Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #20

• 55 261
  • 767
  •   1
Отговори
# 345
  • Замък сред облаците
Максимум на 4 седмици се следи кръвта, особено на аспирин. Иначе има риск от преразждане.

# 346
Здравейте, след открита БТЕ съм на Клексан, досега бях на 2 пъти по 0.6, от днес веднъж на ден 0.6. В 34 г.с. съм. Докторът, на който се спрях за раждането (засега) иска то да бъде предизвикано в 38 г.с. 24 часа след последната инжекция. Твърди, че трябва задължително да бъде контролирано заради терапията.
Въпроса ми е така ли процедират повечето лекари, при жени, които са на НМХ или чакат раждането да тръгне спонтанно?

# 347
  • Замък сред облаците
Жени без проблеми и жени с диагностицирана БТЕ не могат да се сравнят откъм необходимост. При мен бе индуцирано след преносване и да, практиката е 24ч след последна инжекция. Загубих около 400мл кръв при средно 200мл за нормално раждане. За справка при секцио нормата е 500мл, доколкото съм чела.

# 348
Здравейте! Доскоро слагам клексана в корема, но вече - 27г.с, е невъзможно. Мъжът ми го поставя в ръцете, но доста боли и посинява, докато в корема нямах този проблем. Към паласките се виждат много вени и се притеснявам да слагам там. В краката по - добре ли се понася и в коя част го слагате ?

# 349
На мен докторът ми каза в бедрата отвътре и накрая ръцете. Мен лично в краката ме боли към края на инжекцията и по-често стават синини. Но нямам избор, аз съм в 28с. и да, по корема няма място, все улучваме веничка, стават топчета и докато минат, бием е краката.

# 350
  • Варна
В краката някой беше писал, че се усвоява най-малко. Не знам колко е вярно, но аз там не давам, защото имам много капиляри и не искам и краката да са ми в синини и буци.
Слагаме в ръцете, като някак от предната бременност съм свикнала с тези синини и буци. Боли навсякъде според мен, но е болка за секунди и не е нещо нетърпимо. Мажа с арника или хепароид гел.

# 351
В краката някой беше писал, че се усвоява най-малко. Не знам колко е вярно, но аз там не давам, защото имам много капиляри и не искам и краката да са ми в синини и буци.
Слагаме в ръцете, като някак от предната бременност съм свикнала с тези синини и буци. Боли навсякъде според мен, но е болка за секунди и не е нещо нетърпимо. Мажа с арника или хепароид гел.

Привет,
Аз вчера опитах в краката- отвътрешната страна горе в мекичкото. Еми не се получи нито бучка, нито синина. Никак не е зле. Мисля известно време там да бия, за да почине пупичката. 🙂

# 352
Здравейте, момичета. Вече съм в 30г.с, все още успявам да бия инжекцията в корема. В ръцете спрях, защото на другия ден много ме боли ръката, в краката съм биела няколко пъти, за сега нямам нито синини нито буци.
Искам да попитам дали има проблем за бебето като бия инжекцията в корема, вече е голямо и дали я усеща? Винаги след биене в корема започва много да мърда.

# 353
  • Замък сред облаците
Не е проблем да се бият в корема до края. Нищо не усеща, то плува в течност. Мърда, защото пипате корема.

# 354
Здравейте, момичета! В 36та седмица съм, до миналата седмица бях на Фракси 0.4 всеки ден и акард 150 и натаспин през ден. Спрях акарда и сега съм съответно на Фракси и Натаспин всеки ден. Последната коагулация е с доста завишено АПТТ и АГ препоръчва фраксито да е през ден, защото ми била разредена кръвта. Аз обаче имам опасения, защото съм хомозигот по anxa5 плацентарен антиген, и се страхувам за бебето, понеже знам, че терапия през ден почти не е терапия. Има ли подобни случаи, и как сте процедирали? Писах на Стайкова в супердок и чакам да ми отговори.

# 355
  • Замък сред облаците
Терапията се определя от хематолог. Вземете такова мнение, ако трябва две.

# 356
Здравейте, някаква идея в Бургас къде може да се пусне Анти Ха активност изследването? Благодаря!

# 357
Идвам с много тъп въпрос, но.
Колко е нормално това зверско щипане след поставяне на Клексан?
Днес сложих за пръв път, вероятно нещо не съм направила както трябва. Rolling Eyes

# 358
  • Замък сред облаците
Много е нормално. Минава за минута-две-три. С напредване на инжекциите вече не е толкова силно усещането като първите пъти. Не съм фен на поставянето на лед на мястото на инжекцията преди и след биене (директно лед върху кожата е вредно), затова просто ставах и обикалях апартамента и разминава почти веднага като се заеме умът с нещо друго.

# 359
20 минути ме държа, затова ми се стори странно. Joy

Общи условия

Активация на акаунт