Отговори
# 675
Ще прочета след малко какво сте писали, момичетата. Само минавам да ви кажа какъв ужас преживяхме снощи - малчо вдигна много висока температура, над 38, беше някакъв ужас, рев с цяло гърло до захлас, нямаше сваляне.. днес бяхме при педиатърката, каза, че и гърлото му е червено, изписа ни осцинококцинум и тантум верде, за температурата панадол и нурофен, утре ще ходим пак да го види.. Много се уплаших,никога не е вдигал толкова висока температура. Sad

# 676
  • Замък сред облаците
Хоупче, над 38 си е показател за вирус обичайно, щом не е било над 39 няма да се плашиш тъй лесно 🤗

# 677
Ей с това махам петна, много е добро ама трудно се намира, другите продукти от серията ги има във фантастико, но не и спрея

# 678
При мен обичайния Тео бебе течен ликвидира всичко. Забелязала съм, че пере по-добре на 40 градуса, отколкото на 60.

Хоуп, бързо оздравяване на бебчо!

Аз някак не забелязвам и не се стресирам от някакви движения. Примерно, това с клатенето на глава наляво-надясно, за което Филме е писала в началото на темата, го правеше преди да знам тази информация и изобщо не съм се замисляла, че може да е нещо.
Дарина блъска много с една ръка, мога да определя, че се случва и във въздуха да маха все едно с дрънкалка. Когато ѝ слагам храна на табличката, блъска я първо да е сигурна, че е мъртво и тогава яде. Laughing

Мъжът ми се притеснява, че понякога мига като игуана, първо с едното, после с другото око. Понякога само с лявото. Сега той е почнал да ме филмира, но аз не се предавам. Той смята, че може да е тик. Аз си мисля, че са с все още незряла нервна система и всичко е възможно.

Ще измрънкам и по друга тема. Малко ми липсва времето, когато бебето ми беше малко картофче, което си сучеше, да, понякога с колики или стачки, но значително спокойно. Сега...само челна стойка не прави още, докато суче...

# 679
  • Замък сред облаците
60 градуса е висока за петна, директно “изпича” замърсяването в тъканта. По правилно петна се перат на ниски градуси, но някои директно изгарят плата, ако са висококиселинни (домат примерно).

Аз сега разбирам защо някои жени казват, че след 6 месеца ще ни липсва бебето. Не е щото порастват. Щото много шават и мрънкат е!!!! 😂😂😂

# 680
Туй може да го казват само жени, които са имали кротки бебета 😂 нищо не се е променило, само силата и интензитета на мрънкането и викането 😀

Мерси за петната, може да пробвам някой друг прах. Мярнах и пост във фейсбук по темата, та и от там набелязах мнения. Интересното е, че петна от ако или мляко се махат от раз с праха, ама тея от пюретата… всичко е на жълто-оранжеви петна.

Първи ден на две дремки, ОЦЕЛЯХ! Ще трябва да мисля нови занимания обаче, преди едвам му уплътнявах времето, днес бая зор видях. Как се занимавате вие докато са будни бебетата? Дайте идеи, моля Simple Smile

# 681
  • София
Ние сме на две дремки успешно от две седмици поне. В началото беше зор докато натъкмим нещата, но най-накрая бих казала, че имаме режим! Обикновено всеки път като кажа нещо подобно и после всичко става ужасно, нооо каквото такова. Та, става към 7-8, първо спане 11-12 и второ спане 14:30-15:00 до 16:00-16:30, после успешно добутва до 20:00 за нощен сън. Сега оправяме дневното ядене да е 4 пъти и още свиква, спрях да дохранвам при кашата и ако обядва повече от 120-150 също не дохранвам.Нощем обаче остава мазалото, яде към 2:30, но много и се спи и не изпива цяла доза, после пие пак към 4, после към 6 давам биба, докато не се научи да изпива една цяла доза в 2:30-3 явно ще е все така..
Като е будна обикновено седи и си чеше зъбите с различни чесалки, зяпайки брат и какви ги върши. Седи на активната гимнастика, седи по корем, разглежда различни играчки, хапе ги, гледаме едни книжки с животни и май е това. Като бати тръгне на градина ще е тегло. За това обичам да излизаме навън, защото там не се чудя как да я занимавам. За момента не е от ангажиращите внимание бебета, ако седя до нея и си цъкам нещо на лаптопа е доволна, когато иска нещо и гукам, после продължава заниманието си. Но плюс е при мен, че Калин е вкъщи, изобщо не я оставя да скучае... дори в повече и е тормоза по мое мнение.

