Отговори
# 270
Памперс премиум за сега ползваме.
Случвало се е 2,3 пъти да пропусне.

# 271
Хм, за напишкване нищо не ми е пропускало, но моето дете е момиче. При момчетата знам, че има значение как се насочва органа Grinning Или пък да не  са му малки памперсите?

# 272
  • София
Хм, за напишкване нищо не ми е пропускало, но моето дете е момиче. При момчетата знам, че има значение как се насочва органа Grinning Или пък да не  са му малки памперсите?

Ми той тепърва ще направи 3 кг, изписаха ни малки Grinning не мисля, че е за по- голям. Не е много голям на размери ама знам ли.

# 273
Сега като казахте, май имам спомен  от първото, че като мине средата на дадените килограми и наближи горната граница може да пропуснат,  защото са малки. В случая 1цата беше до 5кг, значи към 4 и нещо може би трябваше да се мине на 2ка.

# 274
Аз винаги минавам на следващ размер в момента, в който достигне минималните кг за него, нищо че от предишния по указания има още.

# 275
  • София
Ами не мога да преценя колко е наддал, но не ми изглежда много голям...Joy

# 276
За отекли и твърди гърди се слагат студени компреси и се лежи по гръб. Отокът не е от твърде много мляко, а именно оток от вода и лимфа. Оттича се под мишниците, затова се лежи по гръб да се дренира по-лесно. След всяко кърмене може да се мажат зърната с лансинох, не е нужно да се отмива преди кърмене.
2.5 часа е супер интервал за новородено. И по-малко може. Понякога вечер сучат през половин-един час, т.нар. cluster feeding. помага им да издържат по-дълго да спят през нощта. Ще вдигнат интервала с времето, няма да е все така.
Отново препоръчвам книгата и блога на Хедра, много помагат да си спестите лутането и мъките.

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 16:28 от marta_r

# 277
  • София
За отекли и твърди гърди се слагат студени компреси и се лежи по гръб. Отокът не е от твърде много мляко, а именно оток от вода и лимфа. Оттича се под мишниците, затова се лежи по гръб да се дренира по-лесно. След всяко кърмене може да се мажат зърната с лансинох, не е нужно да се отмива преди кърмене.
2.5 часа е супер интервал за новородено. И по-малко може. Понякога вечер сучат през половин-един час, т.нар. cluster feeding. помага им да издържат по-дълго да спят през нощта. Ще вдигнат интервала с времето, няма да е все така.
Отново препоръчвам книгата и блога на Хедра, много помагат да си спестите лутането и мъките.

Снощи беше точно така на 2 часа ставане, хапваше си детето, аз не спах особено. Днес почти не беше спал, сутринта доста поседя буден,  оглеждаше се, занимавах го, слуша когато другите му говорят. Явно му беше по- интересно.
Дълбок сън заспахме и двамата чак в  15 и 30 след като яде и стана в 18 и 30 ... хаха, хапна пак и сега спи - ще видим. Като има повече хора вкъщи (бабите и дядовците бяха тук) и малко се шашардисва, разваля му се режима, но ще се върнем бързо, бързо.

Иначе сега си поръчах Хедра, чакам я с нетърпение. Аз се притеснявах дали кърмата ми му стига, днес на обяд яде изцедена, за да видя колко ще поеме - 60 мл. и спа като къпан, не знам дали го е заситила или просто е лениво бебче, все се притеснявам. Но пък си наддава така като гледам, вчера го теглихме на една импровизирана везна Grinning голям смях.

Но виждам и че свива крачета, така мрънка си, пропищява понякога и става много червен и предполагам, че вече са дошли коликите и го мъчат. Чувам добри отзиви за Лефакс капките и още едни израелски, при вас вече има ли колики? Как се справяте? Сега смятам да разуча слагането на тоя моя слинг и да го мъкна в него да си се гушкаме, че само като е гушнат му минава, а това е... доста време Grinning

# 278
Карина, честито бебче Heart Ако гърдите са отекли вече, слагай студени компреси след кърмене, за да се успокоят по-бързо.

Пелени ползвам на Памперс примиум кеър и съм доволна.

# 279
Здравейте момичета, само минавам да кажа че вече съм в 38 г.с. и издържах до датата на секциото ми (9.02). Утре влизам в болницата за подготовка и ми е едно напрегнато. Хем искам вече да го гушна този малък разбойник и да спирам всички тези хапчета, а пък от друга страна умирам от страх. 😔 Тези които раждахте секцио имахте ли лак на ръцете, че нямам спомен преди 5г. как съм била и дали от болницата са имали някакво изискване? 😉
Поздравления на всички родили мами и бързо възстановяване. ♥️💐💙

# 280
Аз имах на ръцете, на краката не. Най-добре е да питаш в болницата, защото навсякъде изискванията са различни.

# 281
  • София
За гърдите, една от майките като бяхме в МД ми каза - листа от зеле, много облекчавали. Аз не стигнах до там, че да ми трябват, но имам вкъщи за всеки случай.
Изрязват се само на зърната да няма и се поставят върху гърдите, но трябва да видите, мисля, че бяха студени компреси.

Аз днес реших да взема витамин Д и капки против колики и да го почвам дребчо, не мога да чакам тая консултация след 10 дни...

# 282
Благодаря за новата тема🙂
Момичета мисля си дали ще е добре да използвам солна лампа за стаята където ще е бебето?Вие какво осветление ще използвате?
От баткото ползваме 2бр и съм супер доволна!

# 283
Мами, вие кога смятате да изкарате бебечетата на разходка?
Нашият е на 12 дни вече, но не смея, че е много  студено, а и на терасата мислех да излезем първо за някоя минута, но може би да отмине студът.

# 284
Благодаря за пожеланията, момичета! Heart Относно моето раждане - бяхте попитали да разкажа - при мен започнаха контракции, имах разкритие (малко, лекарят не каза колко точно) и ме прати да се разхождам. Каза, че до следващия ден - раждам. Така и стана. През деня контракциите ставаха все по-силни и по-силни, а през нощта - бяха на 7-8 минути (даже понякога и на 3). На сутринта вече бях на 4 см разкритие. Болеше, но си заслужава всяка минута от болката!! Особено ме болеше, като ми спукаха околоплодните води.. Но.. истина е, че се забравя, и като видиш малкият човек - сърцето ти е пълно и не мислиш за себе си. Heart

Момичетата, родили естествено - как се чувствате вече, отмина ли ви болката отдолу?

Викси, относно памперсите - не знам дали си го правила, аз лично не го знаех, та ще споделя - значи след като сложиш памперса, много важно е да извадиш около крачетата "панделките" - аз така им казвам, има един слой, който ако не го извадиш добре около крачетата, памперсът има шанс да пропуска.

Относно спането - аз го слагам на страни, редувам страните, а през деня спи и в гнездо.

Ох, Викси, май и при нас започват коликите! Аз започнах да давам капки, чай не давам все още и се чудя дали да започна да давам.. Според педиатърката - нищо не помага Sad

Общи условия

Активация на акаунт