ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 111

• 41 867
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • France
Роузи, и при мен е така. Брънч в събота, гости в неделя, деца, за които готвя... отделно и моя апетит. И другата седмица се очертава сложна.
Днес само разходка, в събота сутринта имах зумба и замалко да се затрия - скапаха ни от скачане.

# 616
Забравих съвсем, че днес въртим стрелките. Първо се успах, второ ме изстреляха с 200 по задачи и се разминах и с йога, и със закуска.
О: Свинска пържола и шопска салата
В: кисело мляко с доза протеин и банан.
Сладко и захарни изкушения вкъщи не държим вече и е много по-добре така. И да ми се дояде нещо по никое време, опциите са само плодове и зеленчуци 😁
Аз се меря всеки ден. Започнах миналата година, като опит да преодолея страха си от кантара. Не че не ми прави впечатление вече, просто не се оставям една цифра да ми диктува настроението за деня. Отделно много неща можеш да научиш за себе си - колко качваш/смъкваш в определени периоди от месеца, как ти се отразява прекаляването със солта или непиенето на достатъчно вода.
За седмицата средно съм - 2 кг. Остават още много по 2 : ))
Неочаквано вече се появи първият коментар от доброжелател защо толкова много съм ходила, да не съм отслабвала и т.н. По принцип, ако беше някой непознат, бих го пратила на едно хубаво място. Обаче е близък човек, който знам, че наистина го е грижа за мен. Та на въпроса - как се справяте с непоисканите съвети, когато хората започнат да забелязват, че отслабвате? Аз съм далеч от видимо отслабнала 😁 Но ако отсега се започва... мхх

# 617
Ако забележат положителна промяна и го коментират, благодаря за комплимента и се опитвам да приключа до там с темата ако не ми се коментира. (На ВМ-НВ хранене съм основно, за повечето хора и без това звучи като много сбъркан начин и нямам и желание да коментирам с тях. За фастове пък да не отварям дума че там вече става забавно Grinning )
Ако предложат непоискан съвет, зависи колко ми пука за човека дали ще го изслушам до край или не... и в двата случая бих казала че съм си набелязала вече тактика и ще се придържам към нея поне известно време. Остава малко с отворен край така и не е грубо отрязване (когато не го искам да е).
За коментар за много ходене винаги можеш да кажеш че имаш желание да се раздвижиш и разходиш, пролет е, хубаво време и прочие. То си е за здраве движението, в крайна сметка, дори не е нужно да е специално за отслабване.

# 618
Запазваш спокойствие, не влизаш в генерални спорове, не се опитваш никого да убеждаваш в смисъла на действията си, парираш с ,,така съм си решила, благодаря за съвета", сменяш темата, не се дразниш и изчакваш търпеливо плодовете на труда си. Няма нищо по-ефикасно за убеждението на околните от резултатите. Те сами ще почнат да те разпитват каква е тайната, как го направи, ще започнат да те имитират, независимо дори колко смислен е бил режимът ти. Това е природен закон според мен. Joy Но започнеш ли да се връзваш и дразниш, бързо бързо може да загубиш дори мотивацията си. Следваш си плановете и доставяш резултати на себе си. Другите гледат кино, с времето ще става по-лесно. Wink

И браво за минуса!! Това си е супер резултат като за начало. Аз също съм привърженик на честото мерене на кантар, права си за позитивите. : )

Последна редакция: пн, 27 мар 2023, 02:02 от snowwhite12

# 619
Аз съм свалила 9кг и се ядосвам че почти никой не коментира, а когато някой коментира пак се дразня. Защото започват въпросите, колко си свалила, на диета ли си и т. Н. Това жените угода нямаме 😁😁😁😁🌻

# 620
Е аз си казвам как съм ги свалила, и то с гордост Simple Smile Защо пък да не си кажеш Simple Smile

# 621
Зависи и с кого разговаряш... има хора дето просто ще се зарадват за теб и с теб. Има и такива, дето ще решат да ти дават акъл, дори и да е очевидно че твоят избран начин работи. Не, те знаят по-добре. От това дето ти го правиш, ще се поболееш или ще върнеш килата двойно или каквото се сетиш, абе те повече разбират.
Поне за мен, това което правя с тялото си и здравето си, на околните не им е работа да се месят. Ако съветът е потърсен е друго, но много често не е и за мен това си е грубо влизане в личното пространство.
Едно е тук във форума някой да напише "Ей, хора, аз реших еди как си да отслабвам, вие какво мислите за този начин и някой друг пробвал ли го е?"
Друго е някой около мен да реши че трябва да ми даде акъл. То не чух че ще припадна някой ден с това "неядене" моето (понеже не смятам да ям по 3-4-5-6 пъти на ден), то не беше че ще се спомина от холестерол ако ям по повече от 2 яйца на седмица, то не беше че без хляб е вредно да се живее, без закуска сутрин също, още куп неща мога да изброя. Последното беше че ще си повредя стомаха много лошо. Това казано от човек с постоянни оплаквания от храносмилателни проблеми. Каквито аз, между другото, нямам. Или баналното но дежурно "Ее, хапни си де, какво ще ти стане?"