# 682
Хора, щях да умря днес ви казвам. Flushed Лягаме следобяд с Марти да спи. Малко след като заспа чувам пред вратата на стаята  някакво тропане и шушкане, а се предполага, че съм сама, а и не помня дали съм заключила. Направо се вцепених от страх, не можах да стана да проверя, толкова ме хвана страх. Писах на мъжа ми, който ме караше да събера сили и да стана да видя какво става...но първо, че Марти беше заспал на гърдата ми и второ, ами не можах, бе, умрях от страх.  Разтреперих се цялата, вече си представях всякакви филми. Сърцето ми беше в петите. Звънял той на свекър ми да го пита да не би случайно да са решили да дойдат без да се обадят, но не, не били те. Свекър ми го питал дали да тръгва към нас, за да провери какво става, но близо час ще му отнеме да дойде и нямаше смисъл. Мъжът ми излиза от работа! защото нали жена му е много смела, чувам го, че влиза и после  ми разказва "влизам и срещу мен  ....котка" ...КОТКА..идея нямам как и кога е влязла...  Той предполага, че може, когато си е дошъл на обяд да остави балоните и е оставил отворено, но това ще означава, че повече от 2 часа е била в нас и не съм я усетила. Идея нямам какво се е случило. Как не е добарала храната на масата или пък не е направила други пакости. Стана ми гадно, защото и не знам къде е минавала и ако се е катерила по дивана. После хем се почувствах глупаво, защото мъжът ми излезе от работа заради мен, но в същото време само аз си знам какво изживях. Ако баткото не беше на градина със сигурност щях да събера сили и да стана, защото щеше да ме бъде страх за  него. Та така с моите приключения днес. Сега не мога да кажа, че ще спя много спокойно...

Абе, момичета-кокичета, не празнувате ли днес? Нищо не споменавате за бонбони, сърчица, свещи, вино... Поне чашка ...Ние понеже обичаме да има поводи за празнуване си отбелязваме днешния ден. Баткото също се вълнува, защото има подаръци и за него. Е тази година няма да имаме вечеря на свещи, но имахме балони, бонбони, торта....Правих и палачинки във формата на сърце. Бих пила чаша вино, но ще е следващата година, евентуално.

Марти днес нещо не беше на кеф и цял ден мрънка. Изобщо не иска да си седи някъде, а само да ми е в ръцете. Това гръб, кръст ..са за един ден. Почти не се заиграва сам. Трябва да си е набутал нещо в устата и да кряка. Да, това му е новото откритие - писка, вика, кряка и си се кефи на себе си. Все така не иска да яде. Днес му предложих пилешко, ами дали хапна и 2 лъжици от него?! Следобяд каша с елда и пюре ябълка и сушени сливи. Пак 2-3 лъжички. След час някъде пак му дадох, защото даваше сигнали, че е гладен и хапна подскачайки на столчето, но не е пак кой знае какво количество. Мъка, голяма мъка. Много се ядосвам, ама като стисне устата и край. Заспиването пак по 100 часа, накрая мрънкане и чудо. Той си е на две дремки, ако са три заспива късно. През нощта не спи спокойно, върти се и мрънка, но пак не разбирам как точно иска да го успокоя, защото сам не може. Снощи докато се приспивахме пак доста време, голямо напъване и пръцкане беше. Накрая така напълни памперса, че му пропусна на гърба, на баджачките, та чак незнайно как имах даже на моята пижама. Тръгнах да го събличам на спалнята- напишка чаршафа, та хайде сменяне на всичко още 32828 часа.

За занимания през деня - разглежда из стаите, давам му да гризе играчки и да се върти по спалнята, четем книжки, слушаме музика и танцуваме. Брат му когато си вкъщи играем заедно. Много му се радва и го търси. Иначе харесва всичко, което не е играчка - телефон, дистанционно , чехлите  ми, памперс...нищо не пробира. Много е смешен, защото каквото и да хване веднага го бута към устата си.

Още с баткото се бях притеснила, че си замята едната ръчичка, даже видео бях направила да го покажа на личната. И Марти сега така бие с едната ръка, но мисля че е нормално.

Хоупче, да се оправя скоро!

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 23:54 от Miss_Independent5

# 683
  • гр.Пловдив
Деси,нашите дрямки са като при вас на 2 пъти през деня по около 1ч макс,но храненията са й 3 -закуска ,обедно пюре и вечер каша или лидълско пюре с бисквити за лека нощ.През нощта има по 1 будене,но от около седмица го разреди ,та смея да кажа ,че вече има някакъв режим и при нея Smiling Imp

Снощи за празника имах за подарък консултация с хирург и следваща операция след около 10 дни,ММ ме замъкна да го хванем,че застъпвал нощна смяна ,ще ме реже стандартно,много голяма била хернията за лапароскопия ,платно ще слага и ще остана без пъп,нямало да може  го спаси Frowning1 При прегледа така ме заболя като ме натиска да види колко е голяма ,че ми идваше да ревна ..ми вика те всичките ти тънки черва са се изсипали навън Confounded Изобщо чудна картинка ..

