Блефаропластика - 4 тема

• 98 051
  • 762
  •   2
Отговори
# 405
Да, наистина я има тази "заблуда" - когато окото се отвори и стане по-голямо и изглежда по-близо до веждата Grinning
Скрит текст:
Ето на тези снимки погледът е на една височина и са от един ъгъл - лесно се разбира, че няма промяна във височината на веждите, то и формата щеше да е компрометирана, особено към опашката.
Аз например понеже имах огромни отоци наистина имах промяна в опашките за известно време, но пък ми хареса, по-естествено стояха Joy Вече го няма този ефект, за съжаление. Но в интернационалната група през седмица/две четях такива въпроси - възможно ли е веждите да са по-ниско, миглите по-дълги и т.н.
Иначе останалото е до вкус - за някои хора тези кръпки, които придават тъжен вид на окото са по-естествени и съответно по-желани, все пак с възрастта всеки изглежда по-уморен в очите, а пък "перфектен" опънат вид малко привлича вниманието, не съответства на естествените промени настъпващи с възрастта, без значение естетически издържана ли е корекцията, не говорим за котешките очи, които стоят неестествено за човешката раса изобщо, дори при нормална промяна се получава една острота на погледа - излишната кожа и мазнини малко омекотяват.

# 406
Точно затова казах, че за мен работи странно.

# 407
И за мене при Димитров блефаропластиката не е с особено естествен резултат, понеже очевидно има и подвигане, което променя първоначалния вид на очите. Не бих си направила такова нещо, макар една моя позната много да хвали този доктор, явно има и много приятен характер, макар и да и се е наложило да оправят нещо по едната гърда.

# 408
  • Варна
Тогава Ильо Стоянов по същият начин ли работи или не?

# 409
Не ми допада на мен нищо от това, което видях в Инстаграм от д-р Димитров. Имаше една жена с лифтинг, направо обезобразена беше. Д-р Войнов се справя много по-добре с лифтинг и темпорален браулифт според мен.

# 410
Тогава Ильо Стоянов по същият начин ли работи или не?

Работи по същият начин. В това видео го казва.https://www.instagram.com/reel/Czlhk7_IUpX/?igsh=MTllaGRienc3MWRxaQ==

# 411
  • в 1001-та нощ
Тези три дейности - изрязване на кожа, отстраняване на мастните образования и повдигане на мускула - ги правят и други лекари - не е някаква революция. В моя случай също, но това с лифтинга на мускула беше през достъпа, който лекарят има за операцията (изрязаната кожа), без специално за това да се прави разрез, който да излиза извън сгъвката.

Вероятно много зависи и каква е индивидуалната анатомия. Аз имам тъжна форма на очите, а не котешка, формата на черепа ни е такава и ако някой ми "опъва очите" ще е смешно и неестествено.

Ето резултат 2 години по-късно. Това е кадър от видео. Не виждам нещо да се е "развалило" във времето или ефектът да е отминал.

Скрит текст:

# 412
  • София
А знаете ли д-р Димитров едновременно ли прави ГБ и ДБ или в отделни операции ? На мен ми харесва ефекта.

# 413
Аз още събирам информация и кураж за горна блефаропластика, защото това все пак е операция на лицето и не ми се мисли какво ще правя ако нещата не се развият така както съм очаквала. Но знам със сигурност при кого не бих я направила - при д-р Желязкова. От това, което съм виждала, само на Алена ми харесва как се е получило. Имам позната, която прави при Желязкова и която е доволна, но за мен разликата е само едно идея по-добре от преди, абсолютно незадоволително по моите критерии. А и всичко, което пуска в социалните мрежи, ми изглежда нескопосано.

# 414
Д-р Димитров прави горна и долна блефаропластика заедно, ако пациентът има желание и показания. Иначе трябва да минат поне 3 месеца от едната операция, за да се направи втората.

