Тема 6 - за любителите на китайски и корейски филми и сериали :)

• 36 404
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
  • България
Моарейн, не мисля да гледам сериала, но ми стана любопитно за финала и за казаното от главния. Ще можеш ли да ми споделиш Simple Smile Може и на лично съобщение.
Разбира се, а който не обича спойлери да не отваря.
Скрит текст:
В последния кадър видяхме героят жив и изглеждаше щастлив. Би могло да се допусне, че тя си го спомняше такъв, но сцената не беше от този тип.
А още повече, че в книгата са описали как той се връща при нея и детето им.
Преди това, когато тя не се решаваше да го убие, той ѝ припомни, че животът му никак не беше за живеене и смъртта само ще му донесе покой. Вярно, неговото не беше за издържане.
Сериалът ми хареса, мелодрамата му беше в повече, обаче декори, актьори, сюжет, всичко беше на ниво.
Харесва ми, когато обясняват причините да се стигне дотук,
Имаше достатъчно фентъзи, битки, приключения и романтика. Също и добри герои.

С мъка стигнах до 9 епизод и мисля да го зарежа Till the End of the Moon. Което рядко ми се случва, но като се замислих само във втори епизод почувствах известно вълнение. Другите истории с бащи и братя ги има къде, къде по драматично и интересно представени в други сериали. Лео е страхотен актьор, но не стига... Жалко, че едва ли не го представяха като най-доброто за сезона.
Понякога става и така.
Всички много хвалят нещо, но не ми допада.
Предвид, че тук Mr. Sunshine (2018) се харесва, щях да пропусна да пиша, че едва изгледах два епизода и го зарязах. Не и не. Нищо не ми хареса от сюжета, декорите, героите - също. Главният - никак. Няма смисъл да го мъча.

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 10:53 от МоарейнД (от книгата)

# 601
Писах в друга тема - догледах Черният рицар и ми хареса. Можеше и по-дълъг да го направят.

По принцип нямам проблем с разпознаването на актьорите, но в този случай се заблудих -
за мен този актьор, който е в ролята на 5-8 (Kim Woo-bin):

...изглежда като полицая от Калмарите - Wi Ha-joon:

Не виждам голяма разлика между двамата. Според Гугъл, са и с еднакъв ръст и почти еднаква възраст...

# 602
  • Дубай
Винаги има харесващи и нехаресващи дадени продукции, затова, както 2в1 спомина не трябва да се влиям от коментари в нета.

И така, понеже лудо се влюбих в господин лицеви опори реших да дам шанс на новия им сериал с мацката.... Love of Replica
Първи епизод отметнат, не ми тръгна лошо, но не е нещо кой знае какво...понеже във вики пише, че е продължение на, МЛ да кажа, че двете истории са си отделни и нямат общо освен  каста  и, че господин Лицеви опори е бодигард и толкова секси, колкото беше и в предният им сериал😆

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 12:56 от I.V

# 603
  • при най-добрия мъж...
И така понеже лудо се влюбих в господин лицеви опори реших да дам шанс на новия им сериал с мацката.... Love of Replica
Първи епизод отметнат, не ми тръгна лошо, но не е нещо кой знае какво...понеже във вики пише, че е продължение на, МЛ да кажа, че двете истории са си отделни и нямат общо освен  каста  и, че господин Лицеви опори е бодигард и толкова секси, колкото беше и в предният им сериал😆

Всъщност всичко става ясно в последния епизод. Даже в последните минути на последния епизод, след субтитрите Bowtie

# 604
  • Дубай
И така понеже лудо се влюбих в господин лицеви опори реших да дам шанс на новия им сериал с мацката.... Love of Replica
Първи епизод отметнат, не ми тръгна лошо, но не е нещо кой знае какво...понеже във вики пише, че е продължение на, МЛ да кажа, че двете истории са си отделни и нямат общо освен  каста  и, че господин Лицеви опори е бодигард и толкова секси, колкото беше и в предният им сериал😆

Всъщност всичко става ясно в последния епизод. Даже в последните минути на последния епизод, след субтитрите Bowtie
като по китайски казваш, да се приготвя за изненади в последните минути😉
Ще погледна за субтитрите и ще си го довърша с бг буквичките. Дано го има качен в торентите, защото ми е адски трудно да виждам субките  на телефона

# 605
  • вятърничава
На мен пък г-н лицеви опори не успя да ми въздейства, изгледах няколко епизода.То след толкова реклама тук Joy и за да съм в час с коментарите.Да той и приятеля му са хубави момчета, но освен лицевите му опори,нищо не ме заинтригува в сериала.Главната направо си ме дразнеше,и химията ми куцаше,не ме заинтригува и сценария.Ето колко различни вкусове е събрала Cupidни към азиатските кино и сериали.За мен това е плюс,винаги може да се открие нещо ново и дискусията тече интересно.