Поне е топличко и излизаме по 2 пъти на ден ,в къщи я оставям в кошарата да си играе,да се опитва да се изправя ,иначе седи на дупе ,но  бързо се изморява и си ляга на една страна ..Горните 2 зъба са на половина вече и само ги търка в долните ,скърца и се кефи ,мучи и вика по цял ден ..People Baby

# 684
Благодаря, момичета,вчера не е вдигал над 37.5.
Лелее,мис, докато четях, все си мислих,че нещо ти се е сторило,а то коткаа 😂😂😂 как е влезнала наистина?!
Теди, много кофти... Боли ли те сега хернията? Сигурно си супер притеснена. 😔
Иначе и Виктор само пищи - забавлява се и той така, голямо викане е. Играчките не са му интересни изобщо, по-интересни са му, както и вие сте описали - чехлите, най-вече кабелите, парното, ръбовете на шкафовете 😂😂😂 Все подходящи неща за деца. 😂
И аз се опитвам да го мина на две дремки, защото нощният съм стана още по-неспокоен - лека-полека гледам да увеличавам първия интервал на будуване, защото иначе му се пада да ляга в 18:30 😅

# 685
  • гр.Пловдив
Fillme ,къде се изгуби,мина ли на Лъчи ръчичката?
Днес и аз платих 700лв без малко за режийни и се сетих,че и ти споделяше във връзка с инфлацията ...

AA
,беше ми направило впечатление,че си почитател на немските стоки и днес обстойно завъртях в ДМ,ииии честно казано доста неща харесах и взех-каши,пюрета и памперси Simple Smile Ако се харесат на Гери,трайно ще се прехвърля там ,пюретата са им разкошни и бясно се купуват с телешкото както и памперсите Stuck Out Tongue

# 686
като казахте пюрета, днес купих няколко от различни марки в Ремедиум, едните от които бяха манго и манго с банан на Семпер. Изключително вкусно пюре (понеже остана, ама много малко) Simple Smile, та оказа се че Йо обича плодове пюре, просто не е фен на ябълка, круша, слива и подобни….Има и различни интересни пюрета в комбинации с риба и месо на baby nat например, но не знам колко са добри. Исках да намеря постно пюре със зелен боб, но няма такова, но ще направя домашно.

ДМ не е лош магазин, но асортиментът на пюретата е малко ограничен - но пък имат много ценни неща като памперсите, бебешката вода (дори не я бях забелязала доскоро) в картонена кутия, всякакви съдове, лъжички удобни. Доста от домакинските пособия особено от марката на дм са по-евтини, но не всичко им е сполучливо.

# 687
Теди, да минава и заминава операцията и всичко да е наред. После бързо да се възстановиш. Предполагам ще трябва да се пазиш. Ще има ли на кого да разчиташ за помощ?
Пюретата на ДМ си ги тача още от когато баткото беше бебе, но да, забелязвам, че няма голямо разнообразие. Поне са изчистени. И каши взимам от там. За водата в картонените опаковки писах наскоро, че и аз взимам, когато пазарувам от там. В нашия ДМ вече няма или поне не съм виждала скоро на Бебелан. Иначе и памперсите са ни на бейби лов, след като с Памперс не се спогодихме. ММ ми подари ваучер, но не мога да го използвам през приложението, а щеше да бъде толкова удобно. Сега трябва да ходя и да търся всичко, което съм набелязала.

Хоупче, как сте вие? Спадна ли трайно температурата?

# 688
Днес е 37.7-37.5 основно, но стана и друга беля - падна от спалнята.. буквално не го гледах за секунда.. толкова се уплаших .. аз ревах повече от него.. той поплака 2-3 минути и се смееше, но на мен все още всичко ми е на топка 😔 много ми е виновно..

# 689
  • Замък сред облаците
Маги, точно в Ремедиум намерих зеленчуково със зелен боб: https://remedium.bg/babybio-bio-zelenchukovo-pyure-sas-zelen-fas … 30-grama-149767/p
Още не съм дала, кътам едно бурканче в шкафа.

Теди, фен съм, да, обичам хубавите неща, но всеки си минава през собствена преценка за тях Simple Smile

Хоупче, споко, децата са с гумени глави. Щом е ревал, значи е наред (мантрата на ММ) Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт