Тема 6 - за любителите на китайски и корейски филми и сериали :)

• 36 361
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
  • при най-добрия мъж...
Ах, Кидо Гао и бърканите му яйца с домати. В Dine with love определено разцъфтя любовта ми към този "мутант" със странна физиономия. Не знам на пластичен хирург ли е дело или на майката природа, но има някакъв чар, който трудно мога да определя. Дори и кофти ролята му в Love is sweet не можа да попари нежните ми чувства към него Simple Smile
Бора! Дебора завършен. Типично по корейски накрая изсипаха литри шербет и всичко приключи по мед и масло. Чудесна романтична комедия! Ю Ин На беше брилянтна в ролята на Дебора, сякаш образа беше писан за нея. Искам още такива сериалчета, оправят ми настройките за дни наред.

# 676
  • вятърничава
Indira, и този го харесах ,но не ми е сред любимите готвачи.

Роца, да изгледах Would You Like a Cup of Coffee след толкова канене.Много хубав сериал не само за кафето, манията по него, професионализма,но и за връзките на хората на работното място,шеф-подчинен, ментор-обучаващ се,авторитет, уважение, отношението към клиентите.Успяха за по-малко от 30мин. на епизод чрез собственика на едно кафене и принципите му за кафето,професията и бизнеса да покажат толкова много. И актьорите млади и "стари" много ми харесаха.Не искам да подведа никой, в този сериал нищо не се случва освен ,че се прави кафе и се пие.Така,че считайте се за предупредени!
Скрит текст:
Роца, във всеки епизод на  Warm and Cozy Гон У готви нещо за клиентите или бизнеспартньорката си и в края на епизода, след като ни покажат какво ще се случи в следващия, обикновенно Ю Йон Сок / а веднъж и главната г/ показва как се се готви точно като в кулинарно предаване,изброява продукти,първо сварете това,после добавете онова.Ако си спомняш в един от епизодите направи чай от мандарини на главната,и в края на епизода подробно ни показаха как се прави. Да не забравя да спомена и колко са смешни закачките с "Тайната градина","Русалката", бляскащите екипчета на големия брат Joy
А за готвачите - припомних си набързо любими готвачи от азиатски сериали Киму Таку=Кимура Такуя в Grand Maison Tokyo (2019) и Джуно в Wok of Love (2018 ).Ама май трябваше да започна с Pasta и любимата Гофретка от Coffee Prince.
Ох,пак се отплеснах! Сериалът за сомелиерите е с Каме и е стар Kami no Shizuku (2009).Сериалът е старичък, Каме младичък. А сега излезе някакво продължение Drops of God (2023) с Ямапи и идват в твоя тероар,т.е. внасят френски елементи в историята. Не съм го гледала още.

# 677
  • пустинен пъпеш
Започнах фентъзито ,,Gu Family Book"(2013),в него в поддържаща роля участва и Ю Йон Сок,който направи запомняща се главна роля като Гу Дон Ме в ,,Mr Sunshine".
 Въпреки че харесвам повече китайския език и особено меко звучащите от типа ля-ля,намирам за интересни завършека на фразите в корейския с удължаването на гласните и с повишаването на интонацията в края на изреченията ,но като общо усещане все пак звучи грубо.

Последна редакция: пт, 26 май 2023, 16:55 от rududu

# 678
  • гр. София
За Gu Family book не беше лош сериала. Връзката на родителите беше много по- интересна. Страхотна песен на Изабел, края ме издразни на макс, въпреки че по същество би трябвало да хепиенд, но аз бях възмутена и още съм Simple Smile

# 679
  • пак на Рив Гош
Indira, аз пък Кидо го харесах първо в The King's Avatar. Наистина има много специфични черти, ама си е чаровен. И в Dine With Love е такъв - типичния китайски студен шеф-гадняр, ама на втория епизод още взе да омеква като доматите в омлета Joy

bb6, мерси за разясненията! Hug
Сега проверих отново епизодите на Warm & Cozy в нашия Нетфликс и наистина са орязали частта с рецептите. Епизодът свършва, текат крайните надписи, заедно с превюто за следващия епизод и това е Cry.
Тръгвам да пиша възмУтено и огОрчено послание до френския Нетфликс как така са ме лишили от толкова екранно време на любимия ми Йон Сок-ши! Гадините му с гадини, значи Rage! Все си мислех, че съм завеяна, ама чак пък толкова, че да пропусна рецепти, представени от Него - две неща, които силно ме интересуват - няма начин! При това два пъти (два пъти съм гледала сериала) Joy! Сигурно щях да подмина всичките закачки с "Тайната градина" и "Легенда за синьото море", тъй като не съм ги гледала (заради липса на интерес към Бини и Минчо). Знам, в културата ми липсват класиките в жанра... не съм значи толкова образована Joy  Joy Joy
Would You Like a Cup of Coffee беше чуден! Точно от моя тип сериали.
Сега ще погледна и японските сомелиери и готвачи. Аз захванах по едно време Tenno no Ryoriban, който бях смъкнала като си ходих последно в София, но се оказа, че има проблем със субтитрите, та се отказах.

