Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #20

• 55 228
  • 767
  •   1
Отговори
# 435
  • София
И аз имах една, където си я направих в началото, бях около 4-та седмица, вече съм 11 и чак сега се виждам ,че се е разнесла най-после.Да не говорим, че премина през всички възможни цветове.
Мазах я с Teresienöl.

# 436
Аз пак да питам нещо за бучките..по колко вриме ви стоят преди да изчезнат? Последната спря да ме боли, но вече доста време стои и се чудех дали е нормално да не се разнася дълго. Благодаря!

Здравейте, и благодаря на всички, че помогнахте по моя казус за Пролутекс и Клексан. 😅 Не бил от толкоз страшно. За сега нямам проблеми и слагам Клексан в бедрото.

Не че слагам от дълго време и не разбирам много, но да ви споделя моята техника. За сега няма бучки, няма синини, нито след Пролутекс, нито след Клексан (пу пу) Първо с бучка лед около минута върху мястото, попивам със салфетка разтеклата се вода. Веднага с малко памуче със спирт, чакам няколко секунди да не е влажна кожата и боцкам. Важната част е възможно най-бавно да вкарвате течността! Аз броя до 50 😅Голяма съм бъзла. И след като извадите иглата лек натиска пак с памук без да разтривате (само да попие ако има кръв или течност) и веднага отгоре пак с бучка лед. Аз направо си държа леда по 5 Мин 😂  Много мразя инжекции, а си слагам по 3 на ден. Няма нито синьо, нито бучка, нито болка. Пробвайте!

Весели празници на всички!

П.П за корема знам, че не боли най-малко на 4-5 пръста от пъпа. Възможно най-далеч. Simple Smile

Последна редакция: нд, 24 дек 2023, 09:20 от AnBolein

# 437
  • Замък сред облаците
Бучки лед не се слагат директно върху кожата, защото се увреждат фините кръвоносни съдове.

# 438
Слагам видеото, което намерих.
За леда нямам проблеми за сега. Може би с някакъв плат отгоре, за да не е директно върху кожата.
https://youtu.be/x9QQuB5Rll8

# 439
  • Замък сред облаците
Те тези проблеми не са видими с просто око. Иначе в торбичка и в плат и тогава върху кожата.

# 440
Bubble,  аз бях така от самото начало до края.аспилинът ми трябваше заради кръвотока в матката и риск от прееклампсия, нмх за тромбофилия. Следи показателите, всичко ще е наред!
Някой от вас бил ли е на Акард и Фраксипарин едновременно след 14 г.с ?

# 441
Здравейте.
Имам 2 биохимични бременности, следните мутации, както и завишени Тромбоцитно левкоцитни агргати.

Хетерозигот
Pai
Mthfr 677
Mthfr 1298

Хомозигот
Mtrr
Ace
Tafi

Правила съм консултации с др Минкова, доц. Русев и др Тончев.

Русев: АП от овулация всеки ден + НМХ от положителен тест
Тончев: само НМХ от положителен тест
Минкова: натаспин от положителен тест и следене на коагулация, при нужда НМХ

Според вас кое мнение е по-адекватно? Пускала съм коагулация (небремемна) по препоръка на Минкова.

Също така нито един от лекарите не ми даде написана рецепта. Само с амбулаторен лист, където е написана терапията ще мога ли да си закупя НМХ?

# 442
  • Замък сред облаците
Бамби, на Тончев препоръката в случая изглежда по-адекватна. Аспиринът прави и лигавицата на матката рехава, което може да доведе до отлепване на оплодената яйцеклетка след имплантация (играх го тоя филм). Понеже аспиринът не разбива агрегатите ми се вижда излишен, а мутациите ти ще имат ефект чак след положителен тест, а в това комбо са си за НМХ особено заради хомозиготната tafi и акумулиращия ефект на pai и асе.

Аз предлагам 4 вариант 😅 натаспин (заради агрегатите) до положителен тест (той може да се взима и преди и след овулация, за разлика от аспирина, който преди овулация може да я спре) и от положителен тест НМХ. Особено с това аРТТ не си за аспирин сега. След положителен тест следене на коагулацията през 10 дни и тогава терапията ще се напасва според как се движат кръвните показатели.

# 443
Благодаря, АА!
Аз също мисля да следя на 10-14 дни, въпреки препоръката и на тримата лекари да се следи коагулация на 3 седмици.

Весела Коледа на всички! Нека всичките Ви мечти се сбъднат! 💙❄️

# 444
  • Замък сред облаците
Да, поне за началото докато видиш как се движат нещата. После и през 3 седмици може Simple Smile Весела Коледа!

# 445
И още един въпрос ми изникна понеже приемам Л тироксин 25мкг сутрин, трябва ли да има някакво отстояние между хапчето и НМХ  и колко часа (мисля, че четох в тази тема) или не е задължително?

# 446
  • Замък сред облаците
Хубаво е да има отстояние, заради йода в тироксина. Поне 2 часа, препоръчително 3.

# 447
Здравейте, момичета Simple Smile Има ли дами, които си слагат Фракси след като избутат въздуха? Зная упътването, но така не ми стават джобове и буци ...

# 448
Аз си слагах така.

# 449
Отчиташ ли го като грешка?

Общи условия

Активация на акаунт