Добър гастроентеролог в гр. София – 2

• 43 728
  • 271
  •   2
Отговори
# 60
  • София
Ох, то толкова много пробиотици има вече на пазара... но е факт че на всеки различни му действат. Хапвай поне кисело мляко ако ти понася.
В лоша здравна серия си влязла - имала съм и аз такива моменти. Опитай някак да се успокоиш (знам че е лесно да се каже), че стресът срива имунитета допълнително, а твоят май е достатъчно сринат.

# 61
  • Цюрих
Ох, то толкова много пробиотици има вече на пазара... но е факт че на всеки различни му действат. Хапвай поне кисело мляко ако ти понася.
В лоша здравна серия си влязла - имала съм и аз такива моменти. Опитай някак да се успокоиш (знам че е лесно да се каже), че стресът срива имунитета допълнително, а твоят май е достатъчно сринат.
Не мога да ям мляко. Наред с всичко друго имам и лактозна непоносимост,която май се развихри след един гаден Ковид преди 2г.🤣🤣. Изобщо, при мен е таква веселба последните два месеца, че направо ми иска да отида на някоя гара и да се напищя на воля с минаващите влакове 😂😭😂.
Поне сега след Пайлекса няма кървене при дефекация и усещам, че малко се поуспокои мястото. Наистина пари кремчето, но изглежда обезболяващо, защото изхождането стана поносимо и като си седя на D-то не боли. Само не разбрах от листовката колко време се маже?
Опитвам се да съм спокойна, ама то е направо смешно.. 😀.. като ме тресе тревожност ми се дриск@ повече (реакция на НС), а пък не мога, защото ме боли и изпитвам психологически стрес...цирк!
Няма по-кофти ситуация от това да си с паник-атаки и хемороиди едновременно🤣🤣😭😭.

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 15:16 от Шоколад

# 62
  • София
Е то като всичко на хималая е билково - екстракт от невен, канела на прах, евкалипт... май имаше цинков оксид и борна киселина за дезинфекция и убиване на патогени. В смисъл - маже се докато трайно отшумят проблемите. Според собствения ми опит съчетаването на хапчета с крем противодейства на запека.

# 63
Пепелджийски, по спомен 80лв

Здравейте, знаете ли дали д-р Пепелджийски прави ли образна диагностика в кабинета и въобще има ли опции за снимки, ЯМР или други по-сериозни изследвани в центъра, в който преглежда?

# 64
  • София

Вода и течности пиеш ли достатъчно ?

# 65
Искам да споделя впечатленията си от гастроентеролог д-р Желева в Св. Иван Рилски. Не ходете при нея и не губете време. Тя седи в кабинета без ехограф. Дойдохме при нея със сериозен проблем - увеличен черен дроб. Бяхме записани на 10.20 час. Преди това време чукнаха на врата й хора и попитаха дали може да ги приеме, че не са записани, и тя им е казала, че дава им час на 10.25 час. Аз се учудих, как така. Ние сме с документи и за 5 мин. няма как да направи преглед. После се разприказвах с хората около кабинета й и стана ми ясно, че всеки е записан с 5 мин. разлика. Влезнахме при нея, тя набързо погледна документи и е казала да дадем пълна кръвна картина. Пътувахме след някой ден при нея с резултатите от кръчната картина. Влезохме при нея, тя погледна и вика, че нищо нередно няма. Аз я попитах няма ли да направи някакъв преглед с ръце или ехограф, а тя вика, че ние си имаме ехограф от провинция. То тя и няма в кабинета ехограф. Ако ни е нужна консултация по документи от лекарите от провинция, ще отидем при професор. Те консултират само по документи. А при нея сме дошли на преглед. Хората са възмутени около кабинета, че загубиха време като нас и не получиха никакви диагностика и лечение. Голям срам е за д-р Желева.

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 14:19 от #Тatyana#

# 66
Какво ви е мнението за др. Стефан Митев от Иван Рилски?

Търся причина за постоянна диария и искам някой гастроентеролог с по-широко и холистично мислене. Правих преди 2 години и колконо и гастероскопия в Турция, но проблема е там и след обиколки по лекари си седи нерешен.  
Пробиотици и Бутарен ми изписват основно.

Ще ми се да си направя микробиом - да, има много места да го пусна, но после ми трябва някой да води в разчитането и лечението.
Иска ми се някой да каже какви изследвания може да си направя и категорично да е ясно имам или не цьолиакия.
Някой да каже тези тестове за непоносимости колко време са валидни и кога пак да правя.

# 67
  • в страната на чудесата
Е Стефан Митев е обратно на холистичен ако съдим от медийната му активност. Аз не го познавам. Някой ако го познава дано сподели…

# 68
  • София
Стефан Митев има профил във Фейсбук. Може да го следваш и да видиш какво пише. На мен ми е много теоретичен, научен, обича да философства и мета анализите. Не съм го посещавала.

За микробиома, GI map ли имаш предвид? Може да го попиташ предварително дали има опит. Много е вероятно той точно да има. Мисля, че преглежда виртуално - пращаш му резултатите и той ти назначава лечение евентуално.

