Новата година ще ми донесе дълго чакано дете ! ~бебеправене 410~

• 31 048
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
Утре сутринта си направи тест за бременност. Понякога тестовете за овулацията са положителни при бременност.
Дано да е така.. имах такава приятелка която разбра че е бременна с такива тестове

# 316
Искрено пожелавам да е Б., но при ПКЯ е по-вероятно да е или късна О., ики пик на LH  без О.
Аз на 39ти ден правих така тест за О., че бях чувала, че показвали Б.На следващия ден ми дойде.

# 317
Искрено пожелавам да е Б., но при ПКЯ е по-вероятно да е или късна О., ики пик на LH  без О.
Аз на 39ти ден правих така тест за О., че бях чувала, че показвали Б.На следващия ден ми дойде.
Интересното е, че аз имам болки като О., преди 3 месеца точно на тази дата пак като ме болеше и пак положителен беше теста, явно съм с късна овулация

# 318
  • София
Тва самовнушението е голяма паника - нали знам, че фоликулите са от ляво, та симптоми и усещания колкото се сетите изпитвм....4ти ден след предполагаемата О - болка в ляво /съзнавам, че може и дебелото черво да е, но защо да не си втълпя, че се повтаря сюжета от лятото....ясно, ми е, че дори и да се повтори ИМ то е прекалено рано 4 дена след О да имам болки.... честно казано това цялото мислене, планиране, засичане много ми идва... ей така да споделя само!

# 319
Тва самовнушението е голяма паника - нали знам, че фоликулите са от ляво, та симптоми и усещания колкото се сетите изпитвм....4ти ден след предполагаемата О - болка в ляво /съзнавам, че може и дебелото черво да е, но защо да не си втълпя, че се повтаря сюжета от лятото....ясно, ми е, че дори и да се повтори ИМ то е прекалено рано 4 дена след О да имам болки.... честно казано това цялото мислене, планиране, засичане много ми идва... ей така да споделя само!

Шантал, боли те овулацията. Когато фоликулите са повече и по-големи, може да те боли няколко дни след това. Също така да ти е подут корема, да задържаш вода, да ти е по-тежко. 4 дни след О. е много рано за каквито и да е симптоми на Б. Реално имплантацията се случва най-рано седмица след О. М/у другото моята О. съвпадна с твоята .Един ден след О. все още имах неприятно усещане в Я. Знам, че се получава нещо като рана, там където е бил фоликула, така че е нормално да боли.

# 320
Здравейте. Ендокринолог ли трябва да ми разчете изследванията за инсулинова резистентност?

# 321
# 322
Добро утро, момичета с пожелания за хубава и лека седмица Heart

Искам да попитам:
На 14 ден от цикъла имам положителен тест за овулация (този месец не ходих на фоликулометрия)
Това предполага, че овулацията е настъпила на 16 ден предполагам..?
Странното е, че събота и неделя (19 и 20 ден от цикъла) усещах спазми като при ПМС, а е рано за това+малко болки в гърдите.
На какво може да се дължи това, дали е дефицит на нещо.. Sad

# 323
Добро утро, момичета с пожелания за хубава и лека седмица Heart

Искам да попитам:
На 14 ден от цикъла имам положителен тест за овулация (този месец не ходих на фоликулометрия)
Това предполага, че овулацията е настъпила на 16 ден предполагам..?
Странното е, че събота и неделя (19 и 20 ден от цикъла) усещах спазми като при ПМС, а е рано за това+малко болки в гърдите.
На какво може да се дължи това, дали е дефицит на нещо.. Sad
Това е заради овулацията, ако имаш много узрели фоликули

# 324
Добро утро, момичета! Как сте Simple Smile
Много е тихо тези дни, очаквам да е затишие, пред буря от положителни новини! 
Аз се записвам с един отрицателен тест 3 дни преди Ц.
И да ви почерпя виртуално, че ММ е рожденик днес CakeCocktail

# 325
Момичета, как определяте кога е датата на следващата ви менструация? Аз използвам приложение на телефона, ама ми е много объркано и по-скоро не му вярвам. Ето моят цикъл е от 28 до 36 дни. Последният месец ми дойде на 28-ми ден, а сега за този месец по приложението дава да ми дойде на 31-ви ден. Предните два месеца ми идва на 29-ти ден. По този начин не знам и кога да си правя тест за бременност, днес ми е 28-ми ден, ако съдя по предния месец, време ли е за тест вече? Овулацията следена при доктор ми беше на 18-19 ден. Тази по-късна овулация означава ли, че менструацията ще закъснее? Изобщо, може ли да ми разясните как да си правя точно сметките?

# 326
  • София
Jo di, и аз това си мислех тия дни - голямо затишие, време е за вълна от положителни тестове Wink
Да ти е жив и здрав рожденникът!

MamaKika, аз използвам 3 приложения - задала съм средна продължителност на цикъла и досега все с ден-два най-много да избяга датата на следващия. Ако си сигурно, че О е била на 18-19 можеш да направиш тест най-рано на 30ти, според мен.

# 327
MamaKika, по принцип при нередовен цикъл се взима най-дългия такъв и след това се счита, че закъснява. В твоя случай - ако до 36 дни не ти е дошло, може да смяташ, че закъснява. Когато овулацията е проследена, очакваш М около 14 дни след нея (лутеалната фаза също може да е различна при различните хора, но е средно толкова).

jo di, жив и здрав да ти е рожденика!

# 328
Здравейте,

Записвам се и аз в темата. Simple Smile Вероятно вече е било обсъждано назад, но TSH над 2.5, но под 4 може ли да е противопоказно за забременяване? Моето е доста близо до 4, опитваме от 6 месеца без успех. Тепърва ще правим други изследвания, но искам да се информирам дали би могло да е проблем.

# 329
Mommy, самата стойност на TSHне е пречка, но трябва да се види причината каква е за да е такава.
При мен беше висок Пролактин, което вече си беше пречка. Липса на овулация, супер дълъг и нередовен цикъл.
Иначе както знаеш е желателно стойността да е около 2 при бременност.
Момичета, аз се записвам с цикъл отново на 26ия ден. Планувам в края на седмицата да отида на лекар, а другия месец да пусна и разни изследвания хормоните на трети ден, цитонамазка и микробиология. Ще коментирам и с репро докторите дали да пускам и нещо друго.

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 13:28 от m-angel

Общи условия

Активация на акаунт