Алена, нямах предвид, че само те извършват тези дейности, а че само те го правят оптимално във всички случаи Grinning
Твоите очи изглеждат перфектно и сега, но ти имаше само малко кожа, нямаш тежък мазен клепач и както сама каза - имаш си зададена форма от черепа ти, не от кожата, дали щеше да отидеш в Есте или при Желязкова, резултатът щеше да е все един, в страницата му има няколко жени с подобни очи, които са си с кръгла форма след операцията, въпреки, че шевът пак е изнесен нагоре.
Но когато очите са разположени по-дълбоко и забулени с кожа и мазнини има огромно значение как ще се реже и шие, за да изглеждат изразително, без да се получи тъжен вид, на малки/deep set очи съвсем не стои така загатнато, че да има своя чар, а по-скоро разваля резултата.
Пак казвам, че всеки трябва да прецени според характеристиките си и най-вече целите си кой е неговият хирург, снимките, които изобщо ме навиха за операция бяха на офталмолози, виждала съм страхотни резултати, даже скоро и от Пирогов ми излезе снимка, просто с времето разгледах много работи и изчетох много информация не само за блефаропластиката, но и изобщо за структурата на лицето и прецених, че при мен най-малък шанс да остана разочарована има при хирурзите в Есте.
Между другото повечето от снимките в профила на Димитров са от 45 ден и тогава, повярвайте, може да има още мнооого отоци. Те придават този Misc Alien вид.
Как изглеждах аз на около 2 месеца:
Скрит текст:
Сега:
Скрит текст:
Хем е същото, хем съвсем не е 😃 Аз бях подута и около слепоочията, сякаш се бях наблъскала с филър стоеше, имало вътрешни конци там, вероятно от тях, а и аз реагирам така на травма, но наистина изглеждах странно.

# 415
  • Варна
Blackwolfie, пишеш хубаво, с обяснения и грамотно, благодаря ти!
На втората снимка веждите са ти доста издърпани нагоре това от какво е?
Също така пак на същата снимка се вижда много бялата вътрешна водна линия на окото, имаше си термин за това, не се сещам.. Така ли е в действителност или от снимката?
Аз мисля, че е трудно, обаче, всеки да избере лекар според собствената си анатомични обособености, пациентите не  могат да са толкова информирани. И аз от толкова четене не мога да се реша, а нямам толкова паднал клепач, колкото мазнина под веждите, изглежда свлечена от челото, изглежда като подпухване, по - скоро.

# 416
Blackwolfie, много хубави очи! Първата снимка е след два месеца, както си написала, или след две седмици? Защото още има нещо като превръзка на долните клепачи или така ми се струва?

# 417
Росита и Ивка - вижте в предишните две страници някъде писах дълъг пост - имах ектропион. Чак сега очите ми заприличват на моите и зеницата започва да се допира до водната линия, вместо да се вижда склерата. На два месеца си бях така,  не е грешка, вкъщи си лепях двете очи, на работа само едното, понеже беше много отворено и ми лютеше от лепилото, с което работех. Да отворя скоба, че това може да се случи доста късно - да речем до третия месец долните клепачи може да са си нормални и "залепени" до зеницата и изведнъж да се отвори разстояние. При мен беше от самото начало.
Веждите ми са издърпани нагоре, защото главата ми е наведена надолу Joy И са като пред излитане - те хем така са нарисувани, хем от снимката изглеждат по-високо.
Сега се сещам, че в първите месеци, когато от отока веждите ми всъщност изглеждаха по-ниско разположени в моите очи, за моя позната пък явно не изглеждаха така и ме обвини, че вижда, че и тях съм вдигнала, т.е. имало е и браулифт, но си трая Grinning Така че е много интересно как всеки разглежда нещата различно, даже противоположно - блефаропластика, миглопластика, хиалурон в устните... Всичко много променя геометрията на лицето и промените изглеждат повече от една.

