Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 6

• 52 638
  • 788
  •   1
Отговори
# 720
Не се сърди човече, живяла съм няколко години в двустаен панелен апартамент, топлата вода беше 7-8 кубика, че и повече, отделно плащахме студена вода.! Естествено, че всеки живее според собствените си разбирания и начин на живот! Споделям, че нашите се различават доста с много наши приятели и познати!

# 721
Това ме подсети за още една причина за високите сметки за ток/топла вода.
Преди 10-тина г. и нашите кубици бяха по 7 месечно към Топлофикация. Без промяна в навиците, паднаха почти наполовина, след като разкарахме старите батерии и сложихме съвременни + отстраниха проблем в абонатната станция, при който студена вода навлизаше в топлата.

При бойлерите също батериите и душа оказват голямо влияние. Като ходехме на гости на родителите ни, 1 бойлер едва ми стигаше. Сега, при същото къпане, след мен остава вода за още един човек, мотаещ се като мен или двама по-бързи.

# 722
Всичко беше чисто ново след основен ремонт Simple Smile! Батерия и душ на Грое! Аз и с родителите си като живеех пак имахме много вода.

# 723
Хм, ние сигурно ще бъдем квалифицирани като мръсни, нищо че се смятаме за чистотни. На нас през лятото един бойлер ни стига спокойно да се изкъпем по два пъти дневно. И пак остава топла вода. Та то е топло, ползваме хладка вода. Нямаме душ пита, докато си мием зъби спираме крана например.

# 724
За юли-145лв.При нас беше много горещо,и три от климатиците работеха постоянно,а четвърти се пускаше по няколко часа на ден.Честно,очаквах повече, предвид това,че без тях предишния месец беше стотина лева.Но пък и не поддържаме много ниски температури вътре лятото.

# 725
  • София
67 лв за юли, стандартно потребление от трима. Два климатика са навъртяли около 35 лв, което е нормално, доста поработиха в тази жега.

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 15:43 от sofyia

# 726
  • Пловдив
За  04.07-04.08 имаме 145 лв. ,от които 55лв.(210Kwh) са за охлаждане .Очаквах по-малък разход за климатизация ,но откакто живеем в къщата ,това е най-топлото лято и охлаждаме целия обем .А и климатиците работят само през деня ,за разлика от отоплителния сезон ,когато работят предимно нощем .

# 727
И при нас тенденцията е сметките за охлаждане да са по-високи, от тези за отопление.

# 728
  • Пловдив
Сравнено по киловати ,консумацията за охлаждане не е по-висока от тази за отопление на месец ,но заради дневната тарифа, левовата равностойност е по-висока .Така или иначе ,от тук нататък охлаждането ще е много рядко,защото нощните температури падат и проветрението през нощна е достатъчно ,за да се поддържа дневна температура до 25° .

# 729
  • София
Около 415 квч за 165 лв.

# 730
  • ново
Днес излезе фактурата, периода 29.07-28.08, сумата 108,76 лв  с 5 лв по-малко от предната.

# 731
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
72 лв. е нашия ток за август. Доволна съм.

# 732
145лв. за юли, ммого ми се вижда, но все тая, ЕBN смята че всичко е точно.

# 733
75,30 лв
Така и не запомних точно периода, но мисля, че е от 08.07 до 07.08. Енерго Про.
Консумация - 2 климатика на охлаждане, готвене (включително и правене на зимнина) , доста перални (включително и на дълга програма на 60 градуса), бойлер

# 734
80 нашата.
Предната беше 60 лв.
Малко охлаждане..оттам разликата.

Общи условия

Активация на акаунт