За цьолиакия не е ли кръвен теста? Само трябва да консумираш глутен, иначе няма да е точен.

Тестовете за непоносимости са много добри за производителите и лабораториите.

Скоро четох за един ММА борец, който е трябвало да се пенсионира на 26 годишна възраст заради стомашни проблеми, които по-късно се оказали SIBO. Ходил е в голяма калифорнийска клиника, която се занимава точно с такива функционални състояния, но явно не са успели да му помогнат и след 3 години ходене по мъките, се е пенсионирал окончателно. Доста обезсърчаващо.....

# 69
  • София
Стефан Митев има профил във Фейсбук. Може да го следваш и да видиш какво пише. На мен ми е много теоретичен, научен, обича да философства и мета анализите.

Когато се колебаех къде и при кого да правя колоноскопия дълго време следях профила на д-р Стефан Митев във фейса. И останах с убеждението, че наистина е прекалено теоретичен, но пък научно обоснован. При престоя ми в отделението често го виждах да чете в залата, но имаше излъчване, че е недостъпен. Лошо впечатление ми направи отношението му към пациенти и техни близки, които му задаваха въпроси - изключително пренебрежително и грубо с по 1-2 думи, сякаш хората са длъжни да са завършили медицина и да им са ясни всички процедури и медицински термини. Няма възможност за класически прегледи и консултации поради академични приоритети. Иначе прави колоноскопии, но не по каса.

https://colonoscopy.gastrolekar.com/

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 07:17 от ехк

# 70
Ще ми се да си направя микробиом - да, има много места да го пусна, но после ми трябва някой да води в разчитането и лечението.
Мисля, че в "Genica", например, почти всяко по-обширно изследване е придружено от тълкувание на лекар.

Някой да каже тези тестове за непоносимости колко време са валидни и кога пак да правя.
Ами, ако са на генетична основа, каквито аз съм си правила, са доживотни.

# 71
Здравейте!
Надявам се някой да може да ми помогне своевременно със съвет, докато намеря лекар другата седмица. Бях си записала час при гастро - преди 2 дни, но ми го отмениха, защото вероятно лекарката е излизала в отпуск и съм много притеснена.
Имах страхотен запек 3-4 дни и получих някакво възпаление на ануса. Не можех да се изхождам, без да ме боцка и боли. После страхотно парене един час... Преди 2 дни имах 1 капка кръв, днес като се избърсах пак имах малко кръв при изхождане. Все едно нещо те драска отвътре.
На пръв поглед няма нищо отвън, но при натиск имам лека болка, усещам някакви възелчета като че ли. Вчера след обяд имах и лек сърбеж.
Когато седя продължително, усещам лек дискомфорт. Най-мъчително беше положението първите 2-3 дни, когато консистенцията беше изключително твърда, сега положението върви към поуспокояване,но заради кръвта изпаднах в паника. Много се изплаших!

Имах такова кървене преди година, тогава бях на преглед във 2Градска при д-р Цончев.След прегледа ми каза, че имам хемороиди, вероятно, но тогава не ми изписа нищо. И проблемът  отзвуча от само себе си.

Наред с всичко друго, през последния месец имах абсцес на зъб и пих Аугментин, от който всъщност се провокира паренето отначало или поне така си мисля, защото се появи паралелно, около 5тия ден след приема. После се наложи да ми извадят зъба и преди 14 дни претърпях операция. Изписаха ми Зинат, от който получих алергия и разстройство, после ми го смениха с Азитрокс и Флажил за 5дни.Като приключих курса с антибиотиците, 2-3дни след това почувствах пак парене в ануса и понеже 2-3 дни ядох предимно тестена храна и изтървах положението с диетата, получих този зверски запек. Отделно за това може би е допринесъл и пробиотикът, който пих (Лактофлор) в по-голяма доза и фактът, че вече един месец спя в седнало положение.

Отидох до аптеката, дадоха ми Проктогливенол, мазах се 2 дни, обаче пак получих силно парене и ми се появиха пъпки. Смених с Пайлекс крем(Pilex) днес, пак пари, но за малко и изглежда се поуспокоява мястото.

Моля ви, кажете ми с какво да се мажа? Нормално ли е да има малко кръв и такава болка и дискомфорт при изхождане и за колко време отзвучава?
 За капак на всичко имам тревожност и преживяването в момента за мен е драматично. Това наистина ли може да са хемороиди? Някак си предишният път проблемът ми остана неглижиран, въпреки че ходих на лекар и след като не съм взела мерки тогава сега мога ли да се излекувам адекватно?
 На хирург или гастро-да отида? И къде в София мога да намеря добра лекарка? Предпочитам да е жена,някак си по-разбрана бих се почувствала.
Благодаря ви предварително за помощта!

