Отговори
# 105
Оф, на Йоан са му напращели горните два зъба и чакаме всеки момент да изникнат. Освен това постоянно го дебна да не се разболее, че не ще и да яде, да суче поне. Пюрето си го омита каквото и да дам, та чак вчера седнах да чета какво количество макс да давам, че да не дисбалансираме нещата.
Гледах уебинара на д-р Владимирова, че мога да слагам сухо АМ в пюрето, но не знам какво количество да слагам, напр. на 100 грама пюре, така че да са балансирани белтъчините и въглехидратите и да не се налага да го кърмя след това. По нейните думи порцията на тази възраст е 160 мл, ако даваме 140 мл пюре, после дохранвам с 20 мл кърма (примерно, щото няма нан да проследим колко е изсукал), ама като е сухо вещество не знам как трябва да се допълни. Една мерителна лъжичка дали стига, предвид че за белтъчини дава 7% състав. Сигурно ако седна да ги сметна нещата ще стигна до някакво заключение, но реших да питам патило първо

А вероятно заради зъбите, но и заради това че интервалите му се увеличават и нещо не уцелваме все (понякога заспива след два часа, като сме навън), но обичайните му интервали са вече към 3 часа, та чат пат спи почти цяла нощ с едно две събуждания, но някои нощи се буди нон-стоп, не ще да суче, плаче, гушкам, иска да си играе после, взимам го при мен, пълен хаос и на сутринта не искам да почва денят.

Дано скоро да избият тия зъби и да почне да яде и спи нормално, че просто ужас. За две дремки още ни е рано, това го установих със сигурност. Дневните дремки по принцип е хубаво да не са по-дълги от час и половина, поне докато са повече. Нарушава нощния сън, наистина.

# 106
Мексикана, май е точно от тези интервали, днес малко го разсейвах да издържи до 2 часа и 15 за първата дрямка, иначе още на час и половина почва да плаче, целия е червен .. оххххх, не е лесно просто изобщо с този сън 😔

Маги, при нас е същата работа - вчера вечерта като се събуди в три супер ококорен, върти се като пумпал в кошарата и това е, но и му се спи и плаче...

Hope, според мен му е много дневният сън,  а интервалите малки, затова се върти вечер. На около 6 месеца, ако дневният сън е по-дълъг от 3 часа, може да пречи на нощния сън.

Ако става в 7,пробвай да го слагаш да речем  в 9 и 20 да спи.
Втората дрямка да не е повече от час и 30 и интервалите ти на будуване да са поне 2,15-2,25 часа, като последният преди нощния сън да е по-дълъг спрямо това колко издържа детето.

Аз имах проблеми заради късия интервал сутрин, правеше макс  1 и 10-15 минути си после  целият ден се разбъркваше и вечер докато заспи беше ужас, сега му удължих първия и дремките се наредиха по-добре. Не е идеално, но далеч по -прогнозируемо:

Къса/ 40 мин/ , Дълга/1 час и 30 мин/, Къса/ 40 мин/

или три равни по около час, но знам че при много малко деца това не се получава естествено.

# 107
При нас дневните дремки са супер, заспива между 5 и 10 минути от слагането в леглото, спи две по час и една 30-40 мин. Обаче нощта е… буди се, рев, давам биба, заспива пак. И така по 5-10 пъти на нощ. Всяко ново нещо, което пробвам работи за 1-2 нощи и после пак. Стигнах до извода, че докато не се научи да спи по корем или да се върти наобратно, няма да се оправят нещата. Засега се е случвало 2-3 пъти инцидентно да спи по корем, повечето пъти се завърта, дига глава и почва да реве, докато не го обърнеш пак.

Тази седмица ни е пълна с неща - вторник прави 7месеца, в сряда сме на нефролог, в четвъртък на ортопед. Трябва да отидем и за кръвни и урина ама все протаквам като знам каква драма е. Поръчах кухня за първи път, изчерпах се с пюретата вече, а тази седмица менюто е подходящо за него - няма млечни, глутен или меса/риба, които да не са вкарани вече. Има зеленчуци, които не съм давала, но не се притеснявам за тях. Мисля от следващата седмица да вкарам ново нещо - не знам обаче какво да е. Глутен, млечни, червени меса или риба? Трябва да проуча. Също мисля да почна да замествам 2ро ядене.

Вчера направи първото си преместване пълзейки абсолютно самостоятелно! Успя да се премести два пъти, нещо смесено между войнишко и на колена, да видим днес как ще е и дали ще се повтори. Излишно е да казвам, че умрях от кеф! Та даже пуснах и сълза от щастие. От емоционален пън, кога станах такава… не си представям какво ще е като проходи 😳

# 108
Хаха, много са готини тези моменти Simple Smile) Честито пропълзяване. И Йоан почна да застава на колене и длани, та очаквам скоро да ъпгрейдне пълзенето по корем.

За захранването според Владимирова след зеленчуците следва жълтъка, след жълтъка иде ред на месо и риба заради желязото и ДХА, след това се въвеждат според нея каши безглутенови, но задължително млечни и чак след това идва глутенът, но само до там стигнах и се уморих от час и половина уебинар, днес ще довършвам, че искам да мога да сравня и от това, което ще каже ЛЛ утре.