# 418
Здравейте, влизам не да хейтя, а да изразя учудването и разочарованието си от един лекар, в който едва ли не се кълнях след  отзиви от тук и гледане на видео... За съжаление се присъединявам към негативните отзиви от д-р Желязкова. Влязох на консултация с невероятен респект и готино настроение. Започна с това, че имам леко паднали вежди и малко по-голяма гънка на единия клепач, при което аз й задодох въпрос дали анатомично веждите ми са така или е придобито с времето. Каза ми, че няма мои снимки, за да каже. Дотук добре. Следващият ми въпрос беше по повод момичето, което се оплака тук, че няма голяма разлика преди и след блефаро при Желязкова. Изрично й казах, че съм научила за нея от бг мама и че всички отзиви за нея тук са повече от прекрасни и че има само един-еденствен, който е по-негативен. Казах и че и и от най-брилянтния лекар може да има един недоволен и че това не ме притеснява, а че просто искам да разбера каква е техниката й. Попитах я практикува ли шевове нагоре или само до края на клепача и споменах, че във форума е дискутирано как според някои хирурзи тези шевове нагоре предотвратявали нови гънки и спомагали за повече естетика и по-добра работа на мускула. Попитах я какво мисли, а тя се облегна, усмихна се многозначително и каза "Без коментар". Понеже си спомних как някой беше писал, че консултацията продължила почти час и колко обяснявала Желязкова надълго и наширако, ми стана леко странно. Казах й, че бих искала да разбера при мен евентуално какъв би бил подходът, а тя каза, че при всеки е индивидуално и че "това вече се превръща в лекция по блефаропластика". Тук вече ми стана доста тъпо, понеже я харесвах и наистина се учудих от реакцията й. От началото на консултацията бяха минали десетина минути. Звънна й телефонът и каза на някого, че след 10 минути ще дойде".
Следващите ми един-два въпроса дори не си ги спомням, тъй като тя отговаряше припряно и с по една дума. Питах я за евенуални процедури, каза плазма. Записах си го в бележки в телефона, тъй като нямаше да го запомня, но вече виждах как иска да си ходя. Попитах я има ли някакъв проблем, а тя каза "вие си ровите в телефона". Казах й, че не си ровя в телефона, а си записвам какво ми казва и че започвам да се чувствам странно на тази "консултация".  Е, секунди по-късно тя беше вече приключила. Simple Smile
И така, момичета, явно многото клиенти променят лекаря и той става доста по-нагъл.
Дори да се е засегнала толкова смъртно от въпроса ми за негативния отзив и техниката с шевовете нагоре (явно е така, като гледам поста й във ФБ), мисля че един истински специалист не би бил толкова тесногръд и би имал доблестта да обясни защо приема или отрича тази практика. Дано всички имаме късмета да попадаме на специалисти, които са не просто добри в работата си, но имат и търпението да обяснят какво горе-долу възнамеряват да направят срещу 4 бона и доверието като залог.

# 419
  • Варна
Тръгнах да търся какво е написала доктор Желязкова във Фейсбук и го копирам по-долу, написала е, че времето за всеки един е определено, а какво е то и обозначено ли е предварително? Също така не виждам проблем да изкоментира и друга техника, нормално е пациентите да са информирани и да търсят най - доброто за себе си, а работа на лекаря е да ги убеди с доводи защо това и и това са по - добре в конкретния случай случай. Единственото, което мога да кажа в случая е, че вече за докторката е все едно явно дали сте вие или следващата, тя няма да се постарае да ви спечели, защото графика ѝ е пълен.
Аз лично не знам коя е по - добрата техника и има ли универсална такава.
" Целта на консултацията е обсъждане на вашия конкретен случай,какви са възможностите за корекция на конкретния проблем  освен операцията и аз като лекар какво бих могла да Ви предложа.
Въпроси по принцип какво мисля за техниката на този или онзи колега,извадки от публикации какво е казал някой не коментирам.Времето  за всеки един е определено!
Уважавайте на първо място себе си ,а също времето и труда на лекаря срещу вас!"

Общи условия

Активация на акаунт