Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 14

• 53 931
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
И мен ме стреснаха тези цифри- 150 к за 70 квадрата..вие баш си го купувате отново. Ние поне не бързаме - имаме година и половина да го правим, ако всичко се развие по план. Затова мисля да проучвам оферти и от каквото можем , да поспестим.

# 631
Цитат
. Ако ние се занимавахме с майстори, групи, логистика и т.н. щеше да ни излезе най-вероятно 20хил. по-евтино, но нямаме време и енергия за такова неща. Фирмата се оправя с всичко
Пак не е сигурно,че щяло да излезе по-евтино.Един майстор да ви подведе или окепази нещо.....и иди се оправяй после.По-добре с ф-ма щом можете да си го позволите.Много неща ще се изграждат чисто нови,не е само стени да се изчегъртат.

# 632
Поликсени, ако ще кандидатствате в училището към новото жилище, направете си адресна регистрация веднага след като си вземете нотариалния акт, за да имате годините уседналост за кандидатстване.

# 633
В тази връзка да питам и аз - имаме си апартамент (и това ни е настоящ и постоянен адрес), но ако купим друг (по-голям) в съседния блок, нужно ли е да сменяме всичко? Предполагам, че да, защото все пак там ще живеем, но ще се отрази ли на кандидатстване за ясла/детска градина/после училище?
И друг въпрос, пак в тази връзка - сменяли сме личните карти за втори път, след първоначалната смяна заради покупката на апартамента. Тази уседналост, която се гледа, на база кое се гледа? Защото все пак сегашните лични карти са ни издадени по-късно от момента, в който се регистрирахме с адрес в София и сменихме картите.

# 634
Може с НА да покажеш и докажеш откога си на адреса..все пак на 10г. се сменя л.к.

# 635
Благодаря! И аз смятах, че такава е логиката 🙂

# 636
  • на земята
Здравейте ,мнение за Малинова долина?Доста се строи там и цените като че ли не са толкова високи,спрямо другите квартали имам предвид по обявите които наблюдавам.
Транспорта как е и училище наблизо ?
Благодаря

# 637
  • София
Здравейте ,мнение за Малинова долина?Доста се строи там и цените като че ли не са толкова високи,спрямо другите квартали имам предвид по обявите които наблюдавам.
Транспорта как е и училище наблизо ?
Благодаря
Крайно отрицателно, има причина цените да са по-ниски. За училище не мога да ти кажа, удобен / бърз транспорт няма.
Решиш ли, отиди първо задължително и обиколи. Независимо колко ще ти струва това.

# 638
Не са от златни кюлчета стените, но всичко е доста скъпо (както като материал, така и като работа). Скъпо е и времето ми, което за мен е много ценен ресурс поради липсата на свободно такова. Ще ми се да дам по-малко, но това е положението в момента. Апропо, съветвам всеки, които обмисля покупка на старо строителство, което е за генерален ремонт, хич да не си прави илюзиите, че ще успее за 20хил.

Малинова долина няма училище, детска градина или ясла (държавни). Градски транспорт - само преминаващите транзитно автобуси по Климент Охридски. Всичко е далеч. Инфраструктура от рода на болница, поликлиника, лаборатория, магазини също няма. И улици няма. За канализация не съм сигурна на какво ниво са. Строи се много, и ЩЕ се строи още повече - т.е. ще живеете на кал в строителна площадка още поне 10 години.

# 639
Малинова долина ми харесва. Млад квартал с млади хора, ново строителство. Никога не ми е било опция да купя стара панелка и да наливам пари в нея. Предпочетох новото строителство.

# 640
  • където ми е най-добре
Малинова долина:
Страхотни блокчета, ниско строителство в повечето случаи, млади хора…. И това е!
Преди две седмици бях в частта НСА-Симеоновско шосе за да разгледам как се е развива. Разходих се и съжалих за изгубеното време.
 На картата има улица, на практика няма (ул. Крикор Азарян). На места неможеш да стигнеш пеша, дори с високопроходим автомобил нестава. Много строежи нагъчкани един до друг, тротоарите около блокчетата хубаво направени, но не навсякъде има улици. След обиколка на този квартал само казах “О Боже, давай да си ходим”. Не видях да има магазини.
За Малинова долина се предвижда строеж на детска градина, но това са само приказки от 1001 нощ, така де на общината. Училище няма, както вече е споменато. Транспорт - ако си близко до НСА е добре, но иначе няма. Общо взето минуси много.

# 641
Малинова долина ми харесва. Млад квартал с млади хора, ново строителство. Никога не ми е било опция да купя стара панелка и да наливам пари в нея. Предпочетох новото строителство.

В София с НС се обозначават няколко генерации обекти - от тия като до кучешкия парк на Земята и Хората, където общите части - стълбище и асансьор са минимизирани щот инвеститора решил да строи блок с два входа на терен където е имало двуетажна еднофамилна къща през ония със калкулация на дебелината на стените в площта до сградите на Артекс. Едва ли в МД има Артекс или нещо аз се бъркам - МД май беше нов преди 20 тина години

# 642
Ние за ремонта на единия ни АП, понеже беше за пълен ремонт, наехме майстори от провинцията. Уговорката беше да спят в апартамента, да направят стените, пода, баните, коридора до боя и ламинат. накрая си извикахме за вратите и прозорците. Излезе ни по-евтино, определено. Но ако беше само за една операция, нямаше да се навият. Работиха около два месеца в АП., Двама мъже.

# 643
  • София
С тези "млади" хора вечеринки ли ще си правите? Rolling Eyes

# 644
  • пустинята Гоби
Уседналостта се гледа на база смяна на адресна регистрация в общината. Не се доказва с нотариален акт или лична карта. Когато смениш настояща адресна регистрация за да не си сменяш личната карта, пак имаш уседналост. Аз например като си купих жилище така направих - смених постоянноте адреси на децата + този на татко им, че неговата лична карта изтичаше, а на мен си смених само настоящия адрес.

Общи условия

Активация на акаунт