Olia T, и аз не харесах особено края на Gu Family Book, някак си ми дойде като "и всичко това, заради Това?!".

Последна редакция: пт, 26 май 2023, 21:28 от Роца

# 680
  • гр. София
Аз се ядосах на Gu family book, защото
Скрит текст:
Главната умира 20минути без причина и после ме издразни самото прераждане и това, че никой не беше мръднал в развитието си от миналото. Само добри дела и пак си слуга. След края мигах на парцали и се чувствах като ударена с мокър парцал и даже съжалявах, че съм го гледала
Скрит текст:

# 681
  • България
Gu family book не изгледах заради главния. Четох, че актьорът е много добър човек, но нещо засега не се харесваме.
Обаче The Heavenly Idol (2023) си изгледах с удоволствие без да превъртам.
Главната много ми допадна, главният не толкова, жътварят беше по-хубав, но не виждам интересни сериали с негово участие.
С Go Bo Gyeol отметнах някои сериали за гледане, дано да имат руски превод.

А тези сигурно ги знаете и сигурно оттук съм отбелязала сериала, но станаха много отметки и не се сещам коя на кого дължа.
Strongest Deliveryman (2017) е сериалът, да спомена ако има други като мен, които не са го гледали.
Първи епизод не ми допадна особено и без малко да се откажа, но вече съм на четвърти и някак ме увлече.
Kim Seon Ho тук ми напомня на бледо копие на Бин Бин. В Hometown Cha-Cha-Cha не виждах такава прилика.

# 682
  • гр. София
На мен ми се гледаше нещо корейско, но не знаех какво. Онзи ден си продължих Тоp Star Yoo Baek, но пак го спрях - само се развълнувах в чудене, кой е капитана на корабчето който им помагаше.
И докато се чудех какво да гледам се сетих за един китайски сериал, от който си бях изтеглила два епизода - Plot love, има български субтитри от Индира, за които благодаря. Много забавен сериал.Аз съм стигнала до 12епизод, но го прегледах и нататък Simple Smile Секретаря е голям образ и детето и бабата на главния, която се появява рядко, ама на място Joy
Имаше много забавен коментар във форума за азиатски сериали, на който си се смея и до сега.
Сериалът има и втори сезон, но той като сюжет предшества този, затова не съм сигурна, че ще го гледам.

# 683
  • България
И докато се чудех какво да гледам се сетих за един китайски сериал, от който си бях изтеглила два епизода - Plot love, има български субтитри от Индира, за които благодаря. Много забавен сериал.Аз съм стигнала до 12епизод, но го прегледах и нататък Simple Smile Секретаря е голям образ и детето и бабата на главния, която се появява рядко, ама на място Joy
Имаше много забавен коментар във форума за азиатски сериали, на който си се смея и до сега.
Сериалът има и втори сезон, но той като сюжет предшества този, затова не съм сигурна, че ще го гледам.
Благодаря! Добавям го за гледане.
Strongest Deliveryman (2017) рязко ми омръзна след 5ти епизод.
И започнах отдавна похваления 100 Days My Prince (2018) от Olia T, Змей Горянски, май и Роца.
(Хе, хе, когато има гугъл съм много паметлива. Grinning)
Започна много трагично, но се надявам да продължи по-леко.
Някой има ли информация, защо този Do Ji Han много красив и талантлив актьор няма повече участия в сериали?

# 684
  • гр. София
О, да! 100 days my prince e много забавен. Само като се сетя и се смея с глас Joy Спомням си, че в началото ми тръгна бавно, но след 5епизод не можех да спра да гледам и песента е много хубава Simple Smile

# 685
  • вятърничава
Добре, лесно ме навихте! Days My Prince често го срещам като харесвано заглавие и щом е забавен, ще го пробвам.

