Отговори
# 240
Честито бебече,би ли разказала как мина раждането Simple Smile

Момичета! Изгубих се и аз малко, но на 26.01 се роди моето малко съвършенство. Heart Родих естествено! Да, боли, но си заслужава, забравя се и после се чувстваш като герой!!

Вече сме вкъщи и кърмя изцяло - и аз като Викси имам много кърма. Ще пиша по-подробно скоро по темата, но.. И аз пробвах да махна нощното хранене една вечер и беше ад! Дадох му 40 мл вода, детето се скъса да реве и аз рева с него.. и сега никакво махане на нощно хранене и тн - важно е какво е добре за детето, не какво казва някоя книга.. Поне така мисля аз.

Иначе и моят пълни много памперси.. Ама това май е добре.

Ще пиша скоро с още детайли.

Момичетата, които са родили вече - честито! Heart

Момичетата, на които им предстои - не се страхувайте! Мислете си за позитивни неща и как скоро ще гушкате своите бебоци! При мен това помогна Heart

# 241
Честито, да е здраво бебчето и цялото семейство!

Чудя се как може образовани хора (предполага се, че са, след като са написали книга или са станали акушерки), да твърдят, че на новородено трябва да се махне нощното хранене и да се дава вода, за да му запълни стомахчето Rolling Eyes
Една акушерка в МД ми каза същото, като я питах защо носят добавка в 1ч и чак в 7ч сутринта, но не исках да се карам с нея и й казах, аха, добре. Слава богу, че ми тръгна сравнително бързо кърмата, за да не разчитам на тъпото АМ за дохранване.

# 242
Днес забелязах, че от едното оченце на бебенцето изтича секрет обилно, даже му се беше затворило оченцето залепнало.
Всеки ден почиствам с физ. р-р и стерилна марличка.
Притеснявам се, дали е нормално  това?

Хинт, нас ни изписаха от “Селена” с конюнктивит.  Знам, че и ти ражда там от други теми. Още там имаше лек секрет , а вкъщи нещата се влошиха. Педиатърката ни каза да почистваме с физиологичен разтвор, но след 2 дни вече и другото оченце беше така и секретът беше доста обилен и жълт и ни изписаха капки за очички.

Последна редакция: пт, 03 фев 2023, 12:36 от Хопчи

# 243
Електра, обяснението на тези педиатри е, че нощем стомахчето на новороденото трябвало да почива. Съгласна съм, но нека почива стомахчето, тогава, когато е достатъчно пораснало да събере кърма за 5-6 часа. При новородените това е невъзможно.
Пък и те бебчетата от само себе си се отказват от нощното хранене, като това се случва постепенно във времето - спомням си, че дъщеря ми най-напред почна да се буди на по 3 и половина часа, после на по 4, а към края на първия месец след кърменето в 00:00-1:00 часа се събуждаше чак към 5:30-6:00 часа, а даже спорадично и в 7 без нещо. Беше много спокойно бебе, вода не съм ѝ давала, чак до захранването.
Въпреки, че очаквам трето дете, мисля да си купя книга. Спрях се на "Моето бебе от 1 ден до 3 години", защото считам, че за доста неща се нуждая от припомняне, а не искам постоянно да ровя в интернет за въпроси, които ме интересуват. По-добре всичко да ми е систематично събрано на едно място.
Вие купихте ли си някакви книги?

# 244
Електра, обяснението на тези педиатри е, че нощем стомахчето на новороденото трябвало да почива. Съгласна съм, но нека почива стомахчето, тогава, когато е достатъчно пораснало да събере кърма за 5-6 часа. При новородените това е невъзможно.
Пък и те бебчетата от само себе си се отказват от нощното хранене, като това се случва постепенно във времето - спомням си, че дъщеря ми най-напред почна да се буди на по 3 и половина часа, после на по 4, а към края на първия месец след кърменето в 00:00-1:00 часа се събуждаше чак към 5:30-6:00 часа, а даже спорадично и в 7 без нещо. Беше много спокойно бебе, вода не съм ѝ давала, чак до захранването.
Въпреки, че очаквам трето дете, мисля да си купя книга. Спрях се на "Моето бебе от 1 ден до 3 години", защото считам, че за доста неща се нуждая от припомняне, а не искам постоянно да ровя в интернет за въпроси, които ме интересуват. По-добре всичко да ми е систематично събрано на едно място.
Вие купихте ли си някакви книги?
Аз съм съгласна до някъде с желанието на педиатрите да си почива коремчето на бебето, но от опит знам че децата са много различни. Ако някои от самосебе си отлагат постепенно храненията вечер то други до година и нещо си се будят за яденето докато майката не събере сили да изтърпи плача на бебето(или детето вече) за да махне това нощно хранене
Сина ми на 40 дни спря да се буди и започна наново на 5я месец до 1.2г
Дъщеря ми не е спирала до година и 4 месеца да се буди всяка нощ
Сега това не знам как ще е.. Но знам че всичко минава и за всяко нещо трябва да се прилагат методите които съхраняват майката и спокойствието й защото това дете няма да има нужда само сега от нас а и в бъдеще.
Имах много труден опит със сина ми и знам че много ми влияеха хората около мен за което съжалявам защото никой от тези които дава акъл или изразява мнение не е вкъщи с бебето ти 24часа!

