Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #20

• 55 261
  • 767
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Аз го спрях 1 ден преди планираното секцио.

# 331
Момичета, изписан ми е клексан 0.4. Донесоха ми от Турция Оксапар 0.4. Може ли да бия оксапар, вместо клексан?
Аз през цялата бременност бях на оксапар 0,4 и към момента съм много доволна. Нямам една синина от него. В началото започнах с фраксипарин и беше нещо страшно!

Здравейте,
От къде си набавяне Оксапар 0.4?
С този фраксипарин не се издържа и бих пробвала с Оксапар🥺
Благодаря Ви предварително!

# 332
  • Замък сред облаците
От Турция - потърсете от групите за пазаруване в Одрин, съдействат.

# 333
Здравейте, някой пътувал ли е скоро през летище София само с ръчен багаж и инжекциите вътре? Трябва ли да се носи някакъв документ за терапията, издаден от лекар?

# 334
Аз пътувах, но с вътрешен полет - не са проверявали, въпреки че им казах, че нося инжекции. Иначе си бях нагласила и рецептата за всеки случай.

# 335
Здравейте. За коагулация през 3 седмици какво точно пускате- само д-димер, фибриноген и аптт? Или и време за кървене, съсирване, протромбиново време?

# 336
  • Замък сред облаците
Зависи от медикаментите.
По принцип фибриноген, протромбиново време, д димер и аппт, но ако има кръворазреждащо в смисъл на натаспин или аспирин, бих следила и време за кървене.

# 337
  • София
Пътувах миналата седмица пътувах, само че с чекиран багаж, само заради инжекциите. Попитах момчето на гишето с чекирания багаж, каза че вероятно биха ми направили проблем да са в ръчния, освен ако нямам документ, че тези инжекции биха ми били необходими в самия самолет .. сега дали е така не знам, имаше коментари, че някои хора са минали с инжекции в ръчния багаж из този или един друг форум. Не се сетих да попитам, като минавах проверката с ръчния .. Ако ще ги вземате в ръчния, вземете си документ (каквото и да значи това) и рецепта, за да можете, ако ви ги вземат да си набавите от мястото, на което ще сте. Успех!

# 338
Мерси за отговорите! Няма да имаме чекиран багаж, така че нямам избор :/ ще взема рецепта и не знам какво друго като документ, ще питам хематоложката нещо дали може да ми издаде на английски поне, макар че отивам във Франция Cold Sweat Реално само на нашето летище да не ми направят проблем, на връщане няма да нося.

# 339
Не вярвам, аз пътувах с Bulgaria Air и предварително им писах имейл да ги попитам. Отговориха доста бързо, тъй като на телефона не вдигаха. Защо не им пишете, за да сте спокойна?

# 340
  • Варна
И аз нямах чекиран багаж. Издадоха ми от клиниката документ на английски език, че  съответното лице преминава ин витро процедура и са изброени лекарствата и инжекциите. При чекирането обаче взеха багажа и го сложиха в багажното без допълнителна такса. Мисля, че се допуска да се вземат лекарства само ако ще се използват по време на полета. Въпреки, че втория път имах пак само чекиран багаж и една инжекция с документ и не направиха проблем. Както са препоръчали и другите момичета обадете се  или пишете на имейл. В краен случай ще ви го вземат в багажното.

# 341
Здравейте, бременна съм в 32 г.с. и миналата седмица бях приета в болница с кашлица и болка в гърдите и съмнение за БТЕ заради висок Д-димер (всъщност стойностите му бяха в норма за бременни, но нараствал и не било добре). Първата стойност беше 800 ng/mL, втората 2 дни по-късно 1130 ng/mL. Направен ми беше скенер, който показа "незначителен миктотромб" в белия дроб, по думите на лекрите не било опасно, но ми назначиха Клексан 0.6 по 2 пъти на ден за 2 седмици, след това по веднъж на ден. Притеснява ме дали тази доза не е много висока и няма риск от кървене, след като Д-димера е в референтни стойности за този срок на бременността? Инжекциите са ми изписани от кардиолог. Някой бил ли е на такава доза?
Също моля за препоръки за добър хематолог в Русе, Плевен или Варна (аз съм в Русе), който да следи бременни и с който бих могла да се консултирам по-скоро? Ако имате и препоръки за АГ, който е наясно с тези проблеми също ще е чудесно!

# 342
  • Замък сред облаците
Инжекциите разбиват агрегирани тромби, не би трябвало да влияят на кървенето. Не е аспирин. Иначе при тромб са на 12 часа инцекциите, а 0.6 е най-ниската терапевтична доза - 0.3 и 0.4 са профилактични и не биха били достатъчни при наличие на тромб.
За лекари в Русе не мога да помогна, алтернатива е онлайн консултацията със софийски.

# 343
the doors, на мен също ми казаха да я изместя, но само за ден. Бия я в 22ч, но хематологът каза да я пропусна и да я бия на следващата сутрин. Сложих я в 7.30ч. и в 11.30ч. бях на изследването. Същата вечер отново сложих в 22ч.
Здравейте,
Всичко ли беше наред с тази схема на биене?
Аз също бия вечер, а трябва да пусна анти 10А и се зачудих как да процедирам.

# 344
Здравейте, имам въпрос колко важно е да се следи коагулацията, аз не живея в България, но бях при доц Русев лятото и ми каза при евентуална бременост трябва на 3 седмици да пускам кръвни , тук това е невъзможно както и да летя на всеки 3 седмици. Той ми предписа( клексан 0.4 и аспирин всеки ден за няколко седмици) , това беше в заключението и не съм имала възможност да питам какво означва няколко седмици. Ще мъча да се свържа с него и да уточним. Ще се радвам на вашите отговори

Общи условия

Активация на акаунт