Отговори
# 285
Гърдите ги оправих,но няма да съм в клуба на кърмещите..... Каквото такова. Малкия е с лека жълтеница,днес бяхме при педиатъра за първи път,добре е детето 3,300кг е днес,два дни не беше акал и доста плачеше,днес една мини клизма го оправи,а си мислех,че са колики,но педиатъра твърди,че няма още.
Аз може да се повтарям, съжалявам,но какъв термометър ползвате за бебетата?

# 286
Темата за термометрите ми е болна Unamused Не съм намерила читав. Ползвам 3 вида- безконтактен, електронен за под мишницата и един смарт, който се връзва с блутут към телефона и стои часове наред https://www.ozone.bg/product/tucky-smart-termometar/?gclid=CjwKC … MnhhoCF7QQAvD_BwE
И се ориентирам по бебето и някакви осреднени стойности от трите. Не съм намерила точен термометър.

# 287
  • София
Благодаря за пожеланията, момичета! Heart Относно моето раждане - бяхте попитали да разкажа - при мен започнаха контракции, имах разкритие (малко, лекарят не каза колко точно) и ме прати да се разхождам. Каза, че до следващия ден - раждам. Така и стана. През деня контракциите ставаха все по-силни и по-силни, а през нощта - бяха на 7-8 минути (даже понякога и на 3). На сутринта вече бях на 4 см разкритие. Болеше, но си заслужава всяка минута от болката!! Особено ме болеше, като ми спукаха околоплодните води.. Но.. истина е, че се забравя, и като видиш малкият човек - сърцето ти е пълно и не мислиш за себе си. Heart

Момичетата, родили естествено - как се чувствате вече, отмина ли ви болката отдолу?

Викси, относно памперсите - не знам дали си го правила, аз лично не го знаех, та ще споделя - значи след като сложиш памперса, много важно е да извадиш около крачетата "панделките" - аз така им казвам, има един слой, който ако не го извадиш добре около крачетата, памперсът има шанс да пропуска.

Относно спането - аз го слагам на страни, редувам страните, а през деня спи и в гнездо.

Ох, Викси, май и при нас започват коликите! Аз започнах да давам капки, чай не давам все още и се чудя дали да започна да давам.. Според педиатърката - нищо не помага Sad

При мен вече няма и спомен от болката отдолу, хаха, остана ми едно конче упорито да падне, но докторът каза до 20-тия ден всичко ще се разгради, нямам никакви болки и вече съм 58 кг, още 4 кг и съм отново в старата форма, което за мен е уау, а не спазвам нищо... дори хапвам повечко заради кърменето. Явно хормони.

Относно памперсите - да, и аз къдричките ги оправям, понякога пропусне, понякога - не. Пробвахме и с по- голям размер, но цееелият беше напишкан ...направо вир вода Grinning не мисля, че е още за 2-ка.

Аз от днес давам Биогая, те са с пробиотик, да ви кажа уж са с натрупване. Казаха ми да не очаквам облекчение от раз, но днес бебчо се е свивал с плач само сутринта преди да дам капките... от тогава просто си се напъва и пръцка, но не пищи както преди. Надявам се да му помагат!

# 288
Ние от няколко  дни даваме Био Амика.
Отделно  забелязах, че на венеца има излязла афтичка.
Някоя от вас има ли такъв  проблем  с бебечето? Не знам дали трябва  да давам нещо за това. Той постоянн си лапа ръцете и нищо  чудно, че му е излязла.

# 289
Момичета, днес се роди и моя син, 3180, 49см. Но сега е на кислород, понеже днес нещо мъркаше и го взеха, много съм притеснена. Някоя минала ли е през това? Казват, че няма проблем, но много ме е страх

# 290
  • София
Момичета, днес се роди и моя син, 3180, 49см. Но сега е на кислород, понеже днес нещо мъркаше и го взеха, много съм притеснена. Някоя минала ли е през това? Казват, че няма проблем, но много ме е страх

Честито бебенце! Да ви е живо и здраво!
Надявам се всичко да е наред и с двама ви! Blue Heart

# 291
Честита радост! Бързи възстановяване Heart

# 292
Честита радост! Вярвам, че е нещо рутинно и няма повод за тревога, попитай по-подробно доктора/неонатолога, за да си спокойна. Нормално е да си притеснена, но всичко ще е наред Hug

# 293
Честито бебче!
Няма страшно, понякога ги слагат ако по-трудно се адаптират. Ще мине и ще се гушкате скоро!

# 294
Благодаря ви момичета.❤🍀 Вие през колко време слагахте профенид. Аз умирам от болка в дупето(ануса). Сега ще сложа още едно, не мога да заспя от болка. Аако вие е боляло, колко време г/д ви държа?

# 295
Честито бебче.
Тъкмо си мислих, че има някакво затишие. И моето си стои на топло. Утре пристига майка да ми помага и се успокоих малко, че все пак е много сложна организацията с още 3 деца. Така направо ще може да тръгнем към болницата. Предният път едвам стигнах. А и тук таткото е прието са присъства а миналият път много ми помогна. От болка забравих английски и всичко. Само него чувах.

# 296
Аз съм секцио, слагах сутрин и вечер Профенид докато бях в болницата, 4 дни общо. Нямам идея дали може по-често. След това не е имало нужда, не ме болеше.

# 297
Привет, момичета, да се похваля - вече съм мама на бебе Яна - роди се на 08.02.2023, 19:22 ч, 3980 гр., 53 см чрез цезарово сечение, което не беше планувано, но се наложи.

Мога да разкажа за раждането, така или иначе още ме държи адреналина и не мога да спя.

Та всичко започна сутринта на 8ми, имах контракции, наподобяващи болки в кръста и порив за ходене до тоалетна, примесени и с подготвителни такива.
Около обяд имах записан час за преглед и тонове, по време на тоновете за 15 мин имах 3 контракции, веднага ме вкараха на преглед, оказа се, че съм с 1 см разкритие.
Пратиха ме да си събера багажа и обратно към болницата - та при наличие на чести контракции, 1 см разкритие и бебе, разположено високо, ми предложиха секцио, та така и стана. Simple Smile))

И само да вметна, че в бившата Тина Киркова са супер любезни и грижовни! Simple Smile))

# 298
Честита дъщеричка! Да е здрава и щастлива!

# 299
И аз да се похваля с бебче момче 3215 килограма се роди, нормално❤

Общи условия

Активация на акаунт