Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 14

• 54 744
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, как ви се струва 140000 за ап. 66кв чиста площ в Лагера. Ново строителство, необзаведен?
Завършен ли е, с всички актове и т.н. места за паркиране, първи или последен етаж, то от тия неща зависи окей ли е или не?

# 166
Скрит текст:
Хора,темата се измести ,недейте да спорите,всеки има разли1ни мнения.
Кажете нещо за Княжево,за семейство с дете на 10 години.
Удобен ли е,транспорт ,магазини?
Благодаря

ТМ 5 има, обаче детето расте и ще иска да се вижда с приятелчета в центъра, тъй като след някоя друга година няма да учи в Княжево очевидно. Можеш ли да го караш и взимаш , както и до разните му школи и спортни занимания . Ако решите този логистичен проблем, според мен е готин квартал близо до Витоша с чист въздух.
Твърдиш, че тийнейджър (докато стане време да иска да излиза в центъра със сигурност ще е вече тийн) не може да използва градския транспорт, за да излезе до центъра? Чак да се налага да се развозва наляво-надясно? Доста пресилено изказване.

Твърдя че дете на 11, 12, 13 няма как да се прекачва на ТМ5 и кво ли не в студ и пек и да джитка по спортни центрове и школи готвейки се за НВО. Някои къщи и блокове в Княжево са бая далеч от Лидъла и ТМ5

Последна редакция: ср, 18 яну 2023, 14:12 от Не се сърди, човече

# 167
Здравейте, как ви се струва 140000 за ап. 66кв чиста площ в Лагера. Ново строителство, необзаведен?
Завършен ли е, с всички актове и т.н. места за паркиране, първи или последен етаж, то от тия неща зависи окей ли е или не?
[/quote

Да, всичко си има, но има една особеност спалнята граничи със стълбищната площадка. Не знам това голям минус ли е, изолацията е доста добра.

# 168
За Княжево - ако не си близо до трамвая, мен ще ме е страх да ходя из квартала по тъмно. Най-малкото има много улични кучета.

За стълбището - не знам каква е изолацията, но по принцип се чува като някой слиза по стълбите. На мен не ми е пречело обаче. Да не е обаче спалнята и до асансьор? Че тогава сигурно е ателие.

# 169
Едната ни спалня е до стълбище и не се чува, в коридора обаче си се чува. Явно зависи от изолацията.

# 170
За Княжево - ако не си близо до трамвая, мен ще ме е страх да ходя из квартала по тъмно. Най-малкото има много улични кучета.

За стълбището - не знам каква е изолацията, но по принцип се чува като някой слиза по стълбите. На мен не ми е пречело обаче. Да не е обаче спалнята и до асансьор? Че тогава сигурно е ателие.

Не, не е до асансьор. Със статут на ап. си е. Има дори и мазе. Да разбирам, че цената е добра?

# 171
Една позната живееше в Княжево и й помагахме с транспорт да се изнесе. Въздуха е чист, малко по-хладно ми се стори. Тя живееше навътре в квартала и много ходене пеш до спирката, мен също би ме било страх, а ако детето ми трябва на 10 години да ходи само със сигурност бих го прибирала, то реално и за възрастен е опасно за 10 лева ще нападнат човек. Не бих си взела жилище в Княжево, освен ако не е близо до спирките.

# 172
Княжевци протестират срещу събарянето на банята и като цяло срещу разширението на Борис. То и без протести не знам кога ще се случи. Аз така колко време чакам ремонта на горнобански път до магистралата.. иначе доколкото знам след протестите вече са премахнали от проекта един тунел на левия завой на кръстовището на горнобански и Борис Трети, но се надявам за разширението да не им клекнат. Иначе ако вече няма улични кучета в квартала - супер. Защото определено преди имаше, че даже къщички им правеха хората от квартала. Иначе съм съгласна, че с това застрояване последно време може би ще се пооправят нещата.

# 173
https://goguide.bg/33652-10-neshta-koito-da-ne-pravish-v-lozenets/   страхотна статия за Лозенец, написана с много хумор. Добре е да се прочете

# 174
Няма много общо с истината, което значи, че не е за тази тема.

# 175
Въпреки че не живея и не съм живяла в Лозенец (само съм учила там), категорично Хладилника НЕ е Лозенец. За кварталите говоря, не за административното деление.

# 176
Баш  доста вярно си има. Живея в Лозенец и мога да кажа, че повечето от старите лозенчани имат презрително отношение към "пришълците" и останалите части на София (тук не влизат Центъра и кв. Изток, а най-вече по-крайните квартали). Подигравките  за септичните ями на някои квартали са често явление. И наистина - въпреки че има дупки по улиците, Лозенец е много по-уреден от други квартали в това отношение.

Ако трябва да обобщим най-големия проблем на Лозенец това е презастрояването. Повечето лозенчани са бесни, защото знаят как се раздадоха хубави парцели на смешни цени.
Иначе в квартала няма толкоз убийства или изнасилвания като в други квартали, има малко цигани, а и не се държат относително  нормално. . При всичките си проблеми районът е сравнително благоустроен - дупките са малко, има и метро, канализация и пр.
По отношение на престъпността най-големият проблем са автокражбите и те обикновено не са местни, а на приходящи (колите се наблюдяват)

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 09:43 от Лорд Сняг

# 177
Не само в Лозенец е така - в центъра също.
Но може би си има и обяснение - един съсед през последния уикенд ми се оплака, че нови съседи си хвърлят загасени и незагасени фасове върху тротоара, буквално върху него, включително и върху паркиралите коли. Аз също съм намирала фасове върху моята кола. Не че няма и кореняк жители на центъра, които да правят така, но е по-скоро изключение, а не правило.

# 178
Малко офтопик, но туко-що отворих една статистика по информация на Министерството на вътрешните работи, според която за периода 1 януари - 30 септември 2022 в София са извършени 7 убийства - точно колкото и в Пловдив. Та ми стана интересно къде има "толкоз" повече убийства по другите квартали Grinning Изкарахте София извън Лозенец ( и центъра, разбира се) някакво тотално изпаднало гето.

# 179
  • пустинята Гоби
Не се впечатлявай. Мине се, не мине и “синята” кръв заговаря…

Общи условия

Активация на акаунт