# 622
Никак не се впечатлявам от нищо аз Simple Smile

# 623
Здравейте! Чета темата от доста време и се вдъхновявам от вашите постове. Надявам се да приемате нови попълнения. Реших да пиша тук всеки ден менюто си, за да имам стимул, а и да ме коригирате ако нещо бъркам. Та така, накратко за мен: Имам около 4-5 излишни килограма, които от доста време се опитвам да сваля. Преди три години бях на 90 -дневната диета и успях да постигна идеалното за мен тегло - 56.5; 57 кг. С течение на времето се върнах в изходна позиция. не искам да спазвам пак диета, а искам да си намеря моят начин на хранене,към който да се придържам дългосрочно. От известно време следя калориите си, но килограмите ми варират. Ту смъкна 2 кг, но после си ги върна и така до безкрай. Тренирам 5-6 пъти седмично около час в домашни условия с тежести. От вчера съм на 5 дневно детокс меню, с което целя рестарт на организма и малко корема ми да се свие, че да приемам по-малко храна(по принцип съм лакома много Simple Smile)След тези 5 дни мисля да  се придържам стриктно към 1300 -1400 калории. Днес ми е ден втори от Детокса. Менюто е:
Закуска: смути от банан и тиква с бадемово мляко
Обяд: Зелена слата с домат и 200 грама сварен червен боб
Снак: 3 с.л. чия накиснати в бадемово мляко, 1 ч.л. мед, малко манго и 30 гр. кашу
Вечеря: Крем супа от броколи и картоф с кокосово мляко
Благодаря, че изчетохте дългия ми пост!

# 624
Ох, запалихте ме по моното и мен 😅
Първи ден - пилешко.
Утре пак така 🙄
Трябва само да измисля с какво да заменя млечните и плодовите дни, а и пропуснах картофите, но ще ги вкарам по някое време.
Никога не съм спазвала монодиети и ми е интересно какъв ще е резултата 🤔

# 625
млечните може с яйца
вх дните (картофи, зеленчуци и плодове) ги правя по един

Ice lady, добре дошла и успех Hug
и аз се въртя в тоя килограмов и калориен диапазон Stuck Out Tongue

# 626
Малко страничен въпрос. Позволявате ли си да прегрешите с колбаси-луканка, шунка? Аз от време на време ям по резенче, но усещам обостряне на вкуса ми в последно време и ми идват солени.

# 627
Аз ям и луканка, и шунка. Не ми се лепят.

# 628
Добре дошла, айс лейди!
Звучи добре менюто ти. Успех!

Вчера бях доста гладна и нямах търпение да закусвам. Нали това ще ми е заместителят на mfp следващите дни. Кантарът отчете 57,3. Но е и много вода падналото...

Днес:
З: 90 гр овесени ядки, 300 мл овесено мляко, 100 гр микс горски плодове, 1 чл кокосови стърготини
М: круша
О: микс пз паста, паста от лещено брашно с 1/5 авокадо и 2-3 шепи грах
М: ябълка, 200 гр скир
В: за вечеря има крем супа от тиква (лук, зехтин, тиква, картоф, сл картоф, ябълка, сметана, бульон без сол-пасирани) + варено яйце

Трен днес 15 мин корем само
45 мин бърза разходка
Движението е доста из вкъщи-чистене и тн.
Постоянно ме преследва леко чувство на глад от вчера и коремът ми е доста свит. Чувствам се супер, надявам се да не прекаля с дефицита и да се наям едно хубаво накрая. :Д
Липсва ми 85%-овият шоколад, но така ще е в началото.

Шунка ям, но не всяка седмица. Не е здравословна храна за мен, а бърз протеин, когато ме мързи или ми се яде.

Последна редакция: пн, 27 мар 2023, 15:27 от snowwhite12

# 629
Шунка се изучих да си правя вкъщи - хем и на сол и на всичко е по мой вкус, хем няма излишни неща в нея. Правя голяма партида, разфасовам на по-малки парчета, стреч фолио и във фризера. Малките парчета бързо се изяждат и не пречи че не е трайна, не отнемат много дълго да се размразят и нямам оправдание да си купя и да ям купешката.
Като се прави наведнъж, не е толкова занимавка и планиране, а после имам за дълго време че все пак не ям такова всеки ден. Но особено сега както е сезон на зелени салати и ми иде да живея само пасейки такива, удобство си е бързо и лесно да добавя още малко протеин че само на трева не става.

Общи условия

Активация на акаунт