Блефаропластика - 4 тема

• 92 072
  • 762
  •   2
Отговори
# 615
И майка ми и баща ми са с торбички и смъкнати клепачи. При мен има и 50 загубени килограми в последните 2 години и допълнително смъкване от там.
Rima, ти нямаш точно смъкнати клепачи, а някакви мастни образувания над клепача, не знам какъв е терминът. Повлияло се е много добре - особено под очите, а и като цяло, може би имаш още оток над клепачите, но предполагам, че ще спадне още.

# 616
  • София
Rima, лифтинга пак ли при д-р Войнов ще правиш? Може ли да споделиш подробности за него, къде ходи на преглед, как и т.н., може и на лични.

Да, при него!
Иначе преглежда, консултира и оперира в УниХоспитал в София. Клиниката се намира в Хотел "Земята и Хората", на Околовръстен път 27
https://drvoynov.com/

Войнов обяснява много подробно, не е припрян, много изчерпателен и търпелив. Не бърза да ви изпрати, много любезен, обективен и консервативен.
Клиниката е луксозна и много модерна. Целият екип е също любезен и търпелив.
Аз бях една нощ ( 24 часа), храната се доставя от ресторанта на хотела.  
При мен имаше проблем с упорита хемоза на очите, но моите очи са много чувствителни, имам сухота, алергии и много чувствителни очи и кожа. Почти изчезна хемозата към днешна дата ( 1 месец), да кажем на 100% на едното око и 80% на другото. За целта ходих при офталмолог, тя ми предписа допълнителна терапия.

Ще отговоря на всички въпроси, така че питайте!

Rosita, да мастни образувания, но и доста кожа е махнал. Знам, защото имах едни няколко бели образувания ( милиуми) под очите - всичко е изрязал, което са поне 8 мм. Може да видите бенката ми колко се е качила нагоре.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 20:26 от Rima

# 617
Благодаря, важното е, че крайният резултат е много добър.
За д-р Войнов знам, че с д-р Хатър работеше, може би се е учил от нея, не знам.

# 618
  • София

Да, но вече работи самостоятелно, от 03/2024 е в София.

# 619

А за д-р Хатър имате ли впечатления. Аз преди седмица правих при нея липосукция с липофилинг. Но искам и очите да направя може би при нея. Но и за Войнов съм мислела.

# 620
  • София

А за д-р Хатър имате ли впечатления. Аз преди седмица правих при нея липосукция с липофилинг. Но искам и очите да направя може би при нея. Но и за Войнов съм мислела.

Не, не съм се срещала с нея. Силно алергична съм ( към всички упойки) и не исках да излизам от границите на София.

# 621

При Хатър съм правила липосукция на бедра, не съм доволна. Радвам се, че Войнов се е отделил, смятам го за по- добър. Ако събера смелост за блефаро и фейс лифтинг мисля да се обърна към него. За сега чета само добри отзиви.

# 622
  • Plovdiv

grosdanat, бихте ли споделила от липофилинга доволна ли сте?И като цяло как премина процедурата?

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 19:05 от Penelope77

# 623
  • Варна
Не мисля, че пластичните хирурзи са длъжни да членуват в тази асоциация или друга.
Преди няколко години бях и гледала сайта кой членува и не видях Молов. Сега може и да е член, не ми се проверява.

В сайта на БЛС регистъра на лекарите е публичен и може да се търси с филтър по специалност и област. Така може да се прецени къде има най много, но е ясно, че са съсредоточени в София.
Няма от къде да се намери систематизирана информация кой колко професионален опит има.
Задължително специализират в клиника/отделение по пластично възстановителна и естетична хирургия, като в болниците към ВМА май се казва "термична травма".
Като цяло болниците,  в които могат да специализират не са много.
Фул е с клиники (медицински центрове) по пластична хирургия, но в тях не може да се специализира, защото нямат акредитация за обучение на специализанти.
Това стеснява още кръга.

# 624
Здравейте, имам въпрос към правилите горна блефаропластика, понеже чух различни мнения от офталмолози. Върху белега отгоре слага ли се UV защита или е достатъчно само да се носят слънчеви очила и да се нанася крем  с висок фактор на лицето, като се избягва контура?

# 625
  • София
Здравейте, имам въпрос към правилите горна блефаропластика, понеже чух различни мнения от офталмолози. Върху белега отгоре слага ли се UV защита или е достатъчно само да се носят слънчеви очила и да се нанася крем  с висок фактор на лицето, като се избягва контура?

Аз до ден 14 почти не излизах от къщи, но след това само със слънцезащита на клепачите! Войнов ми го е написал изрично е епикризата.

# 626
Аз доколкото знам трябва да се изчака 20 дни и за SPF., и за крем за белезите, освен моят хирург това ми казаха и офталмолог, и друг хирург при друга операция. Други оперирани са посъветвани от техните хирурзи също след 14 или 20 дни (различни мнения при различните специалисти), но това да не се слага за първи път го чувам.
В тези температури е хубаво освен слънцезащитен крем и слънчеви очила да носите също и шапка с добра периферия.

# 627
Точно така - очила и шапка задължително!

# 628
  • София / Пловдив
Хоп и аз тук, прилежно изчетох всички теми и.... май се отказах дори на консултация при Желязкова да ходя, а имам записан час другата седмица. Някоя, ако го иска, да каже Simple Smile
Та започвам съвсем нов ресърч на лекарите. Войнов, Гигов....?

# 629
Здравейте ! Има ли някоя тук, която си е правила горна блефаропластика при др Войнов? Спряла съм се на него , но се притеснявам много от резултата . Всеки ден се каня да си запиша час за консултация и не мога да събера смелост .

Общи условия

Активация на акаунт