-ниско ФСХ, беше 17. Моят съвет е категорично да не се отказваш, това не е линеен хормон и варира всеки месец. За мен имате шанс с твоя яйцеклетка, но трябва да намериш търпелив репродуктивен специалист, който да е готов да дебне положението всеки месец и да изчака правилния момент. Истината обаче е, че нямате време за губене, трябва да се събереш емоционално и да се подготвиш, че пътят може да е по-дълъг от очакваното, но не непременно с лош край. Проучи клиниките и си запиши час на няколко места, аз вярвам, че ще се намери правилния лекар, който няма да ви отхвърли. Вземи си книгата "Всичко започва с яйцето", вижте как са нещата и при мъжа ти, ако не сте, за да не се окаже, че зайчето е било другаде през цялото време. Чудеса се случват!

# 280
gaggi, не мога да ти дам съвет, но съжалявам за това, през което преминаваш. Надявам се да откриете някаква причина защо са така хормоните и да се случат нещата - нормално, инвитро, няма значение.

Моя отчет от прегледа при репродуктивния ми лекар днес - фоликул има, ама от дясно. От ляво защо ме боли е мистерия. Съставихме план за действие, сега 10дни ще пия противозачатъчни, в началото на цикъла почвам нов блистер и при следващия Ц отивам на преглед. Обаче видя истмоцеле 4.7мм, което досега никой не е виждал. Нищо не коментира за него, но една приятелка наскоро запълва истмоцеле при Калчев и той й казал, че над 4мм задължително трябва да се оправи. Сега се чудя дали да ходя за мнение при него и дали да го пипам. Хич не ми се иска да се проточват пак нещата, но от друга страна не ми се поемат излишни рискове...

# 281
  • София
2402 хубаво е да го види и Калчев. И аз имам май такова, но ме попита дали имам извън менструално течение? Нямам такова и каза че е малко и няма нужда да се пипа. От ляво те боли най-вероятно от дебелото черво, при мен се случва често без значение от коя страна е овулацията.

# 282
Gaggi, историята ти е доста тъжна. Щом преди 8 месеца FSH e било 8, дали не може да се върне пак към тази стойност, да е нещо временно?
Пиеш ли масло от вечерна иглика? Доколкото съм чела (не много) вдига естрадиола. На мен ми помогна при заспали яйчници по време на кърмене да забременея.
Пробвай да спреш хляба и брашното, да водиш здравословна диета.
Ако въпреки всички усилия, единствения шанс ти е ДЯ, go for it. Майната му, че няма твоята ДНК, ще си забременееш, ще си износиш, ще си родиш и поне няма да се дразниш като след всички мъки ти казват "то е копие на баща си!".
Все пак вярвам, че нещата ще се наредят,  млада си още, имаш план А,Б и В!

А витамин Д как ти е? Сега зимата доста се влошава, да не би да е паднал драматично?

# 283
gaggi, правила ли си консултация с ендокринолог? Ако не, според мен задължително посети добър такъв.
Виж дали не е добре да изчакаш и още 1-2 нормални цикъла и пак да се изследваш.
Ако се потвърди високото FSH, тогава за жалост, наистина няма да ти оставят много опции лекарите.

# 284
Момичета здравейте отново от мен. Аз съм с - резус фактор. Това пречи ли по някакъв начин на забременяването или по време на бременност вече се обръща внимание?

Общи условия

Активация на акаунт