# 109
Теди и при Йо беше така с пюретата, по 5-6 пъти на ден и то нормално, а не разстройство, направо се разрани за няколко дни, само бепантен му помогна с много мазане и проветряване на дупето, сега с по 2-3 пъти на ден се зачервява, но не  е толкова зле и бързо минава.

Аз за съня горе долу държа фронта, ама какво стана с това бебе... преди беше весел смееше  и чак последните 20-25 минути преди сън се разкиселяваше, а сега стане и след 15 минути вече е кисел, постоянно иска някой да е при него, преди си играеше с часове  сам. Гледах за зъби няма,  растежният скок уж е минал преди 2 седмици... някой  с идеи, период ли е какво е, ама все е  крив. Още не се върти добре, само единични завъртания, хем иска да докопа играчките, хем  го мързи и се дразни още повече. Абе за всичко се вика по мама  най-вече.

Момичета, може ли да ми препоръчате някакъв по-обикновен термос, само да държи водата за по-дълго топла. Пробвах на Томи типи, но в механизма на  капачката все остава вода и се притеснявам, да не останат следи от препарат при миенето.

Последна редакция: пн, 23 яну 2023, 11:16 от mexicana___

# 110
  • гр.Пловдив
Маминки,имали ли са бебоците суха кашлица и давахте ли някакво сиропче?

Герито е от 2 дни така,няма Т,джи-пи то каза да й дажам капки фенистил 3по3 на ден и някакъж сироп по мой избор ,но той не бил важен No Mouth

# 111
По повод неспокойния сън и мрънкането..аз 1 ден не дадох нито пюре,нито каша и мрънкането от днес спря!ще чакам довечера да видя как ще спи,но май е от храната. Преди мрънкаше така от кърмата до като не я смених с анти колик мляко и спря от раз. Мисля да дам днес малко пюре само,но 60гр примерно, не повече и без каша следобед, та да видя дали ще замрънка пак. Иначе сега е нормално да са като лепки, не се чудете,че не искат да седят сами и да играят,искат си внимание децата, говорим, показваме,играем заедно,разнасяме😊

# 112
  • Замък сред облаците

Момичета, може ли да ми препоръчате някакъв по-обикновен термос, само да държи водата за по-дълго топла. Пробвах на Томи типи, но в механизма на  капачката все остава вода и се притеснявам, да не останат следи от препарат при миенето.

https://www.decathlon.bg/p/109005-193369_termos-ot-nerazhdaema-s … -litra-metal.html

Ние сме с 2 такива от началото, единият е литър, другият 400мл и са идеални. По 24ч е топла водичката. Нашите са обаче изцяло металически на цвят, но механизмът и моделът е този, проверих.

Последна редакция: пн, 23 яну 2023, 12:58 от АА

# 113
Вашите бебчета спят ли настрани или винаги е по гръб или по корем?

# 114
моето спеше по гръб само в първите си дни, до скоро спеше само настрани, от известно време почти само по корем

# 115
  • Замък сред облаците
По гръб само, но пък от 2 месеца вече върти главата насън където беше споменала Филме.

# 116
Дарина спеше по корем основно, сега само по гръб или настрани. Не знам как реши да го смени това нещо, но откакто не е по корем, спи по-зле. Всъщност може и да е заради захранването, газове има понякога, ама все трябва да се въведат броколи и карфиол!

Забелязвам, че и напоследък се буди с рев от нощен сън, а като ме види, че отивам да я взема, изпада в истерия, сълзи, чудо...Отдавам го на separation anxiety/ тревожност от раздяла.

Теди, и аз мисля, че почивка от пюретата би помогнала с подсичането.

Хоупче, наистина малко е будуването. При нас е 2:45-3:15, но тя Дарина по-принцип не е по спането през деня особено.

# 117
За подсичането-моето бебе до 4ти месец все беше с червено дупе. Водихме я на дерматолог,обясни,че се пробват различни кремове,до като намериш такъв,който най-добре полепва по кожата и най-трудно се отмива.при всяко дете е различно. Аз направих комбинация бепантенол и отгоре судокрем,проработи при мен. Нали казват,че като никне зъбче се подсичат децата,има ли такъв вариант при вас? Падала имунната система....

# 118
На мен честно казано повече ми допада  схемата на Владимирова, отколкото на Маги Пашова, по-структурирано ми е, другото е всеки ден нещо различно пък второ/ трето. На няколко места  в книгата сама си противоречи, очаквах повече са толкова хвалена книга и алгоритъм на захранване.

Последна редакция: пн, 23 яну 2023, 18:15 от mexicana___

# 119
със сигурност информацията е доста по-добре структурирана, макар че може и от Маги Пашова да се вземат някои идеи. Но беше малко безсмислено за мен четиво, защото най-малкото се изнервих от хаотичното съдържание и в крайна сметка зарязах книжката

Общи условия

Активация на акаунт