Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 14

• 53 937
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
  • София
По 2 причини - Факултета и именно възрастта им. Субективно е разбира се, но на мен никаква романтика не ми навяват. Грозни, вехти, бедни сгради в депресиращи нюанси на сиво и пилешки аки. За зелено две мнения няма.

# 466
  • пустинята Гоби
И в самия квартал има много цигани, както и в Красна поляна.

# 467
  • Sofia
Е, не се чуди за Западен парк - южно от него е най-голямата циганска махала. Района е силно интелектуално облагороден. Само Лозенец може да му съперничи Grinning

# 468
  • София
Как е положението около експерименталните блокове в Гоце Делчев/кв Мотописта, в стари теми от 2011 коментарите бяха че има малцинствени групи живеещи там, някакви отзиви в момента?

# 469
  • София
Как е положението около експерименталните блокове в Гоце Делчев/кв Мотописта, в стари теми от 2011 коментарите бяха че има малцинствени групи живеещи там, някакви отзиви в момента?

Това е един от малкото квартали в София, където такива групи няма. Ако има добра оферта в споменатия район, не се колебайте.

# 470
  • София
Трябвало е да видя Факултета, ясно, но разглеждах частта към Трета градска болница и метрото и тя ми се струва съвсем ок. Иначе тухлените блокове от 60-те и 70-те не ми се виждат грозни, лично мнение, то и в Гео Милев например има много такива, че и в любимия ми Изток, както и в Лагера примерно отстрани на Цар Борис. А и в контекста на последните събития, не са ли точно старите тухли без магазини едни от най-стабилните сгради. Не сме се засилили да купуваме, разсъждавам си.
Експерименталните блокове в Мотописта са много симпатични, най-добрата ми приятелка живееше наоколо, единствено самата мотописта навремето беше малко свърталище на разни групи, сега не знам как е. Прилежащ район на нелошо училище.

# 471
На тази шарената картинка, къде са общежитията?

# 472
  • София
На тази шарената картинка, къде са общежитията?
Ако питаш мен относно проекта за ЦГ и под общежития имаш предвид ремонтираните до надлез Надежда, то на около километър вдясно по бул Мария Луиза.

# 473
Ами, това попитах. Но където е нарисувана лилавата точка, има повече от км в тази посока, а не ги виждам.

# 474
  • София
Ами, това попитах. Но където е нарисувана лилавата точка, има повече от км в тази посока, а не ги виждам.
В другата посока са. Дясно, гледайки картата фронтално.

# 475

В другата посока са. Дясно, гледайки картата фронтално.

Страхотен проект, как точно възнамеряват след като го построят да го опазят от нашествието на клошарите и емигрантите които нощуват там ? след последния ремонт гарата и подлезът бяха капка и после постоянните им жители се върнаха и опикаха всичко ремонтирано и тн. Подлезът е пълен с неработещи магазини с вчупени витрини, страшно удобен явно за нощуване на всякакви хора. Важен е не проекта важен е контролът на достъпа до гарата. Такъв очевидно не е изгоден на никой. Затова и не се случва и районът е обречен. Липсата на много постоянни работещи търговски обекти в подлеза го вкарва в това състояние

# 476
Абсолютно съгласна с горното мнение.
Ходя доста често до Транспортна болница, която в до гарата и се налага да минавам през този подлез.
След ремонта беше съвсем ОК, но уви, така и не се напълниха магазините.
И в частта, в която има неработещо, всичко е изпочупено и е дом на клошари, която я ползват за всичко - вкл. и за тоалетна.
Иначе съм виждала да се мие подлеза, но пак си е гнусничко.
Поне през деня е спокойно и няма разни субекти толкова, спомням си, че като тийн не припарвахме изобщо до този подлез, ако се налагаше да пътуваме до там.

# 477
То нещо подобно стана и с ремонтираната градинка при обръщалото на петицата в Княжево. Не ходя много често натам, но когато и да мина все са насядали някакви пиянки още от сутринта. А иначе много добре стана ремонта. На магазините в подлеза кой е собственик? Предполагам общината? Ако не са наети тя да си сменява счупените стъкла, да сложи решетки, а не да остави всичко на самотек.. не че генерално тва ще реши проблема, но пак е нещо, да не стават тези помещения сметища и тоалетни.

# 478
Тя самата урбанистична форма подлез, не работи. Почти същата работа е и пред ЦУМ. Поне в България, навсякъде е неуспешно, може би основен проблем е поддръжката - асансьори, ескалатори, озеленяване, настилки. Единствено място, където съм виждала, използвано успешно и повсеместно е Монреал. Там мисля е заради зимите. Най-добре да заравнят и оставят само подлезните връзки на нива, останалото да махнат.

# 479
  • пустинята Гоби
Пред ЦУМ подлеза е като 5 звезден хотел, сравнен с този на гарата. Но си прав, че в София подлезите са в кошмарно състояние, дори и тези на пъпа на града. На мен ми се налага да ползвам подлеза на Витошка и Пенчо Славейков почти всекидневно - отвратителен е и хич не е безопасен, а е до училище.

Общи условия

Активация на акаунт