Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #20

• 54 180
  • 767
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте АА,
В една лаборатория ми бяха така насинили цялата ръка, че 2 седмици ме боля.
И в Синево след това ми казаха, да слагам компре със спирт и риванол, за да не става така. Моите вени, много се пукат и ставам често синя склд взимане на кръв. За сега ми е добре, не ставам синя.
😇
И на мен проблем ми е докато пробие кожата, миналата година не беше толкова трудно сякаш. Няма смисъл 30 мин спирт и риванол, само се изсушава кожата така и то много. 1-2 мин разтъркване със спирт и готово.

# 91
Надежда, за вените и възстановяването им в първата ни инвитро клиника ни бяха дали жокер да се мажем с троксевазин. Може да се използва хепароид също. От опит, с една вена за взимане на кръв к една вена за абокат при ежемесечни пункции, наистина възстановява еластичността на вените и ги предпазва при следваща агресия по лаборатории. Отделно при синини разнася много бързо, особено хепароид.

# 92
  • Замък сред облаците
Хепароид е ок, ама все пак не е хубаво ежедневна употреба цяла бременност. Троксевазин в момента е хубаво да се избягва. Иначе риванол+спирт е наистина средство за разнасяне на синини при спукани вени, НО не е ок за ежедневна употреба. Да не говорим че синините по-корема или ръцете не са проблем, не болят (освен ако не ги натиснеш, ама кой ще ги натиска). Това не са синки на вени, а от капиляри. Пресушаването на кожата ще я накара да се раздразни там, което ще е много по-неприятен проблем скоро.

# 93
Здравейте днес за първи път си бих клексан  бих го права в гънка на корема не усетих болка дали съм я била правилно.

# 94
  • Замък сред облаците
Да, не е задължително да боли всеки път. Малко зависи какво място е нацелено. Даже е по-комфортно така и ще усетите кои места са по-подходящи за биене.

# 95
Здравей,
Вече се научихме кои места са ок и кои не 😁В корема ми ги слага, като редуваме 4 места.
Добре, че имам бенки и те ни помагат за ориентир. Аз поемам дълбоко въздух, стискам си гънката с 2те ръце и като ми я слага, в момента на забиването на иглата издишам. След това леко отпускам кожата и най-накрая, пак минавам леко със спирт и един спрей на билкова основа "Лавилайтс". За Хепароида, знам че не е ок. Аз съм и с разширени вени, но никога не ми е помагал. 
Благодаря!
Хепароид е ок, ама все пак не е хубаво ежедневна употреба цяла бременност. Троксевазин в момента е хубаво да се избягва. Иначе риванол+спирт е наистина средство за разнасяне на синини при спукани вени, НО не е ок за ежедневна употреба. Да не говорим че синините по-корема или ръцете не са проблем, не болят (освен ако не ги натиснеш, ама кой ще ги натиска). Това не са синки на вени, а от капиляри. Пресушаването на кожата ще я накара да се раздразни там, което ще е много по-неприятен проблем скоро.

# 96
Момичета, здравейте. Бременна съм. Трябва да си пусна фибриноген, РТ, АРТТ. Забравих да питам лекаря дали трябва да не си бия Клексана преди изследването. На принципа съм след като не ми е казал изрично, значи е както обикновено, обачее реших, че е по- добре да ви питам. Моля ви, кажете какво мислите

# 97
  • Замък сред облаците
Не влияят на тези показатели, така че си го бийте както му е обикновено.

# 98
АА, много благодаря.

# 99
Здравейте момичета.В 8 г.с + 3 дни съм.От понеделник съм с кафеникаво зацапване и спряхме клексана за 3 дни и течението спря,но след като започнах даго поставям пак два дни и течението пак леко започна.При някой случвало ли се е подобно нещо след приемането на клексан 0,4?

# 100
Пуснаха ли ви коагулация ? Какви са резултатите ? Често кървенето не е свързано с фраксипарина

# 101
Пуснаха ли ви коагулация ? Какви са резултатите ? Често кървенето не е свързано с фраксипарина

Не все още не сме пускали никакви изледвания

# 102
  • Замък сред облаците
Пуснете, това спиране-почване не е ок. Ако не е разредена кръвта според изследванията да включат и прогестерон.

# 103
Пуснете, това спиране-почване не е ок. Ако не е разредена кръвта според изследванията да включат и прогестерон.

Приемам утрогестан-2х2 и дуфастон-3×1

# 104
Здравейте, момичета! На фраксипарин 0.4 и аспирин съм през ден. Лекаря ми каза да гледам долу горе да ги правя в един час,но ми се искаше да изместя малко часа тъй като на работа не ми е удобно да ги бия. Че въпроса ми е може ли да бия днес вместо в 13 часа в 11? Проблем ли е ?

Общи условия

Активация на акаунт