Чакаме ритничета от ЮЛСКИТЕ мъничета! - Юли 2023, Тема 2

• 51 554
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Момичета , някоя на ясно ли е с болничните и пътуванията? До колкото знам , щом съм в болничен , нямам право да напускам страната?

Зависи какво пише в самия болничен. Там има графичка, в която се отбелязва дали може или не.

# 226
  • Wonderland
Момичета , някоя на ясно ли е с болничните и пътуванията? До колкото знам , щом съм в болничен , нямам право да напускам страната?

Зависи какво пише в самия болничен. Там има графичка, в която се отбелязва дали може или не.

По принцип знам, че типа болнични, които се издават по време на бремнността са такива и не може да напускаш страната, но Ариел има право..

# 227
По принцип, ако си на домашен леглови режим, което най-често пишат, за да оправдаят болничният нямаш прави. Ама друг е въпросът дали някой следи…. Много девойки, които правят инвитро в Турция си взимат и пътуват… та явно не се следи толкова.

# 228
И аз мисля, че никой не следи за пътуванията. Освен ако някой „доброжелател“ не реши да ви направи услуга и да ви докладва на работодателя примерно. При всички положения не бих тръбила много много, ако пътувам в болничен.

Мен доста ме болят тазобедрените стави и седалището последно време. Самоизписах си магнезий (приемах си преди бременността по други причини и знам дозата) и се надявам да помогне, също поднових и приема на колаген. По принцип магнезия си го изписват 90% от АГ-тата профилактично, предишната бременност нямах кьорава контракция почти до края, но АГ-то ме накара да си взема магнезий към 4-5 месец. Да обърна внимание - ако искате да раждате естествено магнезия трябва да се спре малко преди или при влизане в 9-ти месец (освен ако не ви каже друго АГ-то). Имам близка приятелка и двете бременности са й индуцирани, защото не са й казали да спре магнезия.

Исках да ви попитам как сте с движението? Ходите ли на някакъв спорт? На мен определено не ми стига движението напоследък, правя между 5000-8000 крачки на ден (което за мен е малко по принцип) и ме болят ставите както вече казах, та се чудя дали да не включа някакъв лек спорт... Споделете опит Simple Smile

# 229
Да, нямаш право.

Не виждам такава графа

# 230
Здравейте момичета! Как сте? Интересно ми е  усещате ли нещо в корема, придърпване, стягане, бълбукане, потрепване? Случвало ли ви се е с дни да нямате никакви усещания? 16-17 гс..
Благодаря предварително и хубав ден на всички Simple Smile

# 231
Да, нямаш право.

Не виждам такава графа

Явно грешката е моя. Мислех, че има опция за пътуване в чужбина, но явно е само за страната.

# 232
  • Wonderland

Явно грешката е моя. Мислех, че има опция за пътуване в чужбина, но явно е само за страната.

Но въпреки това не са ѝ маркирали, че може да напуска населеното място, а е точно "на легло" - т.е. на теория не би следвало да може да пътува в чужбина. Но не се знае кой следи, както казаха. Simple Smile

Здравейте момичета! Как сте? Интересно ми е  усещате ли нещо в корема, придърпване, стягане, бълбукане, потрепване? Случвало ли ви се е с дни да нямате никакви усещания? 16-17 гс..
Благодаря предварително и хубав ден на всички Simple Smile
От днес съм 17 г.с. и си карам без болежки и усещания основно. Има изключения - уикенда имах болки в кръста, но правих преход в планината, та със сигурност е от преумора; последните 2-3 дни като се въртя в леглото имам леко придърпване в корема. Но до момента бременността ми минава изключително безсимптомно, слава Богу, не се оплаквам. Simple Smile

@zuhta, много полезно е това с магнезия, благодаря Grinning Върнах се във фитнеса преди 2 седмици и бях много мотивирана, но отидох 2 пъти и ми се струпаха ангажименти и така и не продължих. Опитвам уикенда да наваксвам с движение. Чувствам се зле и обездвижена и от тази седмица ще карам мъжа ми да ходим на разходки след работа, също вчера си взех някои нови неща от Декатлон, за да мога да оптимизирам тренировките вкъщи.

# 233
С диагноза заплашващ аборт е отбелязано домашен амбулаторен . То няма и каква друга диагноза да се постави за болничен по бременност май.

# 234
С диагноза заплашващ аборт е отбелязано домашен амбулаторен . То няма и каква друга диагноза да се постави за болничен по бременност май.

