Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 14

• 54 717
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Хора,темата се измести ,недейте да спорите,всеки има разли1ни мнения.
Кажете нещо за Княжево,за семейство с дете на 10 години.
Удобен ли е,транспорт ,магазини?
Благодаря
Принципно е удобен заради ТМ 5, който е бърза връзка с центъра. Стига да сте близо до него - има и къщи нависоко с тесни улички.
Трамвайното трасе се ремонтира на етапи и в момента до Княжево стига заместващ автобус, което не е удобно, но е все пак временно.
До колелото на трамвая има Лидл, а до него строят нов комплекс ( предполагам търговски ).

# 136
  • на земята
Благодаря
Принципно е удобен заради ТМ 5, който е бърза връзка с центъра. Стига да сте близо до него - има и къщи нависоко с тесни улички.
Трамвайното трасе се ремонтира на етапи и в момента до Княжево стига заместващ автобус, което не е удобно, но е все пак временно.
До колелото на трамвая има Лидл, а до него строят нов комплекс ( предполагам търговски ).
Много благодаря.
Имаме оглед на един апартамент там и затова поразпитвам.
Гърдова глава и в Княжево ще гледаме.
Доста време търсим и все не е нашето.

# 137
  • София
Един господин, живеещ в Княжево обясняваше преди години, че в Княжево е по-хубаво от Драгалевци и Бояна, защото е на южен склон и огрява слънце. Според мен достъпът до центъра е сравнително бърз.

# 138
  • София
Успех ти пожелавам и ще е полезно да споделиш после какво видя като + и какво като -.

# 139
  • София
Благодаря
Много благодаря.
Имаме оглед на един апартамент там и затова поразпитвам.
Гърдова глава и в Княжево ще гледаме.
Доста време търсим и все не е нашето.

Преди 3 г. искахме да купуваме апартамент в Гърдова глава. Не се получи и се радвам в последствие за това - нямаше магазини, имаше само едно Фантастико в началото, няма автобуси, задължително трябва да се кара детето на училище, училище имаше едно 26-то, в Княжево май се водеше, имаше една детска градина и нямаше места. Лично за мен трябва и двамата родители да са шофъори и да карат детето. Освен това нямаше и осветление навсякъде и вечер беше тъмно, а имаше и бездомни кучета. Иначе апартаментът, който искахме да купим, беше супер. Но инфраструктурата беше в плачевно състояние, дано са се поправили нещата. Въздухът е чист и си близо до Витоша. Преценете плюсове и минуси. Успех!

# 140
Зависи в коя част. Ние сме в началото на Горна баня и аз лично съм доволна, но се водим район Овча Купел. В район Витоша, където попада Княжево, не са особено уредени откъм детски градини. С училищата в повечето случаи също е проблем. Ние сме избрали 151 София, но то е по-близо до нас, отколкото в частта откъм Княжево. Дъщеря ми посещава ДГ Бор в район Витоша и е страхотна, но това май е единствената градина в тази част. Магазини има прилични, има и сравнително нов Лидл в Княжево, както и ми прави впечатление, че се появиха доста квартални магазинчета около нас, включително денонощни. Но пак - зависи за коя част се търси мнение. Откъм транспорт е ок, според мен, ако попадаш в частта на ТМ 5. Аз лично пътувам с 260 и на мен ми е удобно, но беше на 2-3-4 минути, сега се случва и повече да чакам, май нещо в концесията има промяна. Ориентирам се с приложение обаче, за да не се налага да чакам на спирката. Зависи какво търсите, според мен, ако е вашето - ще си го усетите. За мен лично плюсове има много, минуси също не малко.

# 141
Детска градина Еко Малчовци в Княжево също е много добра.

# 142
Е, тя е частна, частни има.

# 143
Благодаря

ТМ 5 има, обаче детето расте и ще иска да се вижда с приятелчета в центъра, тъй като след някоя друга година няма да учи в Княжево очевидно. Можеш ли да го караш и взимаш , както и до разните му школи и спортни занимания . Ако решите този логистичен проблем, според мен е готин квартал близо до Витоша с чист въздух.

# 144
  • на земята
Благодаря

ТМ 5 има, обаче детето расте и ще иска да се вижда с приятелчета в центъра, тъй като след някоя друга година няма да учи в Княжево очевидно. Можеш ли да го караш и взимаш , както и до разните му школи и спортни занимания . Ако решите този логистичен проблем, според мен е готин квартал близо до Витоша с чист въздух.
Много вярно казвате ,но все се ослушваме да направим с нещо компромис .
Искам да има спирка поне наблизо като стане на 15-16 сама да ходи.Незнам вече какво да гледам по напред .Транспорта гледам,магазини и аптеки да има по наблизо.Но и апартамента да го бива.Сега точно говорихме с една жена от Адрес агенцията ,тя твърди ,че апартаментите тази година ще паднат.Масово се продава и търсенето намалява драстично,много скъпи са в момента.Съвета и е да изчакаме ,пак бомба ни хвърли.Но ние упорити ще ходим да гледаме няколко апартамента ,пък да видим.

# 145
  • пустинята Гоби
Какво пречи да гледате, пък ако харесате нещо - ще го мислите.

# 146
  • София
Това с падането го слушам от 4 години и добре, че не се вързахме, а си купихме преди 3 г, сега са на двойна цена.
Ако си харесате нещо, не чакайте много.

# 147
Ще паднат цените( на гредоредите). Които не са в близост до Витошка, а в близост до женския пазар. В това съм сигурна. Който си е харесал тази локация, да почака, ще се уреди. Останалите да не се лъжат, Ами да си купуват. Даже в Банишора, общежитието на Мария Луиза за което говорихме неотдавна, вече са с 5к нагоре цените!!! Вий си чакайте да падне нещо отнякъде.

# 148
Ще паднат цените( на гредоредите). Които не са в близост до Витошка, а в близост до женския пазар. В това съм сигурна. Който си е харесал тази локация, да почака, ще се уреди. Останалите да не се лъжат, Ами да си купуват. Даже в Банишора, общежитието на Мария Луиза за което говорихме неотдавна, вече са с 5к нагоре цените!!! Вий си чакайте да падне нещо отнякъде.

Я обясни, че нещо не те разбирам? Какво значи ще паднат?! Щото из добрата стара Виена и Париж..почти на 80% са все гредореди и то на повече от 100+ години..ама седят, че даже и в списъци за купувачи има съставени и се чака с години..
Сега ще кажеш София не е Виена и Париж, да не е , но сградите са, като там Wink

# 149
Наши приятели чакат да паднат цените от 7-8 години. За това време цените станаха двойни, че и отгоре. Те си плащат наемите.
Възможно е да паднат цените, но не го виждам повече от 10%, и то на жилища с много компромиси или неоптимални локации. Хубавите жилища в хубавите райони едва ли ще мръднат. Или, ако случайно някой не бърза да продава.

Общи условия

Активация на акаунт