# 245
hinnt и Калоян беше така в родилното, казаха че е конюнктивит. Там му слагаха капки тобрекс, питах дали да продължа вкъщи да слагам и отговорът беше че няма нужда. Обаче ето че вече втора седмица сме си вкъщи и от вчера пак излиза жълтеникав секрет от едното око. Почиствам с тампон с физиологичен разтвор, с тампон с преварена лайка.... Личната каза да слагам капки тобрин и след малко ще му сложа. Залепва му окото и виждам че не му е ок

# 246
Привет, момичета, честито на новите бебчета в групата! Heart

Исках да питам следното - при последното ми ходене на тонове, акушерката ми се скара, че не съм закусвала предварително, тоновете на бебето били ниски, странно спокойно било и така нататък, после ме провериха за разкритие, нямах такова, питаха ме за контракциите и така, пратиха ме да си ходя.
Какво трябва да означава това - с наближаването на раждането стават ли по-ниски тоновете на бебето?
Има ли нещо притеснително, което са ми спестили?

Термина ми е 11.02., казаха ми, че ако до 08.02. не е тръгнало бебето, ще правим секцио - което ме кара да си мисля, ако има нещо толкова притеснително около бебето, защо не направим секцио веднага?

# 247
За книгите съм взела няколко нови. Братя и сестри без вражди. Спокойни родители, щастливи братя и сестри. Монтесори за бебето на Симон Дейвис - макар че като е второ не знам какво Монтесори, какви пет лева. С два броя вкъщи сигурно ако сме нахранени и сменени вкъщи ще го броя за успех. Някоя майка ако е с първо дете и интерес в темата сърцато препоръчвам авторката.
Книгата на Хедра съм я подарила, ще я взема сега от приятелка да си припомня нещата. Ако някой планира да кърми това е Книгата. Ако ще прочетете само една книга, преди да родите, това е Книгата.

# 248
Момичета от вчера съм с главоболие. Постоянно меря кръвното тези два дни и е около  120/85. Писах на АГ, но все още нямам отговор. Какво мога да приемам за главоболие. При вас кръвното как е? В 38 г.с съм

# 249
  • София
Момичета! Изгубих се и аз малко, но на 26.01 се роди моето малко съвършенство. Heart Родих естествено! Да, боли, но си заслужава, забравя се и после се чувстваш като герой!!

Вече сме вкъщи и кърмя изцяло - и аз като Викси имам много кърма. Ще пиша по-подробно скоро по темата, но.. И аз пробвах да махна нощното хранене една вечер и беше ад! Дадох му 40 мл вода, детето се скъса да реве и аз рева с него.. и сега никакво махане на нощно хранене и тн - важно е какво е добре за детето, не какво казва някоя книга.. Поне така мисля аз.

Иначе и моят пълни много памперси.. Ама това май е добре.

Ще пиша скоро с още детайли.

Момичетата, които са родили вече - честито! Heart

Момичетата, на които им предстои - не се страхувайте! Мислете си за позитивни неща и как скоро ще гушкате своите бебоци! При мен това помогна Heart

Честита радост, Дейзи 🥹💕

Абсолютно, аз вече давам като си поиска на 2ч и половина си яде детето, няма кво да го мъча с разни мазохистични методи.
Ася Демирева я изгледах двеста пъти даже и мъжът ми с мен и вика - тегли и една на тая педиатърка и да е жива и здрава. Wink

# 250
Днес забелязах, че от едното оченце на бебенцето изтича секрет обилно, даже му се беше затворило оченцето залепнало.
Всеки ден почиствам с физ. р-р и стерилна марличка.
Притеснявам се, дали е нормално  това?

Хинт, нас ни изписаха от “Селена” с конюнктивит.  Знам, че и ти ражда там от други теми. Още там имаше лек секрет , а вкъщи нещата се влошиха. Педиатърката ни каза да почистваме с физиологичен разтвор, но след 2 дни вече и другото оченце беше така и секретът беше доста обилен и жълт и ни изписаха капки за очички.
Да, в Селена родих и още в деня на изписването вкъщи  забелязах, че имаше гурелче на оченцето.
Звъннах на педиатър и му изписа антибиотични капки и масаж.

# 251
Момичета от вчера съм с главоболие. Постоянно меря кръвното тези два дни и е около  120/85. Писах на АГ, но все още нямам отговор. Какво мога да приемам за главоболие. При вас кръвното как е? В 38 г.с съм

Моето от както съм бременна е такова нормално, при теб до сега как е било? Трябва да са ти казвали на консултациите. Ако ти е по-високо от нормалното, пробвай да звъннеш на генеколога си направо. Иначе за хапчета за главоболие, като човек с хронична мигрена, ми бяха казали парацетамол или панадол бебе че мога да пия ако имам.

# 252
Честито на всички мами! Да са ви живи и здрави бебоците! Heart
Иначе аз си чакам вече (38+2 дни). Нямам търпение. Толкова ми е напрегнато и емоционално, че често си поревавам, как искам да си я видя вече въпреки, че може да си поседи още малко на топличко. Почти не спя, апетита ми се засили, започнаха едни болки в кръста, съответно и много леки подобни на менструални болки, крампи в краката, отпаднало ми е. Но не мисля, че това да индикации на скорошно раждане, а на нетърпеливост, стрес и притеснение от предстоящото. Вие как се справяте, тъй като аз съм много НЕТЪРПЕЛИВА попринцип за каквото и да е и постоянно го мисля? Hug Но най-важното е да сме живи и здрави, а другото само ще си дойде на мястото!

Последна редакция: пт, 03 фев 2023, 21:49 от Stiliyana.B

# 253
Мами, да ви питам относно  спането на бебчетата, вие по гръб или на една страна ги слагате? Колко често ги обръщате, ако са на една страна?
На мен в болницата ми го даваха винаги  на една страна и вкъщи  така продължих, но запопна сам да се намества по гръбче и главата настрани, а ръчичките свити в юмруче нагоре. Така изглежда  спокоен.

# 254
Аз слагах настрани с позиционери. Иначе препоръчват по гръб с главичката настрани. Не знам защо ме беше страх така.

Общи условия

Активация на акаунт