Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 14

• 54 302
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
А къде е приятно да се живее, някой знае ли?

# 571
  • София

Вкусове различни.
На мене и семейството ми ни е приятно и удобно в Дианабад.
От 20 г. сме тук във висок блок, на висок етаж. Блока е добре поддържан с портиер, чисти се редовно.
Няма миризливи съседи, няма шумни купони, тихо е като цяло. Но не пречи някой да превърти и да започне да събира боклуци. Нали казват, че това е болестно състояние. А и квартала е с удобен транспорт, сносни у-ща и детски градини. На булеварда съм и зимата го чистят ако завали сняг.
Преди това съм живяла в Лозенец - 4 етажен номенклатурен блок със собствен ограден двор. Беше ужасно съжителство с превъртяли майка и син, стара мома с 15 котки и агресивен алкохолик. В района и до сега няма близки магазини, до метрото се върви поне 15 мин, зимата уличките не се чистят от сняг и лед.

# 572
Кражби биха могли да се случат навсякъде, разбира се има квартали, в които концентрацията на такива действия е особено голяма, но кражби се случват и в центъра. Имам познати в Люлин, които никога не са били обирани и такива, от които ми пада шапката, когато започнат да разказват как наблюдавали от терасата, че им крадат колата. За това къде е приятно да се живее също си е до човек, до това какво търси, как се чувства. Ние живеем в Горна баня и се чувстваме добре, приятно ни е, не бих искала да живея другаде на този етап, на друг ще му много далече, ще търси друго.

# 573
Приятно се живее там, където човек е в естествената си среда, сред себеподобни.

# 574
На запад от Румъния, иначе е все 200.

# 575
На всеки са му приятни различни неща - но едни комуникативно местоположение, на други близост до "добри" училища и градини, на трети да са сред себеподобни, на четвърти да са далеч от шум, на пети да са в планината, на шести да са на пъпа на столицата, на седми да са в НС в края на града ...
Както казват руснаците - няма приятели по вкус.
Така че търсете това, което на вас ви допада и ви е важно, дори да не вървите с мейнстрийма.

# 576
Най-много ме е страх да купя апартамент и да попадна на някакви неприятни съседи...а това няма как да се предвиди..
Сменила съм много квартири през последните 10 години и съм се нагледала на всякакви луди, рядко е да се случи да са нормални, приятни хора. При квартирата лесно може да се напусне поне.

# 577
  • София
Най-много ме е страх да купя апартамент и да попадна на някакви неприятни съседи...а това няма как да се предвиди..
Сменила съм много квартири през последните 10 години и съм се нагледала на всякакви луди, рядко е да се случи да са нормални, приятни хора. При квартирата лесно може да се напусне поне.
да, а за луд или шумен съсед/и не може да разбереш от това колко е чисто във входа...

# 578
Най-вече шумен съсед. Особено над теб, няма как да разбереш изобщо. Освен ако не попиташ продавачите. А те никога няма да признаят.

# 579
Най-вече шумен съсед. Особено над теб, няма как да разбереш изобщо. Освен ако не попиташ продавачите. А те никога няма да признаят.

Да, питайте нас за това. 5 години терор, а бях бременна в седми месец като купувахме жилището. Мъжът ми още се чуди как са могли да не ни кажат…
А наистина изглеждаше странно, защото си личеше, че почти не е живяно в жилището , а продавачите го бяха купили скоро и се преместили през няколко блока в квартала. Тогава бяхме наивни, сега се съмняваме във всичко Sad

# 580
Затова само последен етаж. Ремонт на покрива излиза по-евтино от нервите изгубени по някой съсед кретен или пък малки дечица тропайки ти денонощно.

# 581
Лошото е, че шумът отдолу се чува също толкова неприятно.

# 582
  • София
Ремонт на покрив в днешно време...да не ти се налага...еле да правиш почти сам. Не знам защо го тиражират последния етаж... освен че е жега лятото или пък се счупи асансьора, не знам.. Иначе отдолу ако са си мизерници - кял файда.

# 583
Шесто не е лошо училище, какви са тия глупости. Да живееш на централна улица като Шишман винаги е неприятно - коли, народ, шумно е, но да се каже, че мястото е наркоманско е тотална лъжа. Аз вися нон стоп в градинката и твърдо там наркомани и клошари няма. Колегата е несериозен аргумент.

Съседи преди капаро не съм разпитвала, мен също никой не ме е разпитвал слава Богу. Хубавия и поддържан вход е достатъчна индикация.

Е как да няма , ами ония дето спят в колоните на бившия дон Домат , на шести септември клошарите, пък относно шесто Wink след три деца минали оттам от 2012 досега вече спрях да го препоръчвам на който и да е. До 5 клас може и да е ок, ако нацелиш правилната паралелка а след това и дисциплина и всичко заминава Simple Smile  ако искаш да видиш какво е положението по шишман в натюр мини сутрин рано събота - тогава се вижда кой къде е спал и какво е употребявал.

# 584
  • Sofia
За това се разпитват комшиите - вероятно няма да те излъжат - нали ако те излъжат и са ти комшии, след това ще ги мразиш. Много пъти така сме питали хора от даден блок и все едни такива приказливи, ще ти кажат всичко, до девето коляно. Като разпиташ втори от същия вход и ще свериш историите им.

Общи условия

Активация на акаунт