Добър гастроентеролог в гр. София – 2

• 36 502
  • 212
  •   2
Отговори
# 195
laurentin, благодаря за споделеното! На мен ми предстои колоноскопия в Токуда в началото на септември и информацията от теб ми е много полезна. Само да попитам - към болничната стая има ли тоалетна? И по колко човека са в стая?

# 196
Хм, тоалетната беше странност. Значи гастр. отд има 2 крила. В едното до всяка стая имало тоалетна, каза една пациентка. В другото, по-ново, 7D, не. Аз бях в 7D. Там има 4 стаи с по 4 легла и 1 стая с 6 легла. Не беше пълно. Бяхме 5 жени в голямата стая и в 2 стаи имаше 5-6 мъже общо сякаш. И има 2 тоалетни и 1 баня с толалетна общи за мъже и жени. Вярно, големи, чисти, с достатъчно т.х. и измивен препарат, но общи. А в стаите има предостатъчно място да се преустрои и да има баня с тоалетна. Но такова решение на болницата. От 5 жени 3 бяхме за колоноскопия и 3 мъже също. Не е имало проблем с наличие на wc при употребата на очистително, но се ползват и от мъж преди теб. Странно ми е решението. Само в стаята с 6 легла нямаше телевизори, в другите имаше за всеки пациент отделен тв.

# 197
Laurentin, благодаря! Удобствата в стаите нищо чудно да зависят от това кой колко си е платил за престоя. Така или иначе ако е само за една вечер - ще изтърпя.

# 198
А защо се налага да се преспива в болница? На моята колоноскопия ми дадоха праха с обяснение как да го разтворя и изпия вечерта. През нощта станах 2 пъти и това беше.

Днес четох за този метод, къдео гълташ камера, колкото хапче и проследяват цялото и движение по храносмилателния тракт. После ИИ анализира материала, който е заснет.
Някой подлагал ли се е на това?

# 199
Аз лично предпочитам да съм в болницата за прочистването, защото ме е страх сутринта като тръгна да не ми се доходи до тоалетна. А и защото на някои хора разтворът не им понася и повръщат, за което трябва да уведомят дежурния лекар и да се прецени колко още разтвор да им се даде.

# 200
Дорис и на мен ми казаха без преспиване, като при теб. Но, в тези дни имаше големи проверки по болниците от нзок, данс, нап и не пускаха вкъщи. И по-добре. Аз имах разтвор за пиене предния ден, след това в 5ч в деня на изследването. И бях от 6 до 7.30 във wc, поне 20 пъти, хем не можах да изпия цялото количество, половината само, щях да повърна и ми казаха по-добре да не го повръщам. Нямаше как да пътувам от моя град. В 9ч ми направиха колоноскопията. За удобствата, не знам, никой нищо не ме е питал. Само ако искаш самостоятелна стая.
Мина. Доволна съм. Нямам лоши впечатления. Запознах се с приятни жени.  Резултатът е добър.
Да допълня. Тази част 7D имаше надпис "Ендоскопски сектор. Изглежда там настаняват за колоно и гастроскопии. Другите 2 жени в моята стая бяха за гастроскопии. Нямаше пациенти, лежащи за друго лечение в областта на гостроентерологията. Всички бяхме за ендоскопия, долна, горна. Дали по-друго време е различно, не знам.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 21:16 от laurentin

# 201
  • София
Аз един път съм била в стая с жена, която също беше на очистително за колоноскопия в ИСУЛ, беше ад и мизерия. Изпражнения навсякъде оставяше, на теб ти се ходи трябва първо основно да почистиш, ужасно беше.
Laurentin aз не разбрах тези тоалетни освен, че са общи за отделението имат ли интимен душ нещо за измиване под ръка в тоалетната?
Аз съм правила 3 пъти колоноскопия не бих пила очистителното в къщи.

# 202
Аз пък обратното - само вкъщи бих се прочиствала; ако беше задължително да е в болница - никога не бих си направила тази процедура. Simple Smile

# 203
Laila, нямаха. А никак не е трудно да е предвидено да имат. Самите помещения за тоалетна бяха над 5 кв.м., спокойно и баня може да станат, освен интимен душ. Аз обаче не видях изцапана зона както съобщаваш за ИСУЛ. Всичко беше чисто. Пациентите ли сме били съзнателни в този период, не знам, но чистота беше факт.

# 204
  • София
Според мен и санитари са чистели, че то е с взрив Grinning та и да не искаш цапаш без душ как ще измиеш? Ни себе си ни тоалетната Confused
Но това си е голям проблем с липсата на душ за мен, предполага се, че имаш някакъв проблем за да правиш колоноскопия и в много случаи бършенето не се препоръчва Confused

# 205
Здравейте, предстои ни операция на дебелото черво, някой може ли да сподели мнение за д-р Саджаклиев от Св. София и д-р Карагьозов от Токуда? Благодаря ви предварително.

# 206
И за двамата съм чела брилянтни мнения. Успех с операцията! Peace

# 207
Гърне без похлупак, благодаря ви!

# 208
Здравейте трябва ми добър гастроентеролог за моята майка. Преди 3 дни я изписаха от болница след направена колоноскопия. Бяха премахнали 2 полипа. Отбелязвам че това е 4 или 5-та колоноскопия за 3-4 години. Докторите дори отказват да правят процедурата, но след като със системите не се е получило се решили. Проблемът, е че след изписването болките продължават. Описва ги като подуване на корема и порив за изхождане, но без дефекация. Тя има и автоимунно заболяване и преди около месец пак беше в болница. Предполагаме, че от системите и лекарствата е обострила проблема, тъй получи запек. Преди около половин година претърпя гинекологична операция и доктора каза, че е имала сраствания на червата, но ги е премахнал. Та... наистина ми трябва добър гастроентеролог. Какво ви е мнението за МЦ Робърт Кох?

# 209
Петко Карагьозов от Токуда е велик.

Общи условия

Активация на акаунт