Отговори
# 645
Стерилната урина знам, че излиза в рамките на ден ако е чиста. Ако се забави резултата, значи изолират бактерия. В серия сте влезли, Деси, стискам палци с това да се приключи. Колко време трябва да пие антибиотика? Като бременна бях с Е.Коли, 2 хапчета антибиотик (дали не беше и 1) и се изчистих. Дано и при нея е нещо кратко и ефективно!

АСАТ/АЛАТ, чернодробни всякакви и желязо задължително от вена, иначе резултата просто не е надежден - завишен/занижен, всякакви опции са възможни. Аз пуснах и желязо последния път, нали дава кръв от вена, беше 16, ЛЛ не каза нищо, така че го броя за ок. В референтните стойности е, само дето никога не знам те за бебе ли са, или не.

Днес увеличавам интервали ударно, заспа за 1ва дрямка сега, да видим 2 ли ще са, или 3. Тая нощ спа прекрасно! Събуди се само веднъж ние като легнахме, после чак на сутринта! Обърна се на сън от корем по гръб, та ни спести едно ставане. Ох, дано да продължи така!

# 646
  • София
Еха, голяма надежда ми даваш! Никога не съм имала тая бактерия, но в нета като чета хора пият по 2-3 антибиотика и още я имат, направо лошо ми стана. Антибиотика личната вчера по Вайбър го изписа, не беше на работа и само каза каква доза. Днес ще ходя да взема Омнибиотик Панда и вторник сме на консултация, предполагам тогава ще каже колко време. Бисептола е слабичък, няма да ме учуди и 7 дни да го пие.. За 24 часа минах през всякакви фази и кошмари сънувах тая нощ, сега наспана на свежа глава преосмислих всичко, колкото трябва ще го пие важното е да мине. И добре, че имах интуиция и пуснах и стерилна урина, защото НЕФРОЛОЖКАТА каза - няма нужда, пусни само обикновена.

# 647
Упорита бактерия е, но не е задължително да я влачи дълго време. Не знам при бебетата как е, но при мен помагаше и да се наливам с вода. Като пиех по-малко вода, много ме болеше при уриниране и ходих често и по-малко. С повече вода, нещата се нормализираха и не беше болезнено. Същност това ме беше и заблудило, мислех си тогава, че бебето натиска пикочен мехур… та и аз я бях докарала до масово разпространение, докато се сетя да пусна стерилна урина.

# 648
  • Замък сред облаците
Ясно, ясно. Изпуснала съм тези оплаквания, няма смисъл значи от контрола.
Иначе стерилната се изследва 3 до 5 дни заради посявките на урокултурата; обикновената урина е бързата.

# 649
Ох, бактериите са ми болна тема. От след раждането, все още се боря с вагинални бактерии ( клебсиела), няма отърване! Сто хиляди антибиотика изпих .. лекарят каза, че може да е станала хронична бактериалната вагиноза.

# 650
  • София
Хоуп препоръчвам пробиотик Астарте или нещо такова беше, после ще го видя. И аз по едно време имах бактериална вагиноза и го пих няколко месеца и от тогава да чукам на дърво нищо ми няма.

# 651
Ще съм ти благодарна, Деси! Пих всичко, което може според антибиограмата и нямаше ефект..

Хоуп препоръчвам пробиотик Астарте или нещо такова беше, после ще го видя. И аз по едно време имах бактериална вагиноза и го пих няколко месеца и от тогава да чукам на дърво нищо ми няма.

# 652
Пускала съм стерилна урина и от лабораторията ми казват, че излиза до края на работния ден, ако се забави, значи е възможно да продължават тестовете. Деси, затова дадох такъв съвет, но щом има симптоми действайте за доброто на детето.

Днес дадох 180 пюре, без дохранване с АМ. Грах, броколи, тиквичка и заешко (пълен буламач, ама това имах и това успях да скалъпя 😅)

# 653
Деси, стискам палци да нямате проблеми с Бисептола. Това е един от антибиотиците, които доста съм пила и мразех, защото не трябваше да се излагам на слънце, съответно не можех да играя навън с приятели.
Много е неприятно с тия резистентни бактерии. Като знам как хората пият антибиотици за щяло-нещяло, нещата няма да стават по-добри.

Хоуп, аз също съм пила Астарте и съм доволна. Моето предишно АГ беше комбинирало лечение с Астарте, докато съм в цикъл и Флоражин глобили след цикъл. И двата продукта имат лактобацили. Това траеше 3 месеца/цикъла. Коментирай с АГ-то си дали може да ти препоръча някоя добавка.