Ох, добре че влязох в тая тема и попаднах на това мнение. Имам почти същия проблем и затова ще ти помоля, Шоколад, ако видиш да отговориш какво стана с теб, какво излезе? Не ми се иска да те притеснявам на лични.
При мен е почти същото. Прекарах ковид, пих антибиотик и антивирусни, какво ли не друго и получих запек, който е странен. Ходя почти всеки ден, но по малко, не успявам да се изходя и постоянно имам позиви, но нищо не излиза и само се мъча. Мисля, че хемороидите са се възпалили, защото ми пари и усещам сякаш има постоянно нещо в ануса ми. При мен обаче няма кръв, вместо нея тече някаква бледо жълта слуз в ужасни количества, която цапа бельото ми и съм с ежедневни превръзки заради това. Преди това и аз спах няколко дни седнала заради кошмарна кашлица, която не ми даваше да легна. Не знам дали това причини запека, но вече 6 дни не мога да се оправя. Утре ще си направя калпротектин и окултна кръв и другата седмица ще търся читав гастро, защото моята лекуваща гастро се пенсионира и още не съм намерила свестен замесник.
ПП Ако не четеш вече тук, ще ти пиша на лични, няма как, разтревожих се. Най-вече от това че няма кръв.....ако не е хемороиди, какво е......

# 72
Ън, ти софиянче ли беше?
Няма ли доста да се забавиш докато чакаш и правиш изследвания?
Ако можеш направи утре консултация с какъвто и да е гастро да почнеш от някъде с прегледите. Това с изтичането не е редно да го има.

При мен много помага Himalaya Pilex Пайлекс крем при разширени вени и хемороиди . Струва 3 лв., а после направо ти олеква. Има и апликатор за вътрешно поставяне.

# 73
Не, в Пловдив съм и случайно влязох в темата.
Няма да се забавя много. Появата на слуз не е нещо ново, обсъждали сме го в темата за СРДЧ, повечето хора се оплакват от същото. Имам го отдавна, но обикновено е малко, както  при всички други. Сега обаче не знам защо е толкова много, че чак изтича. Сигурно възпалението е много силно. Мисля също и че жлъчката ми изпуска в момента. Моите жлъчни пътища са унищожени от автоимунното и това при мен не е необичайно. Сякаш обаче всичко се струпа накуп или се отключи нещо. Затова ще проверя калпротектина и окултаната кръв, за да изключа още едно автоимунно гастроентерологично и туморите и да се насоча към възпаленията. Че докторите много се бъркат като им изтърся всички диагнози накуп и много често тръгват по грешен път.
Пп Аз слбагам свещички цикатридина, малко помогнаха, болката я няма вече и не ме дразни така, но още изтича. И запека си стои.

# 74
  • In the land of Never Never
Търся причина за постоянна диария и искам някой гастроентеролог с по-широко и холистично мислене. Правих преди 2 години и колконо и гастероскопия в Турция, но проблема е там и след обиколки по лекари си седи нерешен.  
Пробиотици и Бутарен ми изписват основно.

Иска ми се някой да каже какви изследвания може да си направя и категорично да е ясно имам или не цьолиакия.
При мен беше същото, първо изключиха възпаление. Пуснах също тест за цьолиакия. Тестът е специално за това заболяване, нямам.
Повечето лекари препоръчват колоноскопия. От една страна, презастраховка, пък и предпочитат да направят нещо, което е по-скъпо.
Пусках и тестове и за скрито кървене, нямаше. Накрая все пак направих и колоноскопия. Нямаше нищо.
След всичко, пуснах хранителни чувствителности, пълен тест. Там също се включва чувствителност към глутен, което не е същото като цьолиакия. Нямам към глутен.
Излезе обаче чувствителност към някои вносни ядки, към яйца, към моцарела, към киви, въобще имаше към различни групи храни, по някоя чувствителност.
Ядки ям всеки ден, понеже не ям месо и млечни.Яйцата ги бях отказала, после започнах да ям, след като получих
разстройството, защото исках да си добавям повече белтъчини, но малко, по две-три на седмица. Може би отказването ми от яйцата да е довело до чувствителност. А грешката ми с ядките беше, че ям на гладно, сутрин, това също не е добре. 
Мисля, че чувствителностите съм си ги създала сама. Не се лишавайте от напълно от храни с глутен, ако нямате проблем, защото може да развиете.  Преди няколко години съм яла тези храни, и не съм имала проблем изобщо.

Мисля, че в "Genica", например, почти всяко по-обширно изследване е придружено от тълкувание на лекар.

Ами, ако са на генетична основа, каквито аз съм си правила, са доживотни.
Понеже искам да установя дали има още храни към които съм чувствителна, съмнявам се за маята и още някои, гледах информацията на сайта на генетика, там не се изброяват храни, а примерно "лактоза, фруктоза,...", не мога да преценя, дали това ще ми бъде полезно. При мен непоносимостта, според мен, е придобита. Към фруктоза нямам, със сигурност, ям много плодове, към лактоза - не знам, не ям млечни от няколко години, но при млечните при теста не ми излезе нищо, освен моцарела, а то е незряло сирене, може наистина да предизвиква реакции.
От лактозата мисля, че не получавам разстройство, а по-скоро носът ми се запушва. Но това е също някакъв вид реацкия на непоносимост, отделя се някакъв вид слуз.
Въпросът ми е, дали ще имам полза от това изследване в Генетика? Струва доста, а мен ме интересуват по-скоро конкретни продукти.

Общи условия

Активация на акаунт