Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #20

• 55 228
  • 767
  •   1
Отговори
# 420
А опасно ли е ако не се извади, ами се продължи инжектирането

# 421
  • Замък сред облаците
Не, просто ще стане синка или топче.

# 422
Благодаря 😊🍀

# 423
А вас бучките,които се образуват при биене в ръцете болят ли ви? Защото понякога като нацелим явно кръвоносен съд(защото има капчица кръв после в спринцовката) и след това буците са доста болезнени известно време и се чудех нормално ли е? Като се нацели кръвоносен съд си боли още самото обождане, но е правилно да си продължим биенето,а не да вадим иглата,нали? В корема нямах проблеми, ама в тия ръце..
Здравейте,
При мен се получават сини болезнени петна. При убождане ако много ме заболи, сменям мястото.

# 424
  • София
В началото бях изгубила тренинг и на два пъти си направих брутални синини,заболя ме,ама не извадих, а бих.Резултата беше две синки в цветовете на дъгата.Мазах с Терезиенойл и минаха, но хич не беше приятно.
Скоро не съм имала несполуки, но като ме заболи вадя и бия на друго място.В напреднала бременност ще слагам в ръцете.

# 425
Здравейте, и аз се включвам в темата

Изписаха ми Фраксипарин или Клексан. След инвитро процедура съм и бия в 8:00 сутринта сутрин и в 20:00 вечер Пролутекс, както и пия Л-тироксин в 6:00 сутринта.
От всичко което изчетох (безкрайно благодаря, че споделяте) разбрах, че е по-добре да взема Клексан, защото има по-малко доказани алергични реакции и по-остра игла, нали така? 😅
А между л-тироксин и Клексан трябва да има 4-часа разлика поне. До тук добре, но никъде не намирам информация за Пролутекс. А той също е доста болезнен като инжекция и до колкото знам не трябва да се смесва с други видове инжекции. Доста съм притеснена. Хематолога каза просто да не ги бия от една и съща страна на корема. Но аз реално слагам 2 инжекции и те са от двете страни, къде да бия този Клексан😟 и кога да го бия?

Вариант ли е да поставям Клексан от вътрешната страна на бедрото ( в е началото на темата сте написали, че най-трудно се усвоява)
И съответно да изместя л-тироксин в 4.00 сутринта, Клексан в 8:00 и Пролутекс в 10:00
Всякаква информация и съвети ще са полезни, направо не знам как да ги подредя тези лекарства.
Особено съм притеснена за взаимодействието с Пролутекс и Клексан Sad

Ще се включа за л-тироксина. Ако можете пийте го около 4-5ч сутринта, в 08:00ч поставям фраксипарин.

# 426
  • Замък сред облаците
Вътрешната страна не, горната страна на бедрата е. Пролутекс ще се бие живот и здраве до към 10-12 седмица, предполагам? Дотогава клексан в бедрата, паласките или някой да ги бие в ръцете и после като няма нужда от пролутекс, обратно в корема Simple Smile

Иначе и двете лекарства се усвояват в рамките на деня, затова е ок да се редуват двете страни на корема, но ако е притеснително, за клексана остават другите места.

# 427
Бях на пролутекс сутрин и вечер и вечер на клексан, всичко в корема, просто търсех място. Свиква се, не се притеснявай и давай смело. Успех ♡

# 428
  • София
Някой от вас бил ли е на Акард и Фраксипарин едновременно след 14 г.с ?

# 429

Да, след 16гс

# 430
  • София

Да, след 16гс
Май и на мен ще ми се наложи, а предната бременност бях само на Фраксипарин и сега ме е страх да не взема да изкървя от толкова много разредители.
Каква е разликата между Аспирин Протект и Акард?

# 431
  • Замък сред облаците
Производителя и милиграмите. В зависимост от необходимостта се предписва 75,100 или 150мг аспирин. Няма значение аспирин протект, акард, ацетизал или друго търговско име е, важна е активната съставка - аспирин.

# 432
Аз пак да питам нещо за бучките..по колко вриме ви стоят преди да изчезнат? Последната спря да ме боли, но вече доста време стои и се чудех дали е нормално да не се разнася дълго. Благодаря!

# 433
  • Замък сред облаците
Най-дълго май към 2 месеца са ми седели - една в 4 месец си направих и една след раждането. Те двете минаха бавно, други се разнасяха за по 2-3 седмици. Мазах ги с хепароид зентива по 2-3 дни веднага след като станаха, но не повече защото и хепароида е хепарин.

# 434
Мерси много! 😊😊 Весело посрещане на празниците!

Общи условия

Активация на акаунт