Чакаме ритничета от ЮЛСКИТЕ мъничета! - Юли 2023, Тема 2

• 51 769
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
За шийката тъкмо вчера говорих с една позната, която около 5-6 месец й измерили шийка 1,7см, съответно я накарали да лежи до края на бременността и й сложили и песар.

При раждането (секцио) израждащият доктор (не следящ) казал, че шийката въобще не била скъсена, а песарът дори не бил сложен правилно и въобще никаква работа не вършел досега... Т.е. нейната си шийка си е свършила работата сама. Та, тя също ми каза, че вероятно е била с пълен пикучен мехур при въпросното измерване и затова са я измерили толкова скъсена, а втори лекар не я е мерил.

# 496
  • Варна
Смятай... аз чаках 2 часа в коридора и определено не бях пишкала.

# 497
  • София
Аз искам да питам мамите които са били на ФМ при Михова в Надежда. Много я харесвам и смятам, че е ччудесен специалист, обаче на вас давала ли ви е някакви снимки от ФМ?
От тези красивите 4Д??
Ако дава трябва ли да си нося диск/флашка или на хартия?

# 498
  • Wonderland
Момичета, моля за бърз жокер, абсурден е въпросът ми, но нямам избор Grinning
Днес съм на втора ФМ и нещо ме е хванала параноята. На пълен или празен пикочен мехур е най-добре да се гледа? Grinning

# 499
  • София
Момичета, моля за бърз жокер, абсурден е въпросът ми, но нямам избор Grinning
Днес съм на втора ФМ и нещо ме е хванала параноята. На пълен или празен пикочен мехур е най-добре да се гледа? Grinning
Празен Simple Smile Успех!

# 500
Минавам да се оплача каква събота изкархме ..12вечерта бъбречна криза ,3часа ама буквано  чакане в спешното никой не иска ме вземе , безумни болки имах ,вече исках да умра . Качиха ме в АГ , тази сутрин втори тур болки , всичко на ново , такъв рев му дръпнах . Поне трябва ви кажа , че в тая клета държавна болница не съм вярвала, че може да има толкова добри и отзивчиви лекари и сестри . Надявам се ако е камък да излезе и да се приключи , ама до стигнем до там все едно съм ада .

# 501
  • Wonderland
Минавам да се оплача каква събота изкархме ..12вечерта бъбречна криза ,3часа ама буквано  чакане в спешното никой не иска ме вземе , безумни болки имах ,вече исках да умра . Качиха ме в АГ , тази сутрин втори тур болки , всичко на ново , такъв рев му дръпнах . Поне трябва ви кажа , че в тая клета държавна болница не съм вярвала, че може да има толкова добри и отзивчиви лекари и сестри . Надявам се ако е камък да излезе и да се приключи , ама до стигнем до там все едно съм ада .

Искрено съчувствам и пожелавам бързо оздравяване  💖
Последната я изкарах на Великден, хем не бях дори за болница, хем помня какви мъки бяха.

# 502
Дами, по темата с дължината на МШ, само искам да споделя за каква разлика говорим при различно мерене, дано да е полезно на тези, които се притесняват и ви съветвам да потърсите и 2ро мнение или поне да поискате измерване с вагинален ехограф. Разликата при мен е следната - миналата седмица 20г.с.+5 - 32мм, днес, 21г.с.+5 - 48мм, първото е с абдоминален, второто е с транвагинален ехограф, и двете на празен мехур.

# 503
  • Варна
Да, само с вагинален се мери. В събота синът ми имаше РД и го празнувахме вкъщи с аниматор на двора. Уж ММ, горкият, пое по-голямата част от всичко, което трябваше да се направи, но пак се понатоварих и като изпратихме гостите не се стърпях и отидохме до Майчин дом да видим какво става. Изрично тоя път ме питаха пишкала ли съм и ме пратиха до тоалетна, мери  и вика "както и да меря все е 30мм". Което нали, пак не е много добра дължина, но не е като 27. Не знам с тез шийки... едно че може да не се измери добре, второ тя явно си е динамична и може различни мерки да покаже в зависимост колко е била натоварена преди прегледа и трето, доколкото чета сега в седмиците, в които сме, би трябвало да е нарастваща и после там след коя седмица беше вече почва да намалява. С други думи не съм се успокоила прекалено много и да хукна пак, но и не съм така притеснена и залепена за дивана както бях цяла седмица.
trn17, а ти защо мери пак след седмица? АГ ли ти каза така?

# 504
Явно това с дължината на шийката е като с разкритието - има голяма доза лична преценка на правещия измерването. Аз за момента реших да не ходя специално за това, действам по интуиция общо взето. Ако почувствам дискомфорт или нужда ще отида без записан час (имаме уговорка с АГ-то, че ако се наложи винаги мога да отида без час).

Иначе петък имах ужасно разстройство и бая се притесних с тия напъни да не стане беля, но за щастие се разминаха нещата. Пих яко чайове от шипка и мента и хапвах сухи храни и всичко мина за 24 часа. Сега си пия стриктно пробиотика, че напоследък бях позапуснала и така.

