ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 111

• 41 887
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
В2022, аз не броя калории, опитвам се да се храня ВМ НВ. И не ми се иска да налитам на шоколади, особено млечни, че комбинацията от въглехидрати и мазнини ще доведе до друг резултат. Позволих си в средата на месеца две-три вечери по малко черен шоколад заради цикъла. Не стига, че откара 21 дни, но й се увеличаваше, та се наложи да го спра с витамин К и ударни дози вит. С. Затова си хапнах с чиста съвест млечен, уж заради обилния цикъл, ама подсъзнанието ми знаеше защо си го отворих. Joy Като го изядох ме захванаха угризенията и мислите как една диета не мога да изкарам, какво прасе съм и т.н. Но си казах, че и занапред ще имам дни, в които ще посягам към шоколад или картофи, не е нужно пак да влизам в омагьосания кръг - ядене, вина, ядене, вина... Като психично болна ставам. Joy Реших, че важното е да следвам режима, а че ще има изключения от него, ще има. Просто трябва да внимавам тези изключения да са редки и в малки количества. Забраня ли си нещо, то става по-желано. Затова си забраних да изпадам в депресия заради един ред шоколад.
Днес сутринта само кафе. За обяд си поръчах свинска кавърма и пилешка супа. Притеснено ми беше, че в супата има фиде и вероятно някое кубче картоф, но пък нали ми е позволено и някакви въглехидрати. Като се наям стабилно на обяд, в повечето случаи не ми се яде на вечеря.
Прибирам корема, намалих колана с една дупка. Това ме мотивира да продължавам в същия дух.

# 226
*Bubble*, защо не вкараш някакъв протеин вечер? Масълцето и хумуса са доста висококалорични и не особено засищащи. 300 грама хумус са ти близо 500 калории (освен ако не си правиш някакъв домашен без мазнина).

# 227
Ами и аз да напиша, че свалих едно килце Joy както бях писала от нищо не се лишавам, не мога да седя и да не опитам хаха доволна съм, по един килограм да свалям на месец за мен ще е добре. Hug

# 228
  • София
*Bubble*, защо не вкараш някакъв протеин вечер? Масълцето и хумуса са доста висококалорични и не особено засищащи. 300 грама хумус са ти близо 500 калории (освен ако не си правиш някакъв домашен без мазнина).
Да,трябва да вкарам.Така като ми го каза може един омлет да си забъркам довечера.
Вчера оползотворих един буркан хумус (400 гр) и го сметнах близо 800 калории за цялото количество и си го разделих на три.Домашен си правя и за мазнина слагам много малко зехтин.
Аз и на броколите им слагам масло за аромат като цяло.Но наистина липсва протеин в менюто ми.

# 229
Здравейте, момичета! И аз да отчета месеца- само 2кг. свалени, но не бях много стриктна. А и вече съм в пременопауза и това много ми се отразява на свалянето. Пожелавам на всички повече свалени килограми през февруари.

# 230
Здравейте, включвам се и аз при вас!
Аз цял живот съм си гладна и дебела и на диети Laughing в последните две години качих доста от застояване и ядене предимно на вкусни, но забранени за мен храни. Сега съм се хванала в ръце, защото искам да забременея.

От 2 седмици съм на 90 дневната диета - с нея през годините съм сваляла много - лесна ми е и ми харесва, че се ядат всички групи храни. За съжаление не успях да се премеря преди старта на диетата, защото кантарът беше развален. И не знам какво става - в последната 1 седмица си стоя все на 86.5кг - не помръдва този кантар и не помръдва.
По себе си усещам, че коремът ми малко се е прибрал, чувствам се по-лека, но даже -100 грама няма! и това много ме демотивира, но няма да се отказвам - от два дни включих и упражнения.
Чуда се дали да не си купя нов кантар, ако този тотално се е развалил SmileThinking

# 231
90 дневната работи със сигурност, аз съм я пазила веднъж преди 12 години. Но само трябва да не се прекалява с количествата. Примерно аз ядях по 1 кебапче със салата (а не по 2-3). Тя малко подлъгва, да си ядеш колкото ти определиш и според мен това й е "препъни камъка". Със сигурност ще има резултати, ако си я спазваш!