Kim Woo-binАз не бих го сбъркала,но често намирам прилика между актьори и актриси,като близнаци.
Г-н 5-8 се справи добре в Black Knight .Преди това много ми хареса в Our Blues и в Master .Чудя се дали да не изгледам пак Twenty - сега вече с по-различни очи ще го гледам. Alienoid не посмях да си го причиня,въпреки звездния състав /So Ji-Sub,  Kim Tae-Ri - г-ца Е Шин/.То се оказа,че ще има и  Alienoid 2.

Роца,
Скрит текст:
заради теб гледах Your Name Wink

# 606
  • при най-добрия мъж...
I.V има го в торентите. Сериите по отделно и в пакет целия сезон.

# 607
  • пак на Рив Гош
Намерих си сериал с Ю Ин На - One more happy ending от 2016г. и ще се забавлявам с него. Малко ведрина в мрачния ден. Да ви разсмея малко- след 24 дни съм в отпуск на море- дали ще е първото ми зимно море?
Не забравяй освен бански, да си вземеш и палто, че не се знае накъде ще завие времето Wink . При нас тия дни е уж слънчево, ама не повече от 16 градуса... а преполовихме май.
Аз много харесах One More Happy Ending, когато го гледах, не на последно място и заради приятелството на четирите главни героини. В него ще можеш също да видиш и един мноооого млад Ahn Hyo Seop.

bb6, хареса ли ти? Wink (ние вкъщи сме му фенове)

Аз догледах снощи Black Knight. Много се радвам, че Ким У Бин е отново в добра форма (радвах му се и по време на Our Blues). Като се абстрахираме от дупките в сюжета (и на моменти от компютърните анимации), сериалът като цяло ми хареса. Актьорите също - и У Бин, и Есом, и младежите, и Дядото, и Хони. Само не ми хареса как бяха "написали" Гадняра. Хони добре го изигра, ама самият образ не беше много убедителен. Не беше от Гаднярите, дето да ти е кеф да ги гледаш как гаднярстват. Щото, за да може цял отряд куриери, барабар с армията да се вдигне срещу Корпорацията, трябваше един Голям Гадняр... а той беше, както го нарече bb6, "лошко" Wink . Но сериалът ми задържа вниманието в продължение на 4.5 часа, без да ми доскучае. Затова 8*.

Започнах отново Our Blooming Youth, дето го бях позарязала. Ама на 13-14 епизод ми доскуча, та реших да го оставя настрани. Ако така продължават да развиват действието, май и на него последните епизоди ще се окажат излишни... да видим.

Подхванах и The Secret Romantic Guеsthouse (че нямах достатъчно ханбоци на екрана Joy). Първият епизод започва обещаващо - с няколко хубави младежи Wink .

# 608
  • вятърничава
bb6, хареса ли ти? Wink (ние вкъщи сме му фенове)
О,дааааа!Но това е една друга тема.
И разказите и снимките - аригато!Радвам се,че си сбъднала една мечта.

За мен Хони беше точно от Гаднярите, дето да ти е кеф да ги гледаш как гаднярстват.Значи като се загледам в лицето му и отиде, забравям да чета субтитри, изпускам действието Joy

victoria  ,ако не става за плаж, ще си гледкаш на воля сериали!

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 19:54 от bb6

# 609
  • България
Този гадняр всъщност беше единственият добре изкъпан герой, който ми беше приятно да гледам.
Гледала съм го само в Black (2017), но прави впечатление въпреки напредналата възраст. Grinning

# 610
  • при най-добрия мъж...
Хубавото Хони последно го гледах в онзи лежерния сериал дето само ядяха с главната - "Dinner mate". Ами качествен екземпляр си е. Да не говорим пък за онзи неговия +18 филм...Като си спомня и ми става жега Simple Smile

# 611
  • България
Започнах Black Knight: The Man Who Guards Me (2017).
Попаднах на него, докато търсех другия рицар.
Първите два епизода ми харесаха, въпреки несимпатичният за мен актьор. Отдавна не бях виждала толкова грозна човешка усмивка в профил.
Обаче актрисата е много привлекателна, има интересна филмография и я добавих в дамския корейски списък.

# 612
Аз сега ще си догледам дългите сериали.
Великият търговец е скучноват, но съм изгледала 20-тина епизода и ще го довърша.
Странният живот на татко е приятна сапунка, но веднъж пропуснах по грешка един епизод и въобще не забелязах да съм изпуснала нещо съществено.

# 613
  • пак на Рив Гош
И разказите и снимките - аригато!Радвам се,че си сбъднала една мечта.
Домо Wink

Хони аз го гледах за първи път в Dinner Mate, дотогава ми беше непознат. Признавам, добър актьор е, ама не е от моята "кръвна група".
А за Гадняра в Черния Рицар, някак си очаквах да бъде още по-гаден, отколкото беше, един вид титаничен Гадняр, да върви с постапокалиптичния сюжет Joy.

# 614
Техните цели всъщност бяха доста локални. Имам предвид и на лошия, и на добрите. Нямаше мащабност Joy

Общи условия

Активация на акаунт