роца, и аз гледам от няколко години. Опитвам се да наваксам с някой класики, за мое улеснение Тайната градина и Легенда за синьото море ги излъчваха скоро по телевизията. Pasta преди доста години, преди да имам интерес към Корея, го гледах по бнт, съжалявам, че не гледах Ирис. Към японското от млади години все ме дърпа, вероятно заради "Шогун" и Куросава.
За Warm and Cozy и рецептите
Скрит текст:
Като се прибереш в БГ може да гледаш сериала с бълг.превод, но самите рецепти не са преведени. Ще трябва да се досещаш за продуктите. В еп. 11 готвачи бяха големият брат и неговата красива гмуркачка.

# 686
  • пак на Рив Гош
Моарейн, нямам спомен да съм препоръчвала 101 Days My Prince (защото нямам кой знае какви спомени от сериала Joy), ама щом Гугъл казва Joy
И аз търсих сериали с Do Ji Han навремето, ама май тогава беше още в казармата, или на излизане от нея. Сега видях, че има някакъв филм от миналата година, но не и сериали. Може да участва повече в театрални постановки.

bb6, ще погледна за сериала следавщия път като си идвам. Пък дотогава ще готвя по рецепти от другите ми корейски източници (сред които другата седмица чакам и една книга с рецепти от К-драмите Joy)
И аз се запалих навремето по Япония покрай Шогун и Куросава Wink, после четох книги, а откакто срещнах Благоверния, напреднах и във видеогрите, аниметата и манга (не чета/гледам особено, но поне подочувам по-нашумелите заглавия), дето ги обсъждат със щерката. Между другото, Франция е изключително голям пазар на манга, май се нарежда на второ място след Япония.

Индира, кажи ми, че накрая в Dine With Love ще има еднорози! Joy . Че нещо ме загризаха съмненията (на 5ти епизод съм). Директор Ю взе да ми харесва почти колкото Капитан Лу и Лицевите опори Joy.
А Кидо Гао май ще влезе в списъка ми с китайски любимци.

Secret Romantic Guesthouse (2023) - довършен вчера. Сладурски сериал, непретенциозен и развлекателен (сегук). Довърших го даже без превъртане, нищо, че имаше 2 излишни епизода (трябваше да се стегнат и вместят сериала в 16 епизода, нямаше чак нужда от 18). Интересното в сценария беше, че има трима младежи - Учен, Военен и Развейпрах, всеки от тях със своите тайни, ама един от тях е и лишен от престола Принц. Та бавно и полека насочваха вниманието на драгия зрител ту към единия, ту към втория, ту към третия, докато най-накрая разкрият кой кой е за какво се бори... при това повече от 10 епизода. Ама после започнаха да поразтеглят действието и това малко ми помрачи пълното удоволствие (иначе в началото вървеше към 10*).

Днес е уикенд и е време за докторите (и сестрите) от болница Долдам Heart Eyes.

# 687
  • вятърничава
Индира, кажи ми, че накрая в Dine With Love ще има еднорози! Joy .
Ще има, ще има!
Поне така помня аз.

# 688
  • пак на Рив Гош
Ще има, ще има!
Поне така помня аз.

Ох, успокоих се, благодаря ти! Joy

# 689
  • България
Моарейн, нямам спомен да съм препоръчвала 101 Days My Prince (защото нямам кой знае какви спомени от сериала Joy), ама щом Гугъл казва Joy
Щом гугъл казва не споря, трябваше да цитирам мнението, обаче на лаптопа, който ползвам вечер, гугъл друго ми показва.  Може пак да покаже и теб, но видях имена на съфорумки, които вече не пишат в темата и се разсеях.
Secret Romantic Guesthouse (2023) - довършен вчера.
Скрит текст:
Сладурски сериал, непретенциозен и развлекателен (сегук). Довърших го даже без превъртане, нищо, че имаше 2 излишни епизода (трябваше да се стегнат и вместят сериала в 16 епизода, нямаше чак нужда от 18). Интересното в сценария беше, че има трима младежи - Учен, Военен и Развейпрах, всеки от тях със своите тайни, ама един от тях е и лишен от престола Принц. Та бавно и полека насочваха вниманието на драгия зрител ту към единия, ту към втория, ту към третия, докато най-накрая разкрият кой кой е за какво се бори... при това повече от 10 епизода. Ама после започнаха да поразтеглят действието и това малко ми помрачи пълното удоволствие (иначе в началото вървеше към 10*).
И този добавям.
Ех, имах се за китайски фен, пък то в последно време май съм на корейска диета. Joy

Общи условия

Активация на акаунт