Сега с калорийния дефицит ми е 100 пъти по-лесно, отколкото с 90-дневната...

# 232
  • France
Аз съм пробвала два пъти 90 дневната и двата пъти напълнях. Не е за мен.

# 233
90 дневната работи със сигурност, аз съм я пазила веднъж преди 12 години. Но само трябва да не се прекалява с количествата. Примерно аз ядях по 1 кебапче със салата (а не по 2-3). Тя малко подлъгва, да си ядеш колкото ти определиш и според мен това й е "препъни камъка". Със сигурност ще има резултати, ако си я спазваш!

Сега с калорийния дефицит ми е 100 пъти по-лесно, отколкото с 90-дневната...

Аз си спазвам и грамажите на ястията за обяд и вечеря (според книгата), не е колкото си преценя или ми се яде.
Задължително си имам и салата прясна.

# 234
Blush
Здравейте, включвам се и аз при вас!
Аз цял живот съм си гладна и дебела и на диети Laughing в последните две години качих доста от застояване и ядене предимно на вкусни, но забранени за мен храни. Сега съм се хванала в ръце, защото искам да забременея.

От 2 седмици съм на 90 дневната диета - с нея през годините съм сваляла много - лесна ми е и ми харесва, че се ядат всички групи храни. За съжаление не успях да се премеря преди старта на диетата, защото кантарът беше развален. И не знам какво става - в последната 1 седмица си стоя все на 86.5кг - не помръдва този кантар и не помръдва.
По себе си усещам, че коремът ми малко се е прибрал, чувствам се по-лека, но даже -100 грама няма! и това много ме демотивира, но няма да се отказвам - от два дни включих и упражнения.
Чуда се дали да не си купя нов кантар, ако този тотално се е развалил SmileThinking

Преди години 2 пъти съм я пазила и наистина успях с нея да сваля доста- първия път- 15 кг., втория- 9 кг., но бях по- млада. Моите родители( над 70 годишни) всяка година от януари я пазят за около 2 месеца  за прочистване и свалят с нея( не много, разбира се).  Желая ти успех! И  си купи нов кантар, за да не се демотивираш...Hug

# 235
Първата "официална" диета в живота ми беше 90-дневната. Имах много добри резултати с нея, но за съжаление не е подходяща за хора с висока кръвна захар.

# 236
  • в пералнята
Да не казвам голяма дума,.но днес за първи път от няколко месеца паднах под 63 кг.
Направо не е истина...
Следващата ми цел е до април под 60. Дано да издържа на целия този глад.

# 237
Arhinora, успех! Аз виждам инцидентно 62,5 примерно сутрин, но не мога да сляза трайно под 63 кг. Ще се борим заедно.

# 238
споко, ще се стопли, ще изгрее слънце и на нашата улица

Последна редакция: сб, 04 фев 2023, 02:41 от Herzen

# 239
Здравейте!
Открих темата и се включвам с радост!
Почти на финалната права съм след кърмене. Имам едни 15+, които много ми пречат.
Преди време успях за три месеца да смъкна желаните килограми, пиех доста вода и бях отказала тестените и хляба. Пушех, сега не пуша от две години.
Сега не консумирам хляб, свалям малко, после пак кача, обяснението ми е, че от кърменето не мога така да се отприщя да свалям.
От няколко дни консумирам предимно яйца, месо и салати, но не пия много течности, в случая вода. Чувствам се добре. Надявам се до април май да влезна във форма и да си нося хубавите ми стари дрехи.
Приятен ден!

Общи условия

Активация на акаунт