АЗ като говорих с акушерката да излизам в болничен тя точно на това ми обърна внимание. Каза ми , че се води с диагноза заплашващ аборт.. и нямам право да излизам от страната , та даже и града , но каза , че ако все пак реша да отида някъде за 2-3 дни извън града и ме спрат някъде да кажа ,че отивам на преглед в друг град... Забрани изрично да се регистрирам в хотели. Каза ми , че ако искам да пътувам някъде на почивка да се обадя да прекратят болничния и като се върна да се възобнови.

# 235
Самоизписах си магнезий (приемах си преди бременността по други причини и знам дозата) и се надявам да помогне, също поднових и приема на колаген. По принцип магнезия си го изписват 90% от АГ-тата профилактично, предишната бременност нямах кьорава контракция почти до края, но АГ-то ме накара да си взема магнезий към 4-5 месец. Да обърна внимание - ако искате да раждате естествено магнезия трябва да се спре малко преди или при влизане в 9-ти месец (освен ако не ви каже друго АГ-то). Имам близка приятелка и двете бременности са й индуцирани, защото не са й казали да спре магнезия.

Абсолютно потвърждавам от личен опит.
С предната бременност АГ ми изписа магнезий около 5тия месец, понеже тя самата забеляза, че имам контракции (аз не изпитвах нито болка, нито забелязвах, че имам контракции). Спрях магнезия, когато влязох в 9ти месец по препоръка на АГ, разбира се.
Е.. наложи се да ми индуцират раждането, след като преносих 5 дена. След 12 часа мъки, близо 7, от които с болезнени, но не продуктивни контракции (не предизвикваха абсолютно никакво разкритие - 0см), в крайна сметка успях да родя нормално.

Сестра ми приемаше магнезий почти през цялата си бременност - за по-добър кръвоток (така и обяснил АГ). В по-големи дози, отколкото аз приемах при първата си бременност. Е преноси 9 дни - чакаха я максимално много - но нямаше за какво да се хванат - никакви контракции - нищо. Накрая и направиха секцио...

Определно внимавайте много с магнезия и имайте едно на ум.

П.П. Сега отново пия магнезий по препоръка на АГ (следя се при различен лекар от предната бременност).
Този път аз самата усещах, че имам контракции и то доста често през деня, дори когато си почивам и съм в покой.
Аг-то ми е доста внимателен и винаги изписва лекарства само при необходимост и винаги във възможно най-малката доза, колкото да подействат. Така че този път съм сигурна, че е било необходимо.
За предната бременност имам съмнения, че беше превантивно... За да се застрахова докторката

# 236
Здравейте момичета,

днес бях на редовния месечен преглед. И докторът веднага забеляза на ехографа, че съм имала контракции. И ми изписа магнезии.

Аз също съм с контракции и пия магнезий 2х1

И аз съм така - преди 20-25 дни усещах постоянни стягания в корема и леки болки от време на време, лекарят каза, че матката е леко контрахирана, контракциите се видяха и на ехографа. Пих No Spa и магнезий, повече лежане и за 2-3 дни премина, но сега от вчера пак ми е така. Магнезий пия вече постоянно по 1 на ден, No Spa само при нужда. 17.6 г.с. съм. При вас стягането в корема постоянно ли е и за колко време минава?

# 237
  • Wonderland
Виждам, че в групата се коментират намаленията по магазините. Купихте ли вече нещо за малките хора? Много ме сърбят ръцете. Grinning

# 238
  • София
Аз от днес съм на 3х1 магнерот. Последните 2 дни имах тежест и болки в кръста, тяза и ниско долу между яйчниците. Не знам дали е контракция, обаче доктора ми каза да ги пия поне 2 седмици. В 16 г.с. съм
Нищо не съм пазарувала, няма и да пазарувам още, рано ми е. Имам си съображения. Ще чакам май месец.

# 239
И аз днес минах преглед, 20+1, контракциите слава Богу са се успокоили, шийката е Ок. Явно магнерота е успокоил. Иначе преди усещах постоянно стягания, сега доста рядко. Малкото рита здраво, доста е странно усещането с предна плацента на фона на задната. И аз не купувам нищо… Страх лозе пази… пазар след Април…

След толкова стрес напоследък имам нужда от време и спокойствие, че всичко ще е наред…

Скрит текст:
Освен всичкия стрес с бременността и проблемите, в началото на месеца загубих и майка ми. Не че беше неочаквано, доста се влоши деменцията последно време, не че не ми е втори родител, който губя, но пак е много тъжно и трудно, и щерката не помага в този период, ря го изживява по неин начин… бе гадно си е:(

Общи условия

Активация на акаунт