Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви дейности може да извършва едно дете на 6-месечна възраст според българските стандарти?
Какви са промените в отношенията между майката и детето през седмия месец?
Какви са съветите за стимулиране на потенциала на детето от 7 до 9 месеца?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви дейности може да извършва едно дете на 6-месечна възраст според българските стандарти?
Според българските стандарти, на 6-месечна възраст детето може да се опитва да стои изправено, като се подпира, да се обръща от гръб по корем и обратно, да повдига глава, за да види нещо от интерес, да хваща крачета и играчки в обсега си и други дейности. Те са част от нормалното развитие на детето.
-
Какви са промените в отношенията между майката и детето през седмия месец?
-
Какви са съветите за стимулиране на потенциала на детето от 7 до 9 месеца?
Съветите за стимулиране на потенциала на детето включват осигуряване на пространство за усъвършенстване на движенията, подпомагане при сядане, изправяне, стоене и ходене, предоставяне на подходящи функционални играчки, игра с детето, запознаване с различни факти за животни и предмети около него, общуване с други деца и прилагане на други подходящи методи за стимулиране на развитието на детето.
-
Какви са препоръките за прехода от 3 на 2 дневни спанета при дете на 6-8 месеца?
-
Какви са препоръките за хранене на бебета от 6 до 8 месеца?

Лягаме следобяд с Марти да спи. Малко след като заспа чувам пред вратата на стаята някакво тропане и шушкане, а се предполага, че съм сама, а и не помня дали съм заключила. Направо се вцепених от страх, не можах да стана да проверя, толкова ме хвана страх. Писах на мъжа ми, който ме караше да събера сили и да стана да видя какво става...но първо, че Марти беше заспал на гърдата ми и второ, ами не можах, бе, умрях от страх. Разтреперих се цялата, вече си представях всякакви филми. Сърцето ми беше в петите. Звънял той на свекър ми да го пита да не би случайно да са решили да дойдат без да се обадят, но не, не били те. Свекър ми го питал дали да тръгва към нас, за да провери какво става, но близо час ще му отнеме да дойде и нямаше смисъл. Мъжът ми излиза от работа! защото нали жена му е много смела, чувам го, че влиза и после ми разказва "влизам и срещу мен ....котка" ...КОТКА..идея нямам как и кога е влязла... Той предполага, че може, когато си е дошъл на обяд да остави балоните и е оставил отворено, но това ще означава, че повече от 2 часа е била в нас и не съм я усетила. Идея нямам какво се е случило. Как не е добарала храната на масата или пък не е направила други пакости. Стана ми гадно, защото и не знам къде е минавала и ако се е катерила по дивана. После хем се почувствах глупаво, защото мъжът ми излезе от работа заради мен, но в същото време само аз си знам какво изживях. Ако баткото не беше на градина със сигурност щях да събера сили и да стана, защото щеше да ме бъде страх за него. Та така с моите приключения днес. Сега не мога да кажа, че ще спя много спокойно...

При прегледа така ме заболя като ме натиска да види колко е голяма ,че ми идваше да ревна ..ми вика те всичките ти тънки черва са се изсипали навън
Изобщо чудна картинка ..