Новата година ще ми донесе дълго чакано дете ! ~бебеправене 410~

• 31 048
  • 747
  •   1
Отговори
# 300
Минзухар може да си вземеш мио инозитол на прах и метилирана фолиева киселина. Аз съм си взела на Now foods.

# 301
2402 и моите наблюдения са такива, което е мноооого жалко....като конкретен административен проблем давам Нурофен Стоп Колд, за реекспорт давам пример с Тобрекс, НМХ, Вентолин, Пулмикорт и доста други.
Аз съм малко притеснена, защото има още време за ЯМР, а главоболието е ужасно, болките са направо задушаващи във врата ми и на всичкото отгоре днес ми се поду и лимфен възел на врата. Взех да се съмнявам дали не е от Моривид проблемът с лимфните възли. Иначе болките във врата и главоболието са от преди лечението. 😔
+1 за мио инозитол на прах и отделно метилирана фолиева киселина 🍀

# 302
Минзухар, виж за мионозитол в iherb. Има доста варианти и големите опаковки излизат изгодно. Примерно аз взимах 2 опаковки х 120 грама и стигат за 2 месеца.
Gaggi, има голяма корелация на стреса и FSH.
Ето някои научни статии по въпроса:
Perceived stress, reproductive hormones, and ovulatory function: a prospective cohort study
Karen C. Schliep, Sunni L. Mumford, [...], and Enrique F. Schisterman

By What Mechanism Does Stress Affect Ovulation? - Touro Scholar

А AMH изследван ли ти е?

# 303

Момичета какво мислите за този продукт? Пия пикозитол, но в него няма Д-хиро-инозитол. Но също така мисля, че вътре в него ФК не е метилирана, а моята мутация не усвоява нормална ФК, пия за подобряване на яйцеклетките, нещо друго пие ли се?

# 304
Минзухар, виж за мионозитол в iherb. Има доста варианти и големите опаковки излизат изгодно. Примерно аз взимах 2 опаковки х 120 грама и стигат за 2 месеца.
Gaggi, има голяма корелация на стреса и FSH.
Ето някои научни статии по въпроса:
Perceived stress, reproductive hormones, and ovulatory function: a prospective cohort study
Karen C. Schliep, Sunni L. Mumford, [...], and Enrique F. Schisterman

By What Mechanism Does Stress Affect Ovulation? - Touro Scholar

А AMH изследван ли ти е?

Да, много ми е нисък АМХ. Това ако не се лъжа беше първото нещо миналата година, което ме накараха да излседвам и резултата ме разтърси. После ми казаха да не го гледам, защото и той варирал. Изледвах го 2 пъти по различно време, в различни лаборатории - много е нисък.

Като цяло щеше да ми е много интересно ако бях изследвала всички тези хормони и витамини преди да ми открият кистата и да ми се разстрои МЦ. Но не се е налагало - не е трябвало да знам. Simple Smile

# 305
Gaggi, за сваляне на ФСХ помагат антиоксиданти като NAC. Той се мени като стойности, трябва си контрол. В Турция има нова терапия в една клиника, в която са специализирани в ИЯР-Аджибадем Маслак, със стволови клетки. На една позната дама по този начин бяха свалили ФСХ от около 50 на нормално ниво и възстановили цикъла. Самата процедура е скъпа, преди 2 години беше около 3 000 евро. Не пречи да помислиш за консултация и с проф. Търаш от посочената болница, за да видиш какви варианти ще ти предложи. Ако не, процедура с ДЯ и смело напред! Чудесно е, че има варианти, а ситуацията не е обречена по никакъв начин.

# 306
Момичета, вашите доктори назначават ли ви   изследвания за уреаплазма, микоплазма, хламидия? Ако са положителни и не се лекуват водели до стерилитет, което много ме притесни, в предвид, че имам симптоми като на цистит, които ту се появяват, ту изчезват.

# 307
Благодаря ви момичета 😍🤗. Аз имам питане за Nac мога ли да го пия когато започнем опитите и лечението ни, също ми казаха за вечерна иглика през втората фаза на цикъла. За nac четох статия в сайта на Фондацията, че е полезен за жени с ендометриоза и помага за зачеване и качествени яйцеклетки. Но как да коментирам това с док, като те са против тия добавки. Вечерната иглика, ще си я пия няма проблем обаче за Nac малко ме е шубе да си го замоназначавам, заедно с други лекарства. За уреаплазма, и Мико плазма имам изследвания назначени от доц. Михайлова, но правени отдавна каза да не ги пускам сега а само да намеря резултатите.
П. С готова съм на всичко само и единствено да имаме успех. ☹️

# 308
Калчев последно ни каза, че ако FSH е висок никой репродуктивен лекар не би се наел да прави инвитро.

С толкова високо FSH, няма смислъл да се прави стимулация, но съществува вариант инвитро на спонтанен цикъл, млада сте и яйцеклетките по-скоро са ви качествени. Консултирайте се с репродуктивен.

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 14:46 от Одри ♡

# 309
  • София/Севлиево
Вецев ми изписа Сайкъл баланс ,то не е ли като Инофолика?
Момичета, вашите доктори назначават ли ви   изследвания за уреаплазма, микоплазма, хламидия? Ако са положителни и не се лекуват водели до стерилитет, което много ме притесни, в предвид, че имам симптоми като на цистит, които ту се появяват, ту изчезват.
Тези никой не ми ги е назначавал,само назначих си ги след третия мисед.Но всичко ми бе наред(а цистит си имам,от 2019-та не ми се бе обаждал до миналото лято, забелязах че ми се случва през около 3 години +/- няколко месеца).

# 310

Момичета аз си канех за тест бременност, но теста ми за ову ме изненада🫠 от МЦ 23ти ден съм

# 311
Светослава, ти не беше ли с дълги цикли? Нормално е около 23ти ден да е О, ако Ц е 37-38 дни. Действайте още днес според мен, по възможност с преферта.
Елислава, Сайкъл баланс е много добър вариант. От по-евтините миоинозитоли е най-хубавият, който съм опитвала.
За уреаплазма и другите 2 изследвания - бяха първото, наред с хормоните, които репро АГ ми пусна.

# 312
  • София/Севлиево
Да,при дълъг цикъл е нормално такова О.Когато правех подготовка за ЗЕТ на ЕЦ О винаги ми е била около 23-25 ден,че и по-късно (моят Ц варира между 32 и 42 ,че и повече дни).

# 313
Светослава, ти не беше ли с дълги цикли? Нормално е около 23ти ден да е О, ако Ц е 37-38 дни. Действайте още днес според мен, по възможност с преферта.
Елислава, Сайкъл баланс е много добър вариант. От по-евтините миоинозитоли е най-хубавият, който съм опитвала.
За уреаплазма и другите 2 изследвания - бяха първото, наред с хормоните, които репро АГ ми пусна.
Ц. ми е на 30/31 дни вече, на 08.01 видях положителен ову тест... затова съм в чуденка

# 314
Утре сутринта си направи тест за бременност. Понякога тестовете за овулацията са положителни при бременност.

Общи условия

Активация на акаунт