# 654
  • гр.Пловдив
Ще съм ти благодарна, Деси! Пих всичко, което може според антибиограмата и нямаше ефект..

Хоупче ,и аз да ти споделя за моята БВ+ разните му там гъбки ,започнали в началото на бременеенето миналата година и до края ми разказаха  играта ..Заради нея ми отложиха амниоцентезата,изписваха Полижинакс,Флуомизин,за външно Клотримазол и Канестен ..Нямаше такава гадост и от къде беше дошла нямам и към момента отговор -казваха,че от бременността и отслабналия имунитет..През цялото време бях със зверско течение и сърбежи,чак се бях погнусила от себе си ,изхвърлих си всичкото белъо,перях го отделно с вряла вода ,ревеше ми се..
Вече към края на последната МБ нещата се бяха превърнали от БВ на Стафилокок и пих 10 дни преди термин Амоксиклав 1000 мг и 2 глобулки Ломексин.Изглежда сработи тази комбинация и се родих,изтреби всичко и се оправиха нещата Simple Smile

Лошото,е когато не се уцели АБ и го пиеш на вятъра само,БВ,ако е излекувана директно спират всички гадости,даже няма нужда и от МБ,толкова е голяма разликата да нямаш симптоми и оплаквания и да ходи човек без превръзки всеки ден .

# 655
Лошото е, че пих всичко необходимо, което можеше от антибиограмата и пак излизаше тъпата бактерия.. Много е гадно наистина, чувстваш се буквално гнусна 😅
Как е схемата - Астарте 14 дни по време и след цикъл се засичат след цикъл с Флоражин? Колко опаковки флоражин? Аз като слагах Макмирор/Полижинакс/Клион-д ( и не помня още какво), имах изписани 12 глобули..

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 10:16 от Хоупче

# 656
Здравейте, мами и аз да се включа.

@AA, честито и леко бременеене! Ще има и трудни и много хубави моменти, смело и бързо да минавате през трудните, щастливо и дълго през хубавите!

Не се включвам често, но много ви благодаря за споделянията още по време на бременността, някак близки ви чувствам.
Помага и да не се чувства сам човек сред предизвикателствата.

И аз бих искала повече деца, но ми се иска поне малко да порасне девойката, а и аз да се поосвестя. Имам сериозна диастаза, та първо нея да оправя и после ще го мислим с ММ.

Аз самата съм от семейство с породени деца и хубавото е, че винаги е и ало с кой да си играя. Да, мама не винаги е успявала да обърне достатъчно внимание, но като всяко нещо си има и + и -.

Нашата девойка още я мъчат зъби без да се показват. Съответно и отказва да се храни много с храна.

От две седмици работим с консултанти за съня, много са внимателни, мили и обръщат внимание, но май сме от по-тежките случаи...има напредък, но сме далеч от спокойно заспиване без рев.

# 657
Да се похваля, че днес излизах САМА без децата. Ходих до книжарницата, разглеждах книжки и купих за децата. После ходих до ДМ да напазарувам. Един час никой не се е сещал за мен. Добре ми се отрази студеният въздух след не особено добрата отминала нощ. Марти явно го боли коремчето и спа неспокойно и плака доста през нощта. Днес му дадох само малко круша, но нямаше успех след нея.

Krisstia, пита ме за левкоцитите. 4.99 при референтни 5.50-15.50, но предполагам не са за деца тези стойности. 

Деси, това майчиният инстинкт е велико нещо. Добре, че си му се доверила и дано да се повлияе от антибиотика.

Хоупче, дано да се отървеш вече от тези бактерии.

# 658
Хоуп, не помня точната схема, беше преди 6-7 години. Мисля, че Астарте беше 7 дни по време на цикъл и после 3-4 дни май беше Флоражин. Най-правилно е да ги предпише АГ.  Не помня, не беше от София, нали? Лечението ми беше предписано от Ризова в Торакс, харесвах я като АГ, само ми беше омръзнало да ми мрънка за раничката, че трябва да се гори. Да е жива и здрава жената, не очаквах, че още практикува.

# 659
От Пловдив съм. Simple Smile

Хоуп, не помня точната схема, беше преди 6-7 години. Мисля, че Астарте беше 7 дни по време на цикъл и после 3-4 дни май беше Флоражин. Най-правилно е да ги предпише АГ.  Не помня, не беше от София, нали? Лечението ми беше предписано от Ризова в Торакс, харесвах я като АГ, само ми беше омръзнало да ми мрънка за раничката, че трябва да се гори. Да е жива и здрава жената, не очаквах, че още практикува.

Общи условия

Активация на акаунт