Отговори
# 255
И мен първоначално  ме беше страх по гръбче, но от вчера  сам започна да се извъртабпо гръб, след като съм го сложила на една страна.

# 256
Аз пиех парацетамол за главоболието. Сега с кърменето пак така. Ети ви един сайт да си проверявате какво може и какво не :  

https://www.e-lactancia.org/

За спане го слагам на страни. Връща понякога мляко и ми е по-сигурно. Ако се обърне сам по гръб с глава настрани, го оставям.

# 257
  • Враца
Честито на всички мами! Да са ви живи и здрави бебоците! Heart
Иначе сь си чакам вече (38+2 дни). Нямам търпение. Толкова ми е напрегнато и емоционални, че чести си поревавам, как искам да си я видя вече въпреки, че ниже да си поседи още малко на топличко. Почти не спя, апетита ми се засили, започнаха едни болки в кръста, съответно и много леки подобни на менструални болки, крампи в краката, отпаднало ми е. Но не мисля, че това да индикации на скорошно раждане, а на нетърпеливост, стрес и притеснение от предстоящото. Вие как се справяте, тъй като аз съм много НЕТЪРПЕЛИВА попринцип за каквото и да е и постоянно го мисля? Hug Но най-важното е да сме живи и здрави, а другото само ще си дойде на мястото!

Аз съм в 37+0г.с. и се чувствам по същия начин. Smile Хем нямам търпение да тушна бебо, хем като мръдне в коремчето и ми е много готинко. На мен също ми се засили апетитът, но гледам да го контролирам, защото когато прекаля имам проблеми със стомаха.

Пожелавам Ви да родите лесно, без проблеми и да се радвате на едно сладичко бебче.

# 258
Забравих да напиша. Сдобихме се днес и ние с лл. Педиатърката на големия син. Тъй като ходихме на място, го вкара в системата, измери го и го претегли. За седмица е порастнал с 1см и е наддал 350 грама. Каза, че е много добре и съм доволна 😍

# 259
  • София
Аз слагам бебчето на една страна и редувам, на всеки сън обръщам страната Grinning Не смеех и аз по гръб, но той започна от 2 дни да се обръща сам и не го спирам. Като го слагам аз обаче си го поставям на една страна.

# 260
Момичета не мога да се оправя с това кърмене. До като нямах никаква кърма,сега ще ми се пръснат гърдите. От днес съм с протектори,малко по късно ще пробвам и с помпа но е кошмар. Бебето непрекъснато спи,едва го будя,с протекторите е една идея по добре,но гърдите ми след час отново са пълни а той не иска да суче. Пробвам и сама да поизцедят малко но много ме боли. Не иска това дете и това е  CryCry
Не ме разбирайте погрешно,не съм върла фенка на кърменето,той с АМ се чувства супер,но какво да ги правя тия гърди незнам....

# 261
Аз бях по същия начин.
Още в болницата  ми разрани до кръв и двете зърна, пробвах с протектори, заспиваше, мъка.
Зачочнах да мажа с Лансонох зърната и да цедя с помпа, давах с шише и така цяла седмица. Вечер не спи, само плаче,  иска да яде на 2 часа и нещо.
Вече давам от гърда с протектор.  Олекна ми леко на гърдите и лимфните  възли, които бяха  адски възпалени под мишниците спаднаха доста.
Доизцеждам колкото да ми олекне с помпата.
Сега ново 20 е възпалението на окото, зверски подуто  е и е затворено. Слагам от днес  антибиотични капки, но много  ми е гадно, че се мъчи и тече много гной постоянно.
Коликите също го мъчат.
Чак на 9.02 сме на преглед, до тогава  не знам как се движи с теглото, дали е наддал. Педиатърката дойде у нас и го прегледа, но в кабинета сме след седмица.

# 262
Аз бях по същия начин.
Още в болницата  ми разрани до кръв и двете зърна, пробвах с протектори, заспиваше, мъка.
Зачочнах да мажа с Лансонох зърната и да цедя с помпа, давах с шише и така цяла седмица. Вечер не спи, само плаче,  иска да яде на 2 часа и нещо.
Вече давам от гърда с протектор.  Олекна ми леко на гърдите и лимфните  възли, които бяха  адски възпалени под мишниците спаднаха доста.
Доизцеждам колкото да ми олекне с помпата.
Сега ново 20 е възпалението на окото, зверски подуто  е и е затворено. Слагам от днес  антибиотични капки, но много  ми е гадно, че се мъчи и тече много гной постоянно.
Коликите също го мъчат.
Чак на 9.02 сме на преглед, до тогава  не знам как се движи с теглото, дали е наддал. Педиатърката дойде у нас и го прегледа, но в кабинета сме след седмица.

Едното око и при нас е така. Има и обрив на лицето,от днес му дават калций,дано се оправи. Само физиологичен разтвор ми казаха вкъщи. Било нормално. Отговорът за всичко.....

# 263
  • София
Моите гърди бяха така в болницата и следващия ден след като се прибрахме вкъщи.
Дадоха ми окситоцин да си капя в носа 30 мин преди кърмене - адпи ужас, изгори ми ноздри и гърло и всичко. Един път сложих и това беше.

Цедях се, боли - не боли...за късмет, рани нямам, но не е приятно.

А да ви питам вие имахте ли вече първо посещение от педиатър и какво ви казаха за "забелването" при момченцата и банята? Нашата абсолютно нищо не ми каза, а и аз бях такава паника, че забравих да попитам. Confounded

# 264
Нашата педиатърка ни посети 3 дни дни след изписването, но и аз с моите кърмачески притеснения забравих да попитам за заселването, а и тя не каза нищо.
На прегледа след 2 седмици ще я попитам задължително.

# 265
  • София
Нашата педиатърка ни посети 3 дни дни след изписването, но и аз с моите кърмачески притеснения забравих да попитам за заселването, а и тя не каза нищо.
На прегледа след 2 седмици ще я попитам задължително.

и ние сме след горе долу толкова на преглед и ще питам, че чета много противоречиви мнения

# 266
Да, и аз така и съм объркана.
Да питам на вашите бебчета след кой ден ви изписаха да започнат вит. Д?
На нашето след 12 ден му изписа педиатърката.

# 267
Аз не забелвам. Нито с първото съм го правила, нито на второто ще го прилагам.

Вит.Д изписа лл след 20тия  ден.

# 268
  • София
Аз питах педито за витамин Д, тя ми каза като идем на консултация първа сред две седмици, че ще ни каже. Предполагам, че ще го изпише след 20 ден на бебенцето.

А момичета, какви памперси ползвате? Тази седмица сменяме вече 4-ти вид и всичко пропуска. А миналата нямаше проблемпробвах Пуфис, памперс премиум, лупилу и сега сме с памперс беличките тези органичните и пак пропускат Grinning все е напишкан.
Слагаме си го супер, отвсякъде уж затворен.

# 269
Аз ползвам Памперс премиум. Не са пропуснали досега.
Иначе на Пуфис съм ползвала също преди, и те не са пропускали.

Общи условия

Активация на акаунт