Споделете какви клинове си купувате (не спортни, а като за работа). Дрехите за бременни все са ми големи, а обикновените са ми малки и се чувствам много не в кожата си. Търся си дънки с половин корем (на английски ги водят under bump), но в нито един български сайт не намирам. Иначе има доста изгодни в Англия, но не ми се чака от там сякаш.

# 505
Да, само с вагинален се мери. В събота синът ми имаше РД и го празнувахме вкъщи с аниматор на двора. Уж ММ, горкият, пое по-голямата част от всичко, което трябваше да се направи, но пак се понатоварих и като изпратихме гостите не се стърпях и отидохме до Майчин дом да видим какво става. Изрично тоя път ме питаха пишкала ли съм и ме пратиха до тоалетна, мери  и вика "както и да меря все е 30мм". Което нали, пак не е много добра дължина, но не е като 27. Не знам с тез шийки... едно че може да не се измери добре, второ тя явно си е динамична и може различни мерки да покаже в зависимост колко е била натоварена преди прегледа и трето, доколкото чета сега в седмиците, в които сме, би трябвало да е нарастваща и после там след коя седмица беше вече почва да намалява. С други думи не съм се успокоила прекалено много и да хукна пак, но и не съм така притеснена и залепена за дивана както бях цяла седмица.
trn17, а ти защо мери пак след седмица? АГ ли ти каза така?

Не, миналата седмица си бях на ФМ, тази седмица ходих при лекаря, който да ме изражда, да си ме следи вече тя. Защото иначе си ходя на частно, но там пък е само консултация и няма да ме израждат... та да, понеже сигурно пак ще е секцио, заради отлепване на ретината, предпочитам да си ходя до края при този, който ще ме реже 😁

# 506
  • Варна
zuhta, на HM са ми ок на мен. Даже от предната ми бременност имам едни дънки от тях и ММ все ми вика, че тва ми били най-готините дънки защото хубаво ми лепнат. И клин си взех преди месец, не е нещо кой знае какво, но ми е лек и удобен и не ми стяга. Вече за половин корем не знам, не съм търсила, щото аз винаги под корема съм изпитвала дискомфорт и там трябва да ми е свободно. Иначе чакам още малко да се позатопли и да минавам на рокли. Не те знам ти колко си дребничка обаче, аз съм 160см, по принцип съм 49-50кг, сега съм 55, като цяло видимо не наддавам другаде освен на корем, но пък коремът ми винаги става огромен.

# 507
Явно това с дължината на шийката е като с разкритието - има голяма доза лична преценка на правещия измерването. Аз за момента реших да не ходя специално за това, действам по интуиция общо взето. Ако почувствам дискомфорт или нужда ще отида без записан час (имаме уговорка с АГ-то, че ако се наложи винаги мога да отида без час).

Иначе петък имах ужасно разстройство и бая се притесних с тия напъни да не стане беля, но за щастие се разминаха нещата. Пих яко чайове от шипка и мента и хапвах сухи храни и всичко мина за 24 часа. Сега си пия стриктно пробиотика, че напоследък бях позапуснала и така.

Споделете какви клинове си купувате (не спортни, а като за работа). Дрехите за бременни все са ми големи, а обикновените са ми малки и се чувствам много не в кожата си. Търся си дънки с половин корем (на английски ги водят under bump), но в нито един български сайт не намирам. Иначе има доста изгодни в Англия, но не ми се чака от там сякаш.
Аз си взех клинчета за бременни от Лидл и НМ. С размер си ми е супер. Има и в Sinsay.

# 508
Диди, хич не съм дребничка на кг, при ръст 155 съм 72 кг. Като цяло са ми равномерно разпределени килограмите, обаче явно в момента не отговарям на точен размер от тези за бременни, защото всички дънки за бременни, които съм мерила не са ми ок - или са ми широки на краката и падат, или са ми съвсем тесни на краката и ми стискат. Коремът ми още е малък и памучния плат от дънките за бременни ми е широк, чувствам се все едно съм се увила с чувал. От предната бременност имам останали няколко чифта, уж съм същите килограми, обаче и с тях е трагично положението. Имам само един клин (не за бременни) от лидл, който що-годе ми е добре, но и той е широк на краката, а и вече му е време за смяна. Изкушавам се вече да тръгна със спортен клин на работа, ще има да ме коментират колегите Laughing То и без това все съм им в устата - първо беше „ама къде ти е корема, не ти личи въобще“, после „защо ходиш с тези тесни дънки, ще сплескаш бебето“, сега някои започнаха да ми говорят на вие, защото сме вече две, отделно подхвърлянията за пълната фурна не искам да ги коментирам въобще..

# 509
  • Варна
При мен към 8мия месец вече нищо не ми става. Слаба съм, а пък за корема ми трябва палатка да опъна. Затова тоя път си взех един номер по-големи дънки уж за да има повече потенциално място за корема, обаче те пък надолу като подарени ми седят.

Общи